Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Α. ΠΑΤΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης πριν την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας. «Μαζί με τον κόσμο θα αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, που παράλληλα «έδωσε» την εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, εξήγησε τη φιλοσοφία που ακολουθείται, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο τεχνικό τιμ και στους ποδοσφαιριστές ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League.
Συγκεκριμένα οι δηλώσεις:


«Βρίσκομαι στη Νίκη πέντε μήνες και έχει γίνει ένα τεράστιο άλμα αυτό το διάστημα, που ακόμα και ο πιο ευφάνταστος δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί. Η ομάδα ήταν στα όρια της κατάρρευσης, αλλά με την προσπάθειά μας έγινε ένα θαύμα, ένας άθλος, μία αναγέννηση, που δε θα μπορούσε να τη φανταστεί κανείς στα καλύτερα όνειρά του. Μέσα από ένα κυκεώνα προβλημάτων η Νίκη κατόρθωσε να επανέλθει στη Football League.

Μου δίνει ευχαρίστηση ότι έχουμε ένα άριστο αγωνιστικό τμήμα στην ομάδα μας. Επιλέξαμε ένα σοβαρό, μετρημένο και γνώστη προπονητή, που πλαισιώνεται από ένα εξίσου άξιο τεχνικό επιτελείο και κάναμε επιλογές ποδοσφαιριστών με βάση την ποιότητα, το ήθος και την αγωνιστική τους αξία.

Στην προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε ακολουθήθηκαν τα πρότυπα μιας σοβαρής επαγγελματικής ομάδας. Θα είναι ένα πρωτάθλημα με ένταση και πάθος, με σκαμπανεβάσματα λόγω των πολλών αγωνιστικών. Εμείς όμως δεν φοβόμαστε, ξέρουμε τι ομάδα έχουμε, πιστεύουμε σε αυτή και το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να προσφέρει θέαμα.

Το πιο ευχάριστο σίγουρα θα είναι να πανηγυρίζει νίκες. Όλα θα συμβούν σ’ ένα πρωτάθλημα, καθώς θα υπάρχουν και χαρές και λύπες. Εμείς δεν δηλώνουμε πρωταθλητές, όπως κάνουν οι πρόεδροι άλλων ομάδων. Εμείς θα αγωνιστούμε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια και θα έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Όταν δουλεύεις σωστά το αποτέλεσμα έρχεται μόνο του. Εμείς μάθαμε να δουλεύουμε επαγγελματικά, σοβαρά και οικογενειακά. Από κει και πέρα θεωρώ σίγουρο ότι ο κόσμος στο τέλος της χρονιάς θα είναι περήφανος γι’ αυτήν την ομάδα.

Από την άλλη το διοικητικό θα είναι ένα κομμάτι που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είναι μία πραγματικότητα, την οποία έχω μάθει να τη λέω μόνος μου. Εμείς οι ίδιοι τα κοινοποιούμε, γιατί θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι στους εαυτούς μας και τον κόσμο. Και το τονίζω, επειδή κάποιοι λοιδορούν ή ειρωνεύονται την ομάδα μας. Σήμερα που μιλάμε είμαστε ακριβώς στην κόκκινη γραμμή. Δεν έχουμε ξεπεράσει πάρα πολλούς σκοπέλους, που έχουμε μπροστά μας, γιατί δεn γίνεται να ξεπεραστούν μέσα σε πέντε μήνες συσσωρευμένα προβλήματα πολλών ετών».



«Κυριαρχεί η λογική της ζούγκλας»
«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου διαπίστωσα ότι δεν έχει παιδεία. Κυριαρχεί η λογική της ζούγκλας. Πιέζουν όσο μπορούν και όπως μπορούν καθημερινά την ομάδα μας, που προσπαθεί να είναι εντάξει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Δεν είναι μυστικό ότι πήραμε πιστοποιητικό υπό αίρεση. Θα επιδιώξουμε με το τέλος του Οκτώβρη να έχουμε πλήρη τον φάκελό μας. Είναι και τα θέματα των προσφυγών που η διαχείριση τους δεν εξαρτάται από μας. Για να ξεπεράσουμε τον πρώτο σκόπελο πρέπει να βάλουμε ένα βάθος χρόνου πέντε με έξι μήνες. Αν γίνει αυτό, τα πράγματα μπαίνουν σε μια τελείως διαφορετική τροχιά.

Τα διαρκείας κινήθηκαν ικανοποιητικά. Με το ικανοποιητικά που λέω μπορεί κάποιος να με ψέξει, διότι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα πούλησαν λιγότερα. Θα έχει απόλυτο δίκαιο, αλλά το δικό μου κριτήριο είναι οι υποχρεώσεις της ομάδας. Πιστεύω ότι θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου αλλά και την κατανόησή του. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο από αγάπη κι όχι από υποχρέωση. Μαζί με τον κόσμο θα αντιμετωπίσουμε όλους του αντιπάλους της Νίκης. Αν ξεπεράσουμε το στάδιο των επόμενων έξι μηνών θα μπορώ να πω και εγώ ότι είμαι ήσυχος».



«Κανένα άλλοθι»
«Το διοικητικό λοιπόν είναι πολύ πίσω και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ενώ το αγωνιστικό κομμάτι θα είναι απόλυτα ανταγωνιστικό και θα ικανοποιήσει όλους τους φιλάθλους. Το τρίτο που θέλω να επισημάνω είναι το εξής: εάν η ομάδα δεν πάει καλά, δε θα φταίνε οι τρίτοι, οι διαιτητές, το λάθος σφύριγμα. Δε θα ψάχνουμε να βρούμε άλλοθι. Δεν φταίει η διαιτησία αν γίνει ένα λάθος ανθρώπινο από την πλευρά της στο 88’ που θα κρίνει το παιχνίδι. Είχες 88 λεπτά για να το «καθαρίσεις.  Εάν εγώ δεν μπορώ να αγωνιστώ ποιοτικά, δε μου φταίνε οι άλλοι. Τα άλλοθι τροφοδοτούν τη βία. Και δεν θα δεχθώ τέτοιες δικαιολογίες».



«Η ομάδα μας θα διδάξει πολιτισμό»
«Να τονίσω ακόμη ότι η ομάδα μας θα διδάξει πολιτισμό. Δε μας ενδιαφέρουν οι 50-100 που θέλουν να κάνουν πόλεμο. Θα είμαι κάθετος. Δε θα επιτρέψω το παραμικρό που θα διακυβεύσει α συμφέροντά μας. Θα υπάρχουν μέτρα ασφαλείας πάρα πολύ αυστηρά με δική μου ιδιωτική ασφάλεια. Το πρώτο που δε θα επιτραπεί είναι να μπαίνει κάποιος τσάμπα στο γήπεδο.

Δε θα επιτραπούν επίσης κάθε είδους επεισόδια. Όχι μόνο λόγω της πίστης μας στη μη βία, αλλά λόγω και των συμφερόντων μας. Δεν μπορεί να λέει κάποιος που θέλει να πάρει τη γυναίκα του και το παιδί του ότι φοβάμαι να πάω στο γήπεδο, επειδή εκεί σκοτώνουν κόσμο. Επίσης η αθλητική δικαιοσύνη έχει αυστηροποιήσει τις ποινές. Δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώνω πρόστιμα ούτε να χάσω τα χρήματα του ΟΠΑΠ με τις ρήτρες περί βίας.

Να είμαστε ξεκάθαροι μεταξύ μας. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν. Εμείς θέλουμε να δώσουμε άλλον χαρακτήρα. Δε θέλω να γίνω ποδοσφαιρικός παράγοντας που να μοιάζει με τους άλλους. Δε ζω από το ποδόσφαιρο. Έχω άλλη κουλτούρα. Θα επιδιώξω να δώσω μια διαφορετική διάσταση στην ομάδα μου.

Όσο θα είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου, θα αφήσω το στίγμα μου. Ο στόχος για τη Νίκη είναι να γίνει μια επιχείρηση που θα εξυγιανθεί απόλυτα και θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Σημαντικό είναι και η διαφάνεια. Ουδέν κρυπτόν προς τον κόσμο. Τα διαρκείας, που ανακοινωθούν θα είναι περίπου στα 1050. Θα ανακοινώνουμε και πόσα εισιτήρια κόβουμε σε κάθε αγώνα, για να υπολογίζει ο καθείς τι εισπράττει η ΠΑΕ. Δε θα κρυβόμαστε. Θέλουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα προσφέρει χαρές, αλλά και οι λύπες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το ταμείο γίνεται στο τέλος.

Ακόμη θα πρέπει να δείξουμε ότι τα ματς που δίνουμε είναι γιορτή, ένα πολιτιστικό γεγονός όχι μόνο για όσους είναι μέσα στον Βόλο αλλά και έξω από τον Βόλο. Να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία ότι η Νίκη είναι μια τοπική ομάδα, αλλά μια μεγάλη ομάδα. Οι ομάδες δεν πρέπει να κλείνονται και να μπαίνει σε στενά πλαίσια, αλλά να επεκτείνονται. Δεν είμαι μόνος, είμαστε μαζί. Αυτό να μη μείνει μόνο ως σύνθημα, αλλά να το υλοποιήσουμε κιόλας».



Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ομάδας κλήθηκε να απαντήσει ερωτήσεις των δημοσιογράφων.


Για το αν ανησυχεί πως η υποψηφιότητά του για πρόεδρος στην Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής απέναντι στον κ. Καλογιάννη θα έχει επιπτώσεις στην ομάδα: «Δηλαδή επηρεάστηκαν οι ποδοσφαιριστές μου και δε θα παίξουν μπάλα; Δεν έχω μάθει να ανησυχώ. Μόνο να προβληματίζομαι για ένα πρωτάθλημα που δεν τηρούνται οι νόμοι.  Φοβάμαι μόνο τη δική μου ομάδα, ούτε τον Ολυμπιακό Β. ούτε την Καβάλα. Με προβληματίζει ότι μπροστά σε μία σκοπιμότητα, που δεν μπορώ να την ερμηνεύσω, ποδοπατήθηκαν όλοι οι νόμοι. Αυτός είναι κακός οιωνός. Το ποδόσφαιρο είναι έρμαιο σε επίπεδο συναλλαγών. Επίσης με ανησυχεί μήπως κάποιες ομάδες δεν τελειώσουν το πρωτάθλημα και υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Για  τη δημιουργία μπουτίκ: «Το σήμα της Νίκης μπορεί να το χρησιμοποιεί μόνο η ΠΑΕ. Θα φτιάξουμε μπουτίκ, αλλά οργανωτικά λόγω των τόσων προβλημάτων έχουμε μείνει πίσω. Πιστεύω ότι μέσα στον Οκτώβριο θα μπορούμε να διαθέτουμε τα προϊόντα μας».



Για το αν έχουν λυθεί τα προβλήματα με τις προπονήσεις: «Είμαστε σε στάση αναμονής. Βρισκόμαστε σε περίοδο διαπραγματεύσεων για το Πανθεσσαλικό, γιατί δε γνωρίζαμε αν θα παίξει ο Ολυμπιακός Β. στη Β’ Εθνική. Αυτή τη βδομάδα θα οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία. Με τον Ολυμπιακό Β. έχουμε άριστη σχέση και έχουμε έρθει σε συνεννόηση για τη χρήση του».



Τέλος για το Π. Μαγουλάς: «Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Θα πρέπει να γίνει μία επένδυση χρημάτων, η οποία για να γίνει θα πρέπει πρώτα να έρθει η ΠΑΕ σε συμφωνία για το πότε θα χρησιμοποιεί το γήπεδο. Ελπίζω να καταλήξουμε τις επόμενες μέρες και εφόσον η συμφωνία εξυπηρετεί την ομάδα μας και την Κ20, θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που πρέπει».



Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Ξενία, η εκδήλωση της παρουσίασης των νέων εμφανίσεων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τη σεζόν 2012-2013.
Η αίθουσα του Ξενία αποδείχθηκε μικρή για να φιλοξενήσει τον κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση και να χειροκροτήσει τους ποδοσφαιριστές.
Τις φανέλες παρουσίασαν μαζί με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Πάτση, οι δυο αρχηγοί της ομάδας, Τάσος Κυριάκος και Παντελής Ριζογιάννης, καθώς και ο νεαρός Αγγελος Αργύρης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που χειροκροτήθηκαν θερμά, όπως και ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης με τους συνεργάτες του Ιωσήφ Μωυσίδη και Κώστα Γρηγοριάδη.

Δηλώσεις Κυριάκου και Ριζογιάννη
Υγεία και η ομάδα να πετύχει τους στόχους της ευχήθηκαν οι δυο αρχηγοί της ομάδας, Κυριάκος και Ριζογιάννης στις σύντομες δηλώσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Τάσος Κυριάκος  
 «Εύχομαι να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα, να είμαστε υγιέστατοι και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Στο τέλος να είμαστε εδώ και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Παντελής Ριζογιάννης
 «Ελπίζω να έχουμε μία καλή χρονιά και να είμαστε υγιείς. Με δουλειά και με προσγείωση να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας».

Με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ομάδας συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέας Πάτσης. Αμέσως μετά την εκδήλωση παρουσίασης των νέων εμφανίσεων, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου είχε συνάντηση με το ποδοσφαιρικό τμήμα ώστε να «περάσει» τα δικά του μηνύματα ενόψει της σέντρας του πρωταθλήματος της Football League. Συζήτησε για αρκετή ώρα μαζί με το τεχνικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές και τους εξήγησε τη φιλοσοφία που θα διέπει την ομάδα. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Περικλή Αμανατίδη και τους συνεργάτες του και στους παίκτες και τέλος τους ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική σεζόν. 




*Photo:Νίκος Σημαιάκης










πηγή: www.nikifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου