Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΠΑΤΣΗ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ

Αρχικά κηρύχθηκε η Γ.Σ εν απαρτία, (εκπροσωπήθηκε το 69% των μετοχών, 58% κατέχει ο κ. Πάτσης, 10% η Ερασιτεχνική και 1% μικρομέτοχοι) και στη συνέχεια εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές καταστάσεις από το 2008-2011, απαλλάχθηκε η προσωρινή διοίκηση (και τα δύο έγιναν τυπικά), έγινε η εκλογή των ελεγκτών και των μελών του νέου Δ.Σ και εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 714.000 ευρώ (θα υπάρχει προθεσμία ενός μήνα για τους παλαιούς μετόχους να ασκήσουν το δικαίωμά τους εντός ενός μήνα και αν αυτό δε γίνει, θα ακολουθήσει ανακοίνωση για όσους δεν είναι σήμερα μέτοχοι, ενώ σε ό,τι αφορά τον κ. Πάτση η αύξηση θα καλυφθεί στο 100%).


Ακόμη πέρασε και η πρόταση της παρούσας διοίκησης για διενέργεια λογιστικού, οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου των πεπραγμένων των διοικήσεων της ΠΑΕ Νίκη από το 2003 ως και σήμερα από ανεξάρτητο όργανο ελεγκτών. Το πόρισμα θα υποβληθεί στη διοίκηση και αυτή θα το αξιοποιήσει αναλόγως των ευρημάτων που θα υπάρξουν. Ο κ. Πάτσης και οι συνεργάτες του χρειάζονται το πόρισμα του ανεξάρτητου οργάνου, καθώς είναι προαπαιτούμενο, προκειμένου στη συνέχεια να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, πηγαίνοντας τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης, κ. Πάτσης αναφέρθηκε αρχικά στο ότι αυτός και οι συνεργάτες του πρέπει να συγκεράσουν δύο διαφορετικά πράγματα: από τη μια το βεβαρημένο παρελθόν, που πάει μέχρι το 2003 και το οποίο έχει συσσωρεύσει τέτοιο βάρος, που δεν μπορεί να σηκώσει εύκολα οποιαδήποτε ΠΑΕ, και από την άλλη τη νέα αγωνιστική χρονιά. Γι’ αυτό το αφεντικό της Νίκης τόνισε:

«Να μην παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό, να είμαστε ταπεινοί, να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παρελθόν, αλλά παράλληλα να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Η Νίκη με τη δυναμική που έχει δε θα ‘πρεπε να αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Αν συγκρίνετε τον κόσμο της Νίκης με κάποιες ομάδες της Super League και της Football League, τότε δεν υπάρχει κανένα μέγεθος προς σύγκριση.

Τα πάντα είναι διαχείριση των εσόδων με βάση τα έξοδα που έχουμε. Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, δεν υπήρχαν βιβλία της εταιρείας. Άρα οποιοδήποτε έσοδο δεν είναι καταγεγραμμένο. Το μόνο έσοδο που γνωρίζουμε είναι οι επιχορηγήσεις της ΕΠΑΕ, της ΕΠΟ και τα χρήματα από διαρκείας που αγόρασε ο Δήμος Νέας Ιωνίας».

«Άλλοθι η αγάπη προς τη Νίκη»
Ο κ. Πάτσης έκανε λόγο για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στο όνομα της αγάπης για τη Νίκη: « Αν την αγαπάς, πρώτα απ’ όλα τη σέβεσαι και δεν τη σκυλεύεις. Μας προτάσσουν το άλλοθι της αγάπης για τη Νίκη και πως ό,τι έκαναν το έκαναν γι’ αυτήν. Αναρωτιόμαστε γιατί έφτασε η ομάδα εδώ και γιατί υπάρχουν αυτή τη στιγμή 35 προσφυγές ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ. Ήδη έχουμε τρεις προσφυγές από τους φετινούς παίκτες, καθώς υπέγραφαν συμβόλαια χωρίς κανένα συναίσθημα υπευθυνότητας και στη λογική “αφού δε θα σε πληρώσω πάρε ό,τι θέλεις”. Ήρθε μια διοίκηση που θέλει να βάλει τάξη, αλλά τώρα αναστήθηκαν όλοι».

Βόμβα 730.00 ευρώ από την Εφορία
Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κ. Πάτση σε άμεσα απαιτητό χρέος προς την Εφορία 730.000 ευρώ, το οποίο δε δέχεται παραδόξως το κράτος να το ρυθμίσει: «Καλό είναι να λέμε για Σούπερ Λίγκα, αλλά το θέμα είναι πώς θα φτάσουμε εκεί. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου να κατατίθενται στην Εφορία και να πληρώνονται οι αναλογούντες φόροι. Μέσα στο Δ.Σ της ΠΑΕ υπάρχει λογιστής. Κάνω ευθεία μομφή στον κ. Περρή Κωνσταντίνου (πρώην λογιστή της ΠΑΕ Νίκη και πρώην μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ Νίκη) γιατί δεν κατατέθηκαν, για να πληρωθούν οι φόροι. Η απάντησή του ήταν ότι το έλεγε, αλλά δεν τον άκουγαν.

Όμως σήμερα διεξάγεται έρευνα σε βάρος μας και αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα, αν δεν καταβάλουμε το ποσό των 730.000 ευρώ εντός δεκαημέρου. Βγάλαμε την ομάδα στη Football League και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, γιατί διαθέτουμε ρόστερ πολύ ανταγωνιστικό και έχουμε προλάβει τις προετοιμασίες ομάδων, που έχουν τελειώσει τη χρονιά ένα μήνα νωρίτερα από μας.

Έρχεται τώρα το πρόβλημα, που διακυβεύει όλη αυτήν την ιστορία. Διεξάγεται πλήρης έλεγχος από όλες τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους και μας είπαν ότι δεν μπορούν να πιστοποιήσουν ακόμη το ποσό, γιατί δεν είναι βεβαιωμένος φόρος από τακτικό έλεγχο και γι’ αυτό δεν μπορούν να μας το ρυθμίσουν. Όμως μας λένε ότι περίπου εκεί θα φτάσει η οφειλή (σ.σ 730.000ευρώ).

Εμείς προσφερθήκαμε να δώσουμε μια μικρή προκαταβολή και να δεχθούμε πλήρη έλεγχο, τον οποίον επιδιώκουμε, για να πάρουμε προσωρινή ασφαλιστική ενημερότητα. Έπειτα να διακανονίσουμε την οφειλή, όταν μας επιβληθεί ο φόρος. Αλλά μας απάντησαν “όχι”. Είναι παράδοξο όλες οι ομάδες να μπαίνουν σε ρύθμιση και μόνο η Νίκη Βόλου να μην μπορεί να μπει. Η Νίκη Βόλου θέλει να πληρώσει και να μπει σε ρύθμιση.

Δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί εντός δέκα ημερών σ’ αυτό το ποσό. Αυτούς, οι οποίοι διοικούν την πολιτεία και κόπτονται να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες, τους προσκαλούμε να λάβουν θέση και να λύσουν το πρόβλημα σε μια επιχείρηση που λέει ότι θέλει να πληρώσει, αλλά δεν τη αφήνουν. Η επιχείρηση δε δημοσίευε ισολογισμούς. Δεν υπήρχε παράβαση, την οποία οι διοικούντες δεν είχαν κάνει.

«Η ΠΑΕ Νίκη κινδύνευσε με ανάκληση λειτουργίας της»
Τέσσερις φορές προσεκλήθη η ΠΑΕ να τηρήσει τα νόμιμα, επέδειξε πλήρη αδιαφορία και το Υπουργείο Ανάπτυξης παρέπεμψε το θέμα στον υπουργό Ανάπτυξης για ανάκληση άδειας λειτουργίας της επιχείρησης και για εκκαθάριση. Τυχαία ανακάλυψε ένα έγγραφο ο κ. Τσιτσιμπής και μου είπε ότι υπάρχει θέμα ανάκλησης λειτουργίας της εταιρείας. Από τον Μάρτιο έγινε ένας τεράστιος αγώνας δρόμου, για να καλύψουμε τουλάχιστον κάποια τυπικά πράγματα, που έπρεπε να γίνουν. Ποιος φοβόταν ποιον και δε δημοσιεύονταν ισολογισμοί;

Μομφές σε Ερασιτέχνη και Δ. Ιωαννίδη
Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη, κατέχει το 10% των μετοχών και είναι συνεταίρος στην ΠΑΕ. Έχει το δικαίωμα να προτείνει την άσκηση διαχειριστικού ελέγχου. Γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε; Μου προξενεί τεράστια εντύπωση. Γιατί δεν απαίτησε τη δημοσίευση των ισολογισμών;

Ο κ. Ιωαννίδης (σ.σ όταν ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ) υπέγραψε ο ίδιος προσωπικά να παραλάβει ο κ. Γιδόπουλος 35.000 ευρώ, που ήταν επιχορήγηση της ΕΠΑΕ σε μια ομάδα που δεν είχε μαντίλι να κλάψει. Ο κ. Ιωαννίδης μου απάντησε ότι ο κ. Γιδόπουλος είχε δώσει μια εγγυητική και είχε γίνει συμφωνία να πληρωθεί αυτή η εγγυητική από τα χρήματα της ΕΠΑΕ. Τι διάολο μέτοχοι είναι αυτοί; Μέτοχος δε σημαίνει μόνο παίρνω. Αν είναι η Νίκη το μαγαζί για τσάμπα μάγκες, να μου το πείτε να το ξέρω, για να πράξω τα δέοντα. Έμπαιναν στη Νίκη μόνο για να πάρουν και να μη δώσουν τίποτα. Οι μέτοχοι έβαλαν χρήματα και πού είναι τα χρήματα αυτά; Ο μέτοχος οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης. Αν δεν μπορεί είτε φεύγει σαν κύριος είτε παραχωρεί τις μετοχές στον Ερασιτέχνη.

Ο ρόλος του Ερασιτέχνη είναι να διασφαλίζει και τη λειτουργία της ΠΑΕ. Οι μέτοχοι δεν έβαζαν χρήματα και τους δίναμε και από πάνω. Γιατί ο κ. Ιωαννίδης έκανε το παρένθετο πρόσωπο του κ. Γιδόπουλου και έβαλε την υπογραφή του για αυτά τα 35.000 ευρώ; Ήταν υποχρέωση του Γιδόπουλου να καλύψει την εγγυητική, όπως είναι υποχρέωση δική μου τώρα να την καλύψω. Αυτά είναι μοναδικά μοντέλα σε μία ΠΑΕ. Γιατί ο καθένας επεδείκνυε τέτοια συνενοχή σ’ αυτά που γίνονταν στην ομάδα;»

«Οι προσφυγές δικάζονταν ερήμην»
Σχετικά με τις προσφυγές ο κ. Πάτσης τόνισε: «Η ΠΑΕ διεκδικεί μετάλλιο, γιατί για τους άλλους μία προσφυγή μπορεί να κάνει να εκδικαστεί και ενάμιση χρόνο, αλλά σε εμάς γινόταν σε ένα μήνα, καθώς δεν πήγαινε κανένας και γινόταν εκδίκαση ερήμην. Δεν είχε η ΠΑΕ νομικό σύμβουλο και τι έκανε; Εγώ θα του δώσω ένα δίκαιο, γιατί θα μου πει ότι δεν πληρωνόταν. Όμως δεν κρατάει τους φακέλους των υποθέσεων στο γραφείο του, αλλά δηλώνει ότι απέχει. Ο κ. Μπάιμπας παραβίασε βασικό κανόνα ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος και δεν τον έλεγξε κανείς. Δεν υπήρχε νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ πουθενά στις υποθέσεις των προσφυγών.

Γι’ αυτό βρεθήκαμε και σε έναν καταιγισμό εκβιασμών, με την έννοια ότι οι παίκτες άσκησαν τα νόμιμα δικαιώματά τους, αλλά δε μας άφησαν να πάρουμε ανάσα και να μας διευκολύνουν. Αυτό δείχνει την ανωριμότητα που τους διακατέχει, αφού αν εγώ φύγω, θα έπαιρναν ό,τι έπαιρναν και προηγουμένως.

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ
Για να επανέλθουμε στις υποχρεώσεις: πληρώνουμε τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει για ΙΚΑ και Εφορία για τα χρόνια 2002-2005, έχουμε τα 730.00 ευρώ που ήρθαν ξαφνικά, τον τακτικό έλεγχο που θα έρθει να πιστοποιήσει τι χρωστάμε και συνεπώς τι πρόστιμα θα επιβληθούν, το ΙΚΑ τριών ετών που δεν καταβλήθηκε ύψους 386.000 ευρώ, που πρέπει κι αυτό να ρυθμιστεί, προκειμένου να πάρουμε ενημερότητες, 500.000 ευρώ για προσφυγές, ενώ όσοι ανέβασαν την ομάδα στη Β’ Εθνική προσφεύγουν κι αυτοί ένας-ένας, όπως ο Παπατζίκος, ο Αναστασίου και ο Πεχλιβανόπουλος. Τους λέμε κάντε πέντε μέρες υπομονή και η προσφυγή έχει φύγει ήδη με φαξ.

Από κει και πέρα διαπιστώσαμε σωρεία ατασθαλιών και παραβάσεων του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών, πλήρη ανυπαρξία βιβλίων, μετόχων και μετοχών της ΠΑΕ, ανυπόστατες αναγραφές μετόχων στα βιβλία της ομάδας, ονόματα μετόχων τα οποία δεν υπάρχουν, μη υποβολή ισολογισμών της ΠΑΕ για τις χρήσεις 2008-09, 09-10, 10-11, μη καταβολή παρακρατούμενων φόρων από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών από το 2006 μέχρι σήμερα, μη καταβολή ΦΠΑ και φόρου χαρτοσήμων επί πάσης φύσεως συναλλαγών της ΠΑΕ, χρέη προς τα ΙΚΑ και μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο κ. Δ. Ιωαννίδη, που ήταν παρών, ο κ. Πάτσης του είπε: «Δέχθηκες να εκπροσωπήσεις αυτούς τους ανθρώπους και να καλύψεις αυτού του είδους τις παρανομίες τους και θα το πληρώσεις και αστικά και ποινικά. Θα καταθέσουμε τον πλήρη φάκελο εντός του Αυγούστου και τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι εισαγγελείς. Δε θα καταλογίσω εγώ τις ευθύνες.

«Όλα υπό τον έλεγχο του Καϊμακάμη»
Διαπίστωσα ότι τα πάντα και όλη η αλληλογραφία περνάνε μέσα από το γραφείο του κ. Καϊμακάμη, ο οποίος έχει πλήρη έλεγχο της ΠΑΕ, χωρίς να είναι μέτοχος. Ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω τον ρόλο που έπαιξαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, Γιδόπουλος, Βαλαχής, Καϊμακάμης, Λάζαρης, Ιωαννίδης, Περρής Κωνσταντίνου, Ερασιτέχνης. Δημιουργήθηκε ένα χάλι και κληροδοτείται σε μένα. Αν εγώ πω ότι δε γίνεται να καλύψουμε ένα ποσό των 730.000 ευρώ, τότε θα πάρουμε απόφαση όλοι μαζί ότι θα βάλουμε λουκέτο;».

«Μας ζητά 1.750.00 ο Γιδόπουλος»

Έπειτα, ο κ. Πάτσης αναφέρθηκε ειρωνικά στον κ. Γιδόπουλο, λέγοντας ότι εμφανίζεται να του χρωστά η Νίκη 1.750.000 ευρώ: «Ακραία περίπτωση ο κ. Γιδόπουλος. Τι ήταν δανειστής της ομάδας; Ο μεγάλος ευεργέτης; Έδωσε 1.750.000 στη Νίκη και έχουμε 2,5 εκ. χρέη; Μήπως ήρθα στον Παναθηναϊκό και έχω κάνει λάθος; Εδώ μιλάμε για ομάδα Super League. Τον καλώ να πάει στα δικαστήρια. Αν τα δικαστήρια τον δικαιώσουν, τότε δεσμεύομαι ότι θα πληρωθούν. Δε θέλω εκπτώσεις. Μ’ αρέσουν τα σκληρά».

πηγή: http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου