Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

"Η ψυχή μας... ο κόσμος μας" είπε ο Ανδρέας Πάτσης

Για όλους και για... όλα μίλησε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Ανδρέας Πάτσης, στο "μπλε" ραδιόφωνο της πόλης, στην εκπομπή του Άκη Μπούκλα "Σφύριξα κι έληξες" με την Εύη Αδαμάκη και τον Κωστή Μάμαλη.
Ο πρόεδρός μας αναφέρθηκε τόσο στα αγωνιστικά θέματα, όσο και στα... εξωαγωνιστικά, αποκάλυψε την πρόθεση της ΠΑΕ για αγορά έκτασης με σκοπό την κατασκευή ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου της ΠΑΕ!

Επίσης έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Παρασκευή η ΠΑΕ θα καταθέσει μήνυση τόσο στον κ. Ιωαννίδη, όσο και στον κ. Γιδόπουλο για το γνωστό θέμα της "ταμειακής διευκόλυνσης" του δεύτερου προς την "κυανόλευκη" ΠΑΕ...

Ο πρόεδρός μας αναφέρθηκε και για την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ για μία ακόμα φορά τόνισε ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος που να σηκώσει το βάρος αυτής της ομάδας, πέρα από τον ίδιο και το κόσμο!
"Είναι μία νέα ομάδα με καινούριο τεχνικό επιτελείο..." είπε ο Ανδρέας Πάτσης που συνέχισε λέγοντας για την νέα ομάδα που δημιουργείται: "Είναι λογικό να υπάρχει μία ανομοιογένεια και μία αταξία, όμως από παιχνίδι σε παιχνίδι ήδη βλέπουμε πως υπάρχει βελτίωση και τα περιθώριο βελτίωσης είναι ακόμη μεγάλο. Εγώ είδα στα μέχρι τώρα παιχνίδια παίκτες ταλαντούχους, αθλητικούς, φιλόδοξους που γυαλίζει το μάτι τους κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Όσον αφορά το τεχνικό επιτελείο προσπαθήσαμε να επιλέξουμε ότι καλύτερο. Προέρχονται από μία σχολή που έχει δείξει πως γνωρίζει να δημιουργεί ομάδες.
Παρά τον περιορισμό τον ηλικιακό που έχουμε, πιστεύω πως επιλέξαμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.
Το 80% του κορμού της ομάδας είναι έτοιμο... 

Δοκιμάζονται ποδοσφαιριστές και με σοβαρότητα και υπομονή θα κάνουμε τις κινήσεις μας ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την ομάδα".
Μέσα στην ενίσχυση βέβαια είναι και οι ξένοι ποδοσφαιριστές: "Για τους ξένους που πρόκειται να έρθουν είμαστε σε διαπραγματεύσεις και οι περιπτώσεις τους εξετάζονται εξονυχιστικά... Κινούμαστε για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, ενώ για τον δεύτερο θα εισηγηθεί ο προπονητής σε ποια θέση θα αγωνίζεται".
Ο πρόεδρός μας αναφέρθηκε και στις αποχωρήσεις κάποιων παικτών, αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση του Γιώτα, καθώς και σ΄ αυτή του Ανιέτε, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο στάθηκε αφορμή η ομάδα να χάσει την μία από τις δύο ανανεώσεις, με την τροπή που πήρε το θέμα του!
"Η ομάδα είχε 32 ποδοσφαιριστές, ήταν λογικό κάποιοι να αποχωρήσουν. 
Θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις αφού ο προπονητής θέλει ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών μαζί με τους τερματοφύλακες.
Αν τώρα για κάθε παίκτη που δοκιμάζαμε βγάζαμε ανακοίνωση, δεν θα ήμασταν σοβαρή ομάδα αλλά... "τρίρκο μεντράνο"! 
Όταν ένας παίκτης υπογράφει, τότε ανακοινώνεται. 
Εμείς δεν θέλουμε ένας παίκτης να έχει στο βιογραφικό του τη «ρετσινιά» μίας απόρριψης. Σεβόμαστε τους ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό τον λόγο τηλεφώνησα σ' έναν δημοσιογράφο που είχε γράψει περί αυτού και του εξήγησα τους λόγους.
Όσο για τις ανανεώσεις, δεν υπάρχει δυστυχώς η δυνατότητα να κάνουμε άλλη ανανέωση από τους παλιούς ποδοσφαιριστές. 
Λόγω της απαξίωσης της ομάδας μας από τον Ανιέτε, αναγκαστήκαμε σε τέσσερις μέρες να επιλέξουμε εναλλακτική λύση. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα κάναμε την επιλογή του Γιώτα. 
Καλός χαρακτήρας, καλό πρωτάθλημα, όμως καμιά φορά επειδή στην Super League φυσάει δυνατά και τα μυαλά παίρνουν αέρα! 
Ήταν θέμα προπονητή, αφού η νοοτροπία του Φλουτ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
Ο Ανιέτε τώρα σε ποια ομάδα πήγε; Στη Λέφσκι... 
Είναι βήμα προς τα μπρος αυτή η κίνησή του; Δε νομίζω... 
Πιστεύετε πως τα τμήματα σκάουτινγκ των ομάδων της Super League αν πίστευαν πως ο Ανιέτε μπορεί να τους βοηθήσει, δεν θα του έκαναν μία αξιόλογη προσφορά; 
Αν τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ, να πω ότι όντως δεν κινηθήκαμε σωστά. 
Με τα μυαλά που κουβάλαγε πιθανόν να μου δημιουργούσε και πρόβλημα φέτος... Δεν θεωρώ ότι έχασα κάτι με τον Ανιέτε. Εγώ να του ευχηθώ τα καλύτερα εκεί που θα παίξει. Θα υπάρχει πάντα στην καρδιά μας και θα τον τιμούμε για ότι πέτυχε με την ομάδα μας, όμως ο καθένας πορεύεται με τα μυαλά που κουβαλά".
Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε και για τους παίκτες που έρχονται στην Νίκη με την μορφή του δανεισμού... "Οι δανεικοί είναι ένα αναγκαίο κακό! 
Κάποιοι επειδή δεν θέλουν την Νίκη ανταγωνιστική, μας στέρησαν το δικαίωμα να κάνουμε την ομάδα που θέλαμε. Οπότε στραφήκαμε σε ομάδες για δανεισμό παικτών. 
Όμως αυτό δε σημαίνει πως επειδή ήρθαν π.χ από τον Παναθηναϊκό, ότι θα παίξουν στο βασικό σχήμα. 
Ο Φλουτ δεν βλέπει ούτε Παναθηναϊκό, ούτε ΑΕΚ. 
Ούτε και η δική μου φιλοσοφία είναι τέτοια... Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Αλαφούζο και τον κ. Μελισσανίδη, όπως και τον κ. Σπανό του Ατρομήτου για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να επιλέξουμε κάποιους από τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές τους".
Μοιραία η συζήτηση πήγε πάλι και στην μία ανανέωση η οποία χάθηκε, μετά την φυγή του Γιώτα και συγκεκριμένα αναφέρθηκαν ονόματα παικτών, τα οποία ίσος να είχαν μείνει στην ομάδα.
Να τι είπε ο πρόεδρος: "Κατά την άποψη του πρώην τεχνικού επιτελείου ο Αποστολίδης δεν θα μπορούσε να παίξει βασικός στην Super League... Μπορεί να μιλάμε κυνικά και σε κάποιους να μην αρέσουν, όμως η θέση του πρώην τεχνικού επιτελείου ήταν κάθετη: Ψάξτε για πρώτο τερματοφύλακα!
Επίσης, η άποψη του Φλουτ για τον Πινιέιρο δεν ήταν αυτή που θα με έκανε να κινηθώ για την παραμονή του ποδοσφαιριστή. 
Εξάλλου είναι γνωστό πως στον Ολλανδό δεν αρέσει να έχει παίκτες που αλλάζουν κάθε έξι μήνες ομάδα! 
Παρ΄ όλ' αυτά εγώ έκανα μία επαφή μαζί του, όμως μου ζήτησε τρελά χρήματα που δεν υπάρχουν στην ελληνική πραγματικότητα, οπότε το θέμα έκλεισε εκεί".
Πάμε τώρα και στα διαρκείας, όπου ο Ανδρέας Πάτσης ήταν ξεκάθαρος και ταυτόχρονα κάθετος: "Η ομάδα ανέβηκε στην Super League μετά από 48 χρόνια... 
Μία ομάδα να ανέβει δύο κατηγορίες σε δύο χρόνια με αυτές τις συνθήκες, νομίζω δεν έχει ξαναγίνει. 
Μαζί με την άνοδο πήραμε στην πλάτη μας και 6.000.000€ χρέος! 
Εφορία, ΙΚΑ και οι ταμειακές ...διευκολύνσεις του Γιδόπουλου... Με την ευκαιρία να πω ότι αυτή την Παρασκευή θα κατατεθεί μήνυση στην εισαγγελία του Βόλου, κατά του κ. Ιωαννίδη και του κ. Γιδόπουλου.  
Οπότε, για να κρατήσουμε την ομάδα στην Super League, θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο εξωαγωνιστικά παρά αγωνιστικά.
Τώρα είμαστε μπροστά σε μία άλλη πρόκληση. 
Ο κόσμος της Νίκης μαζί με εμένα, καλούμαστε να κάνουμε θυσίες, ώστε να παραμείνουμε στην Super League και να χτίσουμε αυτό που ονειρευόμαστε που θα κρατήσει για πολύ καιρό!
Μπορεί τα διαρκείας να φαίνονται ακριβά, όμως πως αλλιώς μπορεί να υπερκαλυφθεί όλο αυτό το οικονομικό άνοιγμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε; 
Εμείς απευθυνόμαστε στον κόσμο της ομάδας και δεν προσκυνάμε κανέναν για να παραμείνουμε στην κατηγορία.
Το πιο απλό είναι να αφήσουμε να μας πνίξουν τα χρέη και να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Όταν κάποιοι γκρινιάζουν για τις τιμές και για τα 30-50€ παραπάνω, τότε ο σκοπός είναι άλλος. 
Μάλλον δεν θέλουν τη Νίκη στην Super League και θέλουν κάποιους άλλους σ' αυτή την κατηγορία... Εγώ τις τιμές δεν τις αλλάζω! 
Άλλωστε αυτοί που γκρινιάζουν είναι οι γνωστοί που έβαζαν αναχώματα σε όλη αυτή την πορεία της ομάδας. 
Κάποιοι έχουν κολλήσει στο παρελθόν και επειδή δεν το έχουν συνειδητοποιήσει να τους πω, πως στις 23 Αυγούστου παίζουμε με τον Ολυμπιακό ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!
Θα πρέπει να σας γνωστοποιήσω πως τα χρήματα που θα πάρουμε από την Super League, είναι λιγότερα από ένα εκατομμύριο, οπότε θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις ώστε η Νίκη να είναι και του χρόνου, αλλά και του παραχρόνου κ.ο.κ. στην Super League. 
Η διάθεση των διαρκείας θα γίνεται μέχρι τις 12 Αυγούστου και δεν θα υπάρξει καμία παράταση...
Η δύναμη της Νίκης είναι ο κόσμος της! 
Δεν είναι οι επιχειρηματίες που στα λόγια βάζουν πολλά... Τεράστιο μερίδιο αυτής της επιτυχίας πιστώνεται στον κόσμο της Νίκης. 
Είμαι πεπεισμένος πως ο κόσμος θα είναι αυτός που με την συμμετοχή του θα οδηγήσει την ομάδα σε νέες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες".
Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας μας;
"Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι παίκτες εκτός ενός, έχουν υπογράψει τριετές συμβόλαια. Επιλέξαμε ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο με τριετές πλάνο. 
Είμαι βέβαιος πως η ομάδα θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική και θα εκπλήξει πολύ κόσμο.
Κάποιοι τώρα μπορεί να κοροϊδεύουν, όμως κάθε χρόνο στην αρχή κοροϊδεύουν και μετά αναγκάζονται να αλλάξουν ρότα!".
Ο πρόεδρός μας, αναφέρθηκε και στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της ΠΑΕ, στις οποίες αποφάσισε να τις εμπιστευτεί στον γνωστό σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα Ντανιέλ Μπατίστα:
"Φέραμε έναν ποδοσφαιράνθρωπο, τον Ντανιέλ Μπατίστα, με γνωστό βιογραφικό, που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία όλων των «Κ» και των Ακαδημίων της ΠΑΕ. 
Έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να οργανώσει τις Ακαδημίες και να δημιουργήσει ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν το μέλλον της πρώτης ομάδας. 
Να σημειώσω πως στην Super League, θα «κατεβάσουμε» και την Κ15, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε!".
Το γηπεδικό όμως είναι ένα... αγκάθι για τις ακαδημίες της ΠΑΕ: "Σκοπός είναι να κάνουμε το δικό μας αθλητικό κέντρο! 
Αναζητούμε έκταση για αγορά... Φέτος θα κάνουμε κινήσεις ώστε να χρησιμοποιήσουμε γήπεδα εντός του Βόλου. 
Κάναμε πρόταση στην Ερασιτεχνική ώστε να μας παραδώσει για αποκλειστική χρήση το «Π. Μαγουλάς» με την ευθύνη από εμάς να ανακατασκευάσουμε τον χλοοτάπητα, όμως απάντηση δεν έχουμε λάβει...".
Τέλος για την επίσκεψη στο Πατριαρχείο, ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε με υπερηφάνεια: " Ήταν τεράστια τιμή για μένα και την ομάδα! 
Η Νίκη πέρα από ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, εκφράζει και μία ιστορία και αυτό ο Πατριάρχης το είχε υπόψη του και μας το ανέφερε. 
Άλλωστε η ευαισθησία του σε θέμα "χαμένων πατρίδων" είναι γνωστή και η Νίκη είναι κομμάτι αυτής της ιστορίας. 
Του χρόνου θα πάμε και πάλι στο Πατριαρχείο ώστε να έχουμε και πάλι την ευλογία του Πατριάρχη... Άλλωστε ο ίδιος μας είπε πως η πόρτα του Πατριαρχείου είναι ανοικτή για το σύλλογο της Νίκης!".
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου