Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΤΣΗ ΣΤΟ GOALPOST.GR

Αποκλειστική συνέντευξη στο GoalPOST.gr, έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κ. Ανδρέας Πάτσης.
Αναλυτικά οι αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Πάτση στο GoalPOST.gr:
Για την εώς τώρα κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας:
«Τα όνειρα για να γίνουν πραγματικότητα απαιτούν μία δυναμική υποστήριξη. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν βαρίδια από το παρελθόν τα οποία για να ξεπεραστούν απαιτούν πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια.
Αυτό το οποίο πάμε να δημιουργήσουμε, λοιπόν αυτή τη στιγμή, το οποίο, έχει δύο πόλους, αφενός μεν να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος, τα οποία είναι ιδιαίτερα σοβαρά και πολλά και αφετέρου να δημιουργήσει κάτι δυναμικό για το μέλλον και να δώσει μία ελπίδα και μία άλλη προοπτική, διότι είναι προφανές ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή, έτσι όπως αρχικώς έχει δομηθεί μέχρι τώρα, δείχνει και τις προθέσεις τις οποίες έχουμε για την παρουσία μας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Όλο αυτό το πράγμα το οποίο εγώ έχω δημιουργήσει, μέσα σε διάστημα, όχι περισσότερο των τριών μηνών, για να μπορέσει να υλοποιηθεί και να γίνει πραγματικότητα απαιτεί δυναμική υποστήριξη από τον κόσμο.
Εάν αυτό δεν υποστηριχθεί, τότε τα όνειρα αυτά γίνονται απλά, αυταπάτες.
Καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του. Εγώ σαν διοίκηση της ομάδας έχω δώσει, σαφέστατα, δείγματα γραφής σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτή δεν είναι μία προσπάθεια ενός ανδρός μόνο. Δεν μπορώ να την υποστηρίξω μόνος μου και νομίζω πως αυτό δεν έχει και καμία λογική. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο της. Ο κόσμος είναι αυτός που θα δώσει «φτερά» στο όνειρο».
Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρθηκε και στις μεταγραφές που έχουν γίνει αλλά και σε αυτές που πρόκειται να γίνουν, τονίζοντας πως οι κινήσεις είναι αλληλένδετες από την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και από τις παλιές αμαρτίες που συνεχίζει να πληρώνει ως και σήμερα:
«Για τα μεταγραφικά ζητήματα υπάρχουν δύο θέματα: αφενός πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί όπως έχω προαναφέρει υπάρχουν προβλήματα με το παρελθόν τα οποία ακόμη μας βασανίζουν, δεν είναι πως απλώς έχουμε ένα μπάτζετ το οποίο θα επανεπενδύουμε πάνω στη νέα ομάδα την οποία χτίζουμε, έχουμε και το παρελθόν το οποίο είναι πάρα, πάρα πολύ πιεστικό.
Οι προσφυγές για παράδειγμα που καλούμαστε να πληρώσουμε, δεν έχουν σταματήσει όλον τον Ιούλιο ως σήμερα. Συν τα θέματα με το δημόσιο τα οποία δεν ξέρουμε και που θα καταλήξουν».
Ο κ. Πάτσης αναφέρθηκε και στο θέμα του προστίμου των 700.000 περίπου χιλιάδων ευρώ που καλείται να πληρώσει, μετρητοίς, η ΠΑΕ στην εφορία και αφορούν οφειλές από μη καταβολή χρημάτων προς το Δημόσιο από συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, όπως είχε αναφερθεί και στη Γ.Σ των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, τα χρέη αυτά αντιστοιχούν σε συμβόλαια ακόμη και από το 2003.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μπλοκάρισμα στο οποίο όλοι κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους. Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα».
Στην Γ.Σ ο κ. Πάτσης, εμμέσως, είχε απευθύνει κάλεσμα προς τον πολιτικό κόσμο της Μαγνησίας, να βοηθήσουν την ομάδα της Νίκης στην προσπάθεια εξυγίανσής της, γιατί είναι κάτι που θα αποφέρει και έσοδα προς το κράτος. Όπως μάλιστα ο ίδιος είχε υποστηρίξει, είναι αποφασισμένος πληρώσει μέχρι και το τελευταίο σεντ, αυτού του χρέους. Όμως, όπως δίνεται στον κάθε πολίτη και στην κάθε επιχείρηση η δυνατότητα διακανονισμού αυτού του χρέους, έτσι να δοθεί και στην ΠΑΕ η δυνατότητα να το εξοφλήσει με δόσεις. Μάλιστα, είχε απευθύνει κάλεσμα προς τους φορείς και τους παράγοντες που θέλουν, και μπορούν να βοηθήσουν, να το κάνουν.
Για την εώς τώρα ανταπόκριση του πολιτικού κόσμου:
«Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση πάνω σ' αυτό. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε μέσω των αρμοδίων αρχών και οργάνων και οι απαντήσεις που έχουμε πάρει ως σήμερα είναι αρνητικές και εξετάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας.
Η απάντηση των υπευθύνων είναι: τι να κάνουμε, έχετε φάει καταγγελία!
Γιατί υπήρξε ανώνυμη καταγγελία από πολίτες του Βόλου και αφορούσαν ατασθαλίες που γινόταν την τελευταία δεκαετία, η οποία εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές και μας έχει μπλοκάρει. Το όλο θέμα είναι ότι ο αρμόδιος υπάλληλος θέλοντας να αποφύγει οποιαδήποτε ευθύνη, εφαρμόζει το γράμμα του νόμου, και καλά κάνει, που όμως έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον του κράτους που ψάχνει για έσοδα. Αυτό έχει σαν συνέπεια η ΠΑΕ να μη μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα θέτοντας θέμα ακόμη και συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Μάλιστα, μόλις χτες το Υπουργείο Οικονομικών δεν συναίνεσε να μας παράσχει, έστω και προσωρινή φορολογική ενημερότητα, γεγονός που αποτελεί αυτή τη στιγμή το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της ΠΑΕ.
Το παράλογο της υπόθεσης είναι πως το κράτος λέει: δεν μπορώ να σου βεβαιώσω το χρέος μιας και βρίσκεσαι σε διαδικασία τακτικού ελέγχου, άρα δεν μπορώ να σε υπαγάγω σε ρύθμιση με συνέπεια να μη μπορώ να σου εκδώσω φορολογική ενημερότητα.
Δεν είναι δυνατόν να δουλεύουμε είκοσι άτομα για το θέμα να προσκομίζουμε στις αρχές ότι μας έχει ζητηθεί, να είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε και παρόλα αυτά να μη μας δίνουν έστω και μία προσωρινή φορολογική ενημερότητα ώστε να λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία περιμένω τη συμπαράσταση του κόσμου αλλά και όλων των αρμόδιων φορέων γιατί είναι ένα βάρος το οποίο δεν μπορώ να σηκώσω μόνος μου. Από τη μία μεριά να έχουμε τα χρέη τα οποία έρχονται με τις προσφυγές, έχουμε ήδη τέσσερις από τους παίκτες που φύγανε, συν τους διακανονισμούς των προηγούμενων, συν τα χρέη προς τρίτους, συν τα κατασχετήρια για το οποία υπάρχουν καταδικαστικές και τελεσίδικες αποφάσεις ύψους άνω των 100.000€, συν την έλλειψη βιβλίων, συν το μείζον θέμα της μη έκδοσης της φορολογικής ενημερότητας, συν τις μεταγραφές, συν το ένα συν το άλλο. Δε γίνεται! Είναι πάρα πολύ!»
Για το πόσο αντέχει ακόμη:
«Αντοχές υπάρχουν. Το θέμα είναι πως πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη υποστήριξη. Αν δεν υπάρξει αυτή η υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, από κει και πέρα το να μιλάμε ή να ονειρευόμαστε εκ του ασφαλούς, δε γίνεται.
Η σωρεία των προβλημάτων της ομάδας απαιτεί πακτωλό χρημάτων και περιμένω και μία μεγάλη και μία ευρεία συμμετοχή.
Παρατηρώ πως υπάρχει ένα εφησυχασμός πως πολλοί πιστεύουν πως όλα τα προβλήματα θα τα λύσει ο Πάτσης. Δεν είναι έτσι.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από το ότι δεν μπορούμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα. Κι αυτό είναι απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και όχι κάποιου υπαλλήλου κάποιας ΔΟΥ.
Και επανερχόμενοι στο θέμα αυτό, να προσθέσουμε πως από τότε που αναλάβαμε τα πάντα πληρώνονται και μάλιστα στην ώρα τους: ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΙΚΑ, περαιώσεις, δόσεις εφορίας. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να μη πληρώνεται εδώ και τέσσερις μήνες.
Οπότε όταν οι αρμόδιοι βλέπουν πως γίνεται μία προσπάθεια να μπει μία τάξη, γίνεται ένας αγώνας, δεν βλέπω πως μπορεί να κερδίσει το κράτος βάζοντας λουκέτο σε μία εταιρία που έχει ως στόχο να εξυγιανθεί.
Η λύση είναι προφανής και αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν, είναι βέβαιο πως ξέρουν τον τρόπο. Άλλωστε ο τρόπος είναι ο συνήθης στην Ελλάδα».

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του κ. Πάτση που αφορά την τοποθέτησή του για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, θα δημοσιευτεί αργότερα.

πηγή: http://goalpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου