Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"Σταμάτησα να ονειρεύομαι γι΄ αυτή την ομάδα..." είπε ο Γιώργος Ζαφειρούδης στον Blue Star fm 105,1

Αποκαλυπτικός ο Γιώργος Ζαφειρούδης στο "μπλε" ραδιόφωνο της πόλης...
Στην μεσημεριανή εκπομπή "Με την πλάτη στον τοίχο" του Ιωσήφ Αποστολίδη και του Τάσου Κοντογιάννη στον Blue Star fm 105,1 βρέθηκε καλεσμένος χθες Παρασκευή ο Γιώργος Ζαφειρούδης, προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου...
Ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για όποια λάθη έγιναν και έπεσε η ομάδα στην Β΄ Εθνική, όπως και για πολλά θέματα που αφορούν φυσικά την πολυετή παρουσία του στον "κυανόλευκο" πάγκο.
"Τα παιδιά που έμειναν, έδειξαν μια συσπείρωση..." είπε ο κόουτς, που τόνισε: "Έκανα λάθη... πρώτο που δεν πίεσα παραπάνω την διοίκηση για παίκτες που επέλεξαν να φύγουν για επαγγελματικούς λόγους κι εγώ δεν αντέδρασα!
Αναφέρομαι στους Τσιώλη και Ζαρογιάννη... Λάθος μου, είπα: Ουδείς αναντικατάστατος, λάθος, έπρεπε να πιέσω, να τους βρει δουλειά η ομάδα.".


Μάλιστα στην εκπομπή παρενέβη και ο πατέρας του Παναγιώτη Παπούλια, για τον αγωνιστικό παραγκωνισμό του...
Ο Γιώργος Ζαφειρούδης είπε: "Όπως κάθε πατέρας έχει δίκαιο για το παιδί του... Εγώ όμως είμαι προπονητής και βλέπω αλλιώς τα πράγματα.
Σημασία έχει το τι κάνει όταν παίζει ο παίκτης και όχι τι θα έκανε αν έπαιζε παραπάνω!
Υπήρξαν προπονητές που δούλεψαν με τα παιδιά, εγώ κοουτσάρω... Θα πρέπει να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας και σ΄ αυτό που δεν κάνουν καλά", ενώ ο κ. Ζαφειρούδης αναφέρθηκε και στο σχόλιο του Παπούλια σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ.
Στην συνέχεια ο Γιώργος Ζαφειρούδης έκανε λόγο για την ματαιοδοξία των προπονητών, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όλοι οι προπονητές, έχουμε μία περίεργη προπονητική ματαιοδοξία...
Η ομάδα μας δεν είχε καμία νίκη στο πρωτάθλημα κι έβαζα 12 παίκτες! Λάθος, η Α2 είναι άλλη κατηγορία, έχασα χρόνο προσπαθώντας να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.
Στο παιχνίδι ζητάς από τους παίκτες να κάνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα, κυρίως από παίκτες που προέρχονται από τον πάγκο...
Είχα 25.000 για να πάρω τρεις αθλητές, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά... Αγωνιστικά αναλαμβάνω τις ευθύνες του υποβιβασμού, στο ποσοστό που μου αναλογεί.
Δεν έχω κανένα παράπονο από τους 9 παίκτες που έμειναν!
Για την διοίκηση, οι άνθρωποι αυτοί αγαπάνε την ομάδα, αλλά δεν φθάνει αυτό.
Δεν εξάντλησαν τα περιθώρια να βρουν χρήματα για την ομάδα. Λάθος να βάζουν από την τσέπη τους χρήματα, έπρεπε να βρουν οικονομικούς πόρους...
Να βρουν ή να επιβάλλουν πράγματα. Το θέμα είναι να γλιτώσεις όμως και χρήματα...
Για παράδειγμα η ομάδα ζήτησε να μείνουν στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού τέσσερις αθλητές μας, αλλά αυτό δεν έγινε.
Οι άνθρωποι της διοίκησης θα πρέπει να είναι περισσότερο αποφασιστικοί, δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους!
Για τον κόσμο είπα κάτι μόνο στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό, όπου του έδωσε 32.000!!!
Είπα να καθίσει να το δει από την TV, από το να δώσει τα λεφτά στον Ολυμπιακό... Το είπα αυτό επώνυμα!
Δεν είναι δική μου δουλειά να πω στον κόσμο τι θα κάνει με τα δικά του χρήματα.
Εξ΄ άλλου το έχω πει ότι ο κόσμος δεν είναι μπασκετικός!".
Ο έμπειρος κόουτς είπε και τα πιστεύω του για το Βολιώτικο μπάσκετ και ήταν κάθετος: "Το ποιο υγιές κομμάτι του μπάσκετ στον Βόλο, είναι το ανεπίσημο πρωτάθλημα που διεξάγεται!!!!
Όλα τα άλλα..." ήταν η ατάκα του Γιώργου Ζαφειρούδη, που αναφέρθηκε και στο διαζύγιό του με την ομάδα μας: "Με έχει στενοχωρήσει το γεγονός ότι σταμάτησα να ονειρεύομαι γι΄ αυτή την ομάδα!
Δεν έχω να ανακοινώσω το παραμικρό όσον αφορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου.
Όταν πάω κάπου, η σκέψη μου είναι ότι θα μείνω για πάντα!
Αυτή η ομάδα έχει κάποια στοιχεία που όπως τα έβλεπα, είχε όλα τα εφόδια να βρεθώ μαζί της και πάλι στην Α1!!!
Οι ομάδες που θα επιβιώσουν, θα είναι αυτές που έχουν κόσμο...
Από την Γ΄ Εθνική θυμάμαι την ήττα που μας έδωσε την άνοδο, στο παιχνίδι με τον Αμπελώνα...".
Επίσης ο Γιώργος Ζαφειρούδης αναφέρθηκε και σε τεχνικά θέματα λέγοντας μεταξύ άλλων: "Παίξαμε ζώνη για να προστατεύσουμε τα παιδιά....".
Τι θα ήθελε από την ομάδα όμως, τι πραγματικά του έλειψε στην Νίκη που θα το ψάξει αλλού; "Θα ήθελα να πάω σε μία ομάδα που να έχω βοηθό, γυμναστή, τον ίδιο γενικό αρχηγό...
Δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό και η κατηγορία..."
Αν όλα αυτά τα εγγυηθεί η νέα διοίκηση που θα προκύψει στη Νίκη; "Θα πρέπει να κλείσουμε πρώτα όλα τα ανοιχτά κομμάτια..." απάντησε με νόημα ο κόουτς που είπε σχετικά με την ομάδα μας: "Την επαγγελματική ευκαιρία η Νίκη την είχε φέτος!
Δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί...".
Όσο για το μέλλον της ομάδας; "Με τους ανθρώπους αυτούς που έχει η ομάδα, κάθε χρόνο θα πηγαίνει και ποιο δύσκολα!
Πρέπει αυτοί που θα ασχοληθούν, να έχουν καθαρούς προσανατολισμούς για το τι θέλουν να κάνουν στην ομάδα...".
Τέλος δεν ξέχασε και τα μεγάλα ταλέντα που διαθέτει η ομάδα και που μπορούν να κάνουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο: "Θανάσης Κουτίνας και Γιώργος Μαυρογιάννης θα κάνουν καριέρα, θα το δείτε!
Επίσης όλα τα παιδιά των υποδομών έχουν μέλλον μπροστά τους...".

 
 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου