Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πρεμιέρα για τα κορίτσια μας

Τα 90 χρόνια ιστορίας του κυανόλευκου συλλόγου με άνοδο θέλουν να γιορτάσουν τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου, που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν τα βήματα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέας Πάτσης έχει αναλάβει για τη φετινή χρονιά τη γενική εποπτεία του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου και στηρίζει εξ’ ολοκλήρου την προσπάθεια της ομάδας για άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Στόχος της Νίκης Βόλου είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα προσφέρει όμορφο θέαμα και θα προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο και φυσικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Στο πλαίσιο αυτό και σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, έγινε ότι ήταν δυνατό για να ενισχυθεί η ομάδα με έμπειρες παίκτριες από τις εθνικές κατηγορίες.
Νέα πρόσωπα στην βολιώτικη ομάδα είναι η γκαρντ Έφη Καζαντζίδου που αποκτήθηκε από τον Αθηναϊκό και η σέντερ Δήμητρα Γιαννοπούλου από τον ΠΑΟΚ, οι οποίες αποτέλεσαν δύο ηχηρές μεταγραφές που προκάλεσαν αίσθηση στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Αποκτήθηκαν επίσης, η γκαρντ Στέλλα Παύλου που έμεινε ελεύθερη από τον Ολυμπιακό Βόλου όπως και οι νεαρές Άρτεμις Ματθαιακάκη και Μαρία Καΐκη από τον ίδιο σύλλογο.
Στα υπέρ της κυανόλευκης ομάδας είναι η διατήρηση του περσινού της κορμού καθώς παρέμειναν όλες οι παίκτριες. Πιο συγκεκριμένα συνεχίζουν στη Νίκη, οι Ηρώ Πλατανιώτη, Νένα Μιχαηλίδου, Βιργινία Χρήστου, Αγγέλα Σκρέτα, Αιμιλία Φεφλέ, Κωνσταντίνα Μυριντζή, Ευαγγελία Μπράχου και Κατερίνα Στρίγκου. Η μοναδική παίκτρια που αποχώρησε ήταν η Αποστολία Πασσιά, η οποία λόγω σπουδών μετοίκησε στην πόλη του Αγρινίου και μεταγράφηκε στον Α.Σ. Αργοναύτες Αγρινίου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται φέτος ο Βολιώτης προπονητής Γιάννης Στεργιόπουλος, με τις οδηγίες του οποίου πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό η ομάδα δούλεψε σκληρά και μεθοδικά ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη για την έναρξη των επίσημων αγώνων.
Στο γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 μετέχουν συνολικά δέκα ομάδες, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Στον Α’ όμιλο μαζί με τη Νίκη Βόλου τοποθετήθηκε η Α.Ε.Β. Διμηνίου, ο Ιωνικός Ν. Ιωνίας, το B.C. Volos και η Ολυμπιάδα Λάρισας, ενώ ο Β’ όμιλος αποτελείται από τον Απόλλων Καρδίτσας, τον Ολυμπιακό Καρδίτσας, τους Τιτάνες Παλαμά, την Πράσινη Γωνιά Τρικάλων και τον Αίολο Τρικάλων.
Στη δεύτερη φάση του Πανθεσσαλικού πρωταθλήματος προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους.
Η πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑΘ θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία σε ειδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΟΚ σε ουδέτερη πόλη μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες πρωταθλήτριες ενώσεων από τη Βόρεια Ελλάδα.
Ο πρώτος αγώνας για τα κορίτσια της Νίκης Βόλου είναι αύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Ιωνικό Ν. Ιωνίας στις 10:30π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, ενώ η άλλη αναμέτρηση του ομίλου γίνεται την Κυριακή ανάμεσα στην Ολυμπιάδα Λάρισας και το B.C. Volos.
Τέλος, το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον γενικό οικογενειακό γιατρό Ελευθέριο Δαλαβέρη για την προσφορά του στην ομάδα.


Το ρόστερ της γυναικείας ομάδας:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ         ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΘΕΣΗ
Καζαντζίδου Έφη                     1984           2-3
Γιαννοπούλου Δήμητρα            1984           5
Παύλου Στέλλα                         1984           2-3
Πλατανιώτη Ηρώ                      1988           2-3
Μιχαηλίδου Νένα                      1989           2-3
Χρήστου Βιργινία                      1993           4-5
Σκρέτα Αγγέλα                         1993           4-5
Ματθαιακάκη Άρτεμις               1994           2-3
Φεφλέ Αιμιλία                            1994           1-2
Καΐκη Μαρία                              1994           2-3
Μυριντζή Κωνσταντίνα              1995           4-5
Μπράχου Ευαγγελία                 1995           1
Στρίγκου Κατερίνα                     1997           2-3

Προπονητής: Στεργιόπουλος Γιάννης
Έφορος: Παπαδήμος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου