Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Α. Πάτσης: Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς των Τουριστικών Ακινήτων

Α. Πάτσης: Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς των Τουριστικών Ακινήτων
Συνέντευξη Τύπου για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το Πανθεσσαλικό Στάδιο έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κ. Ανδρέας Πάτσης. Το ίδιο θέμα αντιμετωπίζει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καθώς η εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα αξιώνει από τις δύο ομάδες να αποχωρήσουν από το Πανθεσσαλικό, από τη στιγμή που δεν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση με τις δύο ΠΑΕ.
Ο κ. Πάτσης δεν μάσησε τα λόγια του και τόνισε πως ο κ. Γρηγόρης Δούνης, διευθύνων σύμβουλος των Τουριστικών Ακινήτων ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία να...

 
σταλεί εξώδική δήλωση στις δύο ΠΑΕ, τη στιγμή που τα Τουριστικά Ακίνητα δεν τήρησαν την αρχική συμφωνία που υπήρχε με τις δύο ΠΑΕ, ενώ δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδό. Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Πάτση:
«Δεν είναι δυνατόν ένας υπάλληλος που διαχειρίζεται κρατική περιουσία να ενεργεί μ' αυτόν τον τρόπο. Δεν γνωρίζω ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Την περασμένη Παρασκευή εστάλη στην ΠΑΕ Νίκη από τα Τουριστικά Ακίνητα εξώδικη δήλωση, η οποία κοινοποιήθηκε στην Αστυνομία, στην Εισαγγελία και στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, με την οποία απαγόρευε τη διεξαγωγή του παιχνιδιού με τα Γιαννιτσά. Αυτό σήμαινε στην περίπτωση που ο αγώνας δεν διεξαγόταν σήμερα, η Νίκη θα μηδενιζόταν και ο αντίπαλος θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς.
Μετά από ενέργειες του προέδρου της Football League, κ. Σπύρου Καλογιάννη και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, το παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα κανονικά, ωστόσο, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Η Νίκη Βόλου δεν έχει καταπατήσει το Πανθεσσαλικό και ζητεί να τηρηθεί η αρχική συμφωνία. Στις 13/7/2012 με έγγραφο που είχαμε αποστείλει ζητούσαμε από τον κ. Δούνη τη μίσθωση του γηπέδου. Το αίτημά μας απορρίφθηκε.
Η συμφωνία που έγινε ήταν η παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου και για το σκοπό αυτό η ΠΑΕ θα κατέβαλε το ποσό των 15.000 ευρώ, συν το 15% επί των εισιτηρίων.
Τα Τουριστικά Ακίνητα παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για την υπογραφή της σύμβασης δεν απαντούσαν, με αποτέλεσμα να είμαστε σε καθεστώς ομηρίας.
Στη συνέχεια αθέτησαν τη συμφωνία, ζητώντας 75.000 ευρώ από κάθε ομάδα (Νίκη και Ολυμπιακό), το 15% επί των διαφημιστικών πινακίδων, το 10% επί των εισιτηρίων, την εκμετάλλευση των κυλικείων, εγγυητικές επιστολές για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν μέσα στη χρονιά, εκτοξεύοντας το κόστος στις 300.000 ευρώ και για τις δύο ομάδες.
Ο κ. Δούνης υποστηρίζει πως το κόστος λειτουργίας του Πανθεσσαλικού Σταδίου αγγίζει τις 500.000 ευρώ ετησίως. Σ' αυτή την περίπτωση εμείς αντιπροτείναμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του Σταδίου, απαλλάσσοντας το κράτος από τα έξοδα που κάνει για το Πανθεσσαλικό.
Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως μου διαμήνυσε και ο κ. Μποτσιβάλης.
Αύριο Δευτέρα έχουμε κληθεί για να υπογράψουμε τη σύμβαση με τα Τουριστικά Ακίνητα. Ζητούμε να υπογραφεί η αρχική σύμβαση την οποία είχαμε συμφωνήσει, δηλαδή να καταβάλει κάθε ομάδα το ποσό των 15.000 ευρώ, συν το 10% επί των εισιτηρίων.
Προτείνουμε, επίσης, να αναλάβουμε το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του Σταδίου, εφόσον όπως υποστηρίζουν τα Τουριστικά Ακίνητα τα έξοδα φτάνουν τις 500.000 ευρώ και έτσι το κράτος θα βγει κερδισμένο σε δύσκολες οικονομικά εποχές.
Από πού θα μας βγάλουν έξω; Από ένα κρατικό γήπεδο που χτίστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού;
Για να βγει η ομάδα από το Πανθεσσαλικό θα πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση και δεν έχει ακολουθηθεί η νομική οδός.
Η ΠΑΕ Νίκη θα προχωρήσει σε διεκδίκηση διαφυγόντων κερδών και θα κινηθεί νομικά κατά των Τουριστικών Ακινήτων για προσβολή της φήμης και της υπόληψης της ομάδας.
Δεν θα κάνουμε με τίποτα πίσω. Ούτε πρόκειται να αποχωρήσουμε από το Πανθεσσαλικό, επειδή αυτό αξιώνει ένας υπάλληλος που διαχειρίζεται κρατική περιουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου