Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή προς τον κ. Μπέο

*Για αρχή να καλωσορίσω τον κύριο Μπέο στα κοινά της πόλης μας, γιατί μέχρι τώρα συμμετείχε μόνο στα επιχειρηματικά του Βόλου, μέσα από επαγγελματικά αθλητικά σωματεία και μέσα από κέντρα διασκεδάσεως, με σκοπό το κέρδος, καθ' όλα νόμιμα βέβαια.


Ας πάμε στους προβληματισμούς μου τώρα για την κάθοδό του στη διεκδίκηση του Δήμου Βόλου. Ας αρχίσω από τη δική του ερώτηση προς το κοινό που άκουσε τις τοποθετήσεις του. "Γιατί να διεκδικήσω" είπε "τον Δήμο Βόλου; Εχω ανάγκη από δουλειά, από αναγνωρισιμότητα, από τι;". Φυσικά, κύριε Μπέο, δεν έχετε ανάγκη από δουλειά, επιχειρηματίας γαρ και μάλιστα επιτυχημένος, ούτε έχετε ανάγκη από το να γίνετε γνωστός μια και είστε πασίγνωστος στο πανελλήνιο για τα κατορθώματά σας.

Αρα, μένει ο προβληματισμός μου: Γιατί θέλετε να γίνετε δήμαρχος; Το ότι θέλετε να βοηθήσετε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από εργασία, ανθρώπους που όπως είπατε βλέπετε δίπλα σας να έχουν ανάγκες, δεν νομίζω ότι δεν μπορείτε να το κάνετε ήδη από τη θέση που έχετε στην κοινωνία μέσα. Και ως επιχειρηματίας που είστε, δηλαδή, κύριε Μπέο, μπορείτε να πράξετε πράγματα για την πόλη που όπως λέτε αγαπάτε - με πολλή άνεση θα έλεγα.

Βέβαια, να τολμήσω να εκφράσω το σκεπτικό μου, για να κάνετε τον Βόλο Μονακό, ως απλός επενδυτής, εμπεριέχει ρίσκο, οικονομικό ρίσκο και το γνωρίζετε, αλλά προφανώς δεν θέλετε να ρισκάρετε οικονομικά.

Ο προβληματισμός όμως ακόμα παραμένει. Γιατί θέλετε να γίνετε δήμαρχος, αλήθεια;

Ας πάμε τώρα να σας θυμίσω ορισμένα δικά σας λόγια. "Ντρέπομαι που η μάνα μου με γέννησε σε αυτή την πόλη". Θεωρώ ότι και εσείς έχετε το δικαίωμα στο λάθος, πόσο μάλιστα όταν αυτή η δήλωσή σας έγινε εν θερμώ.

Αυτό όμως που θέλω επίσης να σας θυμίσω είναι ότι αυτή τη δήλωσή σας ακολούθησε και κάποια άλλη. Σας ακούσαμε να λέτε ότι ορκίζεστε στον συγχωρεμένο πατέρα σας να μην ασχοληθείτε ξανά με αυτή την πόλη και ότι θα πάρετε την επαγγελματική ομάδα που σας ανήκε και θα την πηγαίνατε σε άλλα μέρη.

Πιο πρόσφατα, πέρσι συγκεκριμένα, τοποθετηθήκατε επίσημα για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι-ντέρμπι της πόλης μας και εκφράσατε την άποψή σας ότι δεν πρέπει να το δούνε οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων! Αυτό, κύριε Μπέο, θα ήθελα να σας ρωτήσω γίνεται στο Μονακό; Είναι αυτή η άποψη-πρόταση για μια πολιτισμένη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα; Οταν προσωπικά έχω παρακολουθήσει τον τελικό της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία και ενώ οι άνθρωποι είχαν χάσει μέσα στην έδρα τους το Κύπελλο, μας δίνανε συγχαρητήρια και πίναμε παρέα πριν και μετά το παιχνίδι μπίρες!...

Ακόμη πιο πρόσφατα, παρακολούθησα στο Βουκουρέστι την εθνική μας ομάδα και σας πληροφορώ ότι μεταξύ των Ρουμάνων φιλάθλων και εμάς των Ελλήνων υπήρξε μια λωρίδα ασφαλείας δύο-τριών μέτρων με μοναδική προστασία μερικούς σεκιουριτάδες! Αυτό λέγεται ποδοσφαιρική κουλτούρα, κύριε Μπέο, και φυσικά όχι η εσφαλμένη, κατά τη γνώμη μου, άποψή σας.

Υπάρχει ένας τεράστιος προβληματισμός σε εμένα προσωπικά και θα ήθελα τη δημόσια απάντησή σας. Ποια είναι η θέση σας στις ιδιωτικοποιήσεις στις δημοτικές υπηρεσίες; Πείτε μας, τα σκουπίδια θα μείνουν στον Δήμο Βόλου; Η ΔΕΥΑΜΒ θα έχει το σημερινό χαρακτήρα των ανταποδοτικών τελών; Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό και μη εμπορεύσιμο;

Διάβασα την ομιλία-τοποθέτησή σας, αλλά δεν διάβασα καμία διαβεβαίωση ως προς κάτι πιο συγκεκριμένο. Για εμένα ήταν μια αόριστη τοποθέτηση, μια ακόμη υποψηφιότητα με προεκλογικές φανφάρες και με ένα χολιγουντιανό σόου ως ντεκόρ.

Κατά τα άλλα, για την πρόσφατη εκδήλωση, να σας πω ότι δεν πρωτοτυπήσατε μια και εσείς κλείσατε το δρόμο (Ιάσονος) με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν πολίτες που έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα τη στιγμή που κάνετε εσείς την ομιλία σας να χρησιμοποιήσουν το δρόμο χωρίς εμπόδια.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν και να σας θυμίσω ότι κατά τα δικά σας λεγόμενα ήσασταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που έχει μεγάλο μερίδιο για τη σημερινή μας κατάσταση ως χώρας και ως πόλης...».

Ιωσήφ Παλάντζας,

δημότης και κάτοικος Βόλου εκ γενετής.


πηγή: http://www.enet.gr

1 σχόλιο :

  1. Δημοκρατια εχουμε ας κανει οτι θελει.Εγω δεν προκειτε να ασχοληθω μαζι του ουτε προεκλογικα ουτε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ μου ειναι ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ (εκτος αν αλλαξει χρωμα το ΑΙΜΑ μου και γινει Κοκκινο).Η πρωτη και τελευταια μου ενασχοληση ειναι τωρα. Τον περιμενω με αγωνια και φιλοξενια να περασει τον κραυσιδωνα να ακουσω το πολιτικο του προγραμμα.ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ?? ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΑΜΒ???? Η' ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ,,- WASSERWERKE ANSHEIM Zweigstelle VOLOS????????????? ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ??????????? ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ????(τα λεφτα υπαρχουν μεσα απο τα προγραμματα).ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ Α'ΒΙΠΕ.ΒΟΛΟΥ????(γιατι τωρα δεν ειναι Βιομηχανικη Ζωνη - ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ!!!!)κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ.... Επειδη ζω και αναπνεω ΕΔΩ - ΘΕΛΩ - ΑΠΑΙΤΩ απαντησεις κ.υποψηφιε. Και ενα τελευταιο. Δεν θελω να γινω Μονακο - δεν μου ταιριαζει. Μακρυγιαννης Αλεξανδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή