Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μ. Σκούφαλης: Όπως παλέψαμε μόνο με οχτώ παίκτες κόντρα στον Ολυμπιακό, έτσι θα παλέψουμε και τώρα

Θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες όχι μόνο στη Νίκη Βόλου αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Ο ίδιος έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στην εκπληκτική φετινή πορεία της ομάδας του και δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την απευθείας άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα. Ο Μανόλης Σκούφαλης μίλησε στο pamesports για την πολυπόθητη επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια, σχολίασε το ισόπαλο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Βόλου και αναφέρθηκε στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα. Στο τέλος, δεν έκρυψε την επιθυμία του για ανάλογα ντέρμπι της Νίκης Βόλου του με τον συντοπίτη Ολυμπιακό, στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα. 


Μανόλη, θέλω ένα πρώτο σχόλιο για το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου και το τελικό 1-1.
«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές και ανταγωνιστικές ομάδες. Πιστεύω ότι ο κόσμος ευχαριστήθηκε το θέαμα και δημιουργήθηκε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα. Ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του». 

Θεωρείς το τελικό σκορ δίκαιο ή πιστεύεις ότι αξίζατε τη νίκη;
«Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, θεωρώ το σκορ δίκαιο» 

Ο προπονητής σας, μετά το τέλος του αγώνα έκανε λόγο για λάθη της διαιτησίας που σας στέρησαν τους τρεις βαθμούς….
«Το θέμα των διαιτητών είναι ένα κομμάτι διαφορετικό από το ποδόσφαιρο, που με στεναχωρεί να αναλύω. Ωστόσο δεν μπορώ να μην πω ότι όντως έγιναν πολλά λάθη. Δεν είμαστε όμως εμείς οι αρμόδιοι. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να ασχοληθούν με τους διαιτητές. Εμείς απλά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να μην επηρεαστούμε από τα λάθη άλλων». 

Μέχρι στιγμής έχετε 56 βαθμούς σε 34 παιχνίδια. Είσαι ευχαριστημένος με αυτή τη συγκομιδή;
«Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιους βαθμούς παραπάνω. Λόγω ατυχίας, λόγω  του ότι δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα; Δεν ξέρω για ποιο λόγο, πάντως θα μπορούσαμε να έχουμε 3-4 βαθμούς παραπάνω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι στα επόμενα παιχνίδια θα τους πάρουμε. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχουμε πολύ καλή απόδοση και μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα». 

Όταν ερχόσουν στη Νίκη Βόλου, περίμενες τέτοια πορεία, που θα σας έφερνε στην διεκδίκηση της ανόδου;
«Πίστευα πως η ομάδα θα έκανε μία καλή πορεία. Δεν μπορούσα να φανταστώ όμως μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει. Όταν ήρθα στη Νίκη και είδα τη δουλειά που γίνεται, τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά θέσαμε στόχους ακόμα πιο υψηλούς. Εμείς οι ίδιοι ζητήσαμε το κάτι παραπάνω, γιατί βλέπαμε τις δυνατότητές μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, καταφέραμε να κάνουμε και τον κόσμο μας να το δει αυτό και να αναγνωρίσει την αξία μας».   

Θεωρείς εφικτή την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λίγκα ή στόχος είναι τα πλέι οφ;
«Εμείς θα παλέψουμε για την απευθείας επιστροφή μας στη Σούπερ Λίγκα. Παλεύουμε καθημερινά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος». 

Ο προπονητής σας είχε πει πως αν περάσουν τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό, χωρίς βαθμολογικές απώλειες, μετά βάσει προγράμματος (τέσσερα εντός και ένα εκτός έδρας ματς) θα μπορέσετε να χτυπήσετε την τριάδα. Θεωρείς ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
«Έχουμε ένα πολύ βατό πρόγραμμα. Όντως αν περάσουν τα δύο ντέρμπι, όπως είπε και ο προπονητής μας, μετά τα πράγματα θα είναι λίγο πιο εύκολα για εμάς. Ειδικά όταν θα έχουμε τόσα παιχνίδια στην έδρα μας». 

Πάντως μέχρι στιγμής η έδρα σας είναι το δυνατό χαρτί σας, αφού έχετε μόλις μία ήττα…
«Ακριβώς. Είναι το δυνατό μας χαρτί και θα πρέπει να διατηρηθεί αυτό μέχρι το τέλος. Σίγουρα είναι ένα αβαντάζ το ότι θα παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και θα έχουμε αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να βασιστούμε μόνο στην έδρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ήρεμοι και πειθαρχημένοι. Όλα εξαρτώνται από εμάς. Όλα είναι στο χέρι μας». 

Την Τετάρτη αντιμετωπίζετε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό. Τι να περιμένουμε από αυτό το παιχνίδι;
«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο δυστυχώς εμείς θα έχουμε πολλές απουσίες, λόγω των καρτών και των αποβολών που δεχτήκαμε το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ωστόσο είμαι σίγουρος πως όλοι όσοι κληθούν να αγωνιστούν, θα δώσουν ξανά τον καλύτερό τους εαυτό. Θα είναι ένα παιχνίδι δυνατό, εμείς θα πάμε να παίξουμε ανοιχτά και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όπως παλέψαμε μόνο με οχτώ παίκτες κόντρα στον Ολυμπιακό, έτσι θα παλέψουμε και τώρα». 

Υπάρχου συγκεκριμένοι παίκτες που θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο;
«Όλη η ομάδα του Παναιτωλικού θέλει μεγάλη προσοχή. Στα τελευταία ματς βλέπουμε πως ο Παναιτωλικός έχει ανέβει πολύ αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά και βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν θα πρέπει να προσέξουμε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες, αλλά όλη την ομάδα». 

Το ότι ο Βόλος εκπροσωπείται από δύο ομάδες στην κατηγορία, που έκαστες παλεύουν για την επιστροφή στ Σούπερ Λίγκα, πως το σχολιάζεις;
«Από τη μία έχουμε τον Ολυμπιακό Βόλου, που ήταν πριν δύο χρόνια μία από τις πολύ καλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, βγαίνοντας και στην Ευρώπη και όλοι θέλουν να ζήσουν ξανά τέτοιες επιτυχίες. Από την άλλη είμαστε εμείς στη Νίκη Βόλου, που μετά από 47 χρόνια θέλουμε να επιστρέψουμε. Η Νίκη Βόλου είναι μία ομάδα πονεμένη και φθαρμένη από το χρόνο και φέτος έχει την ευκαιρία να επιστρέψει. Ο κόσμος μας είναι διψασμένος και εμείς έτοιμοι να κάνουμε ότι καλύτερο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Μας αξίζει αυτή η ευκαιρία που έχουμε φέτος. Όπως αντιλαμβάνεσαι η παρουσία δύο ομάδων στην κατηγορία, μόνο καλό μπορεί να κάνει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για υγιείς ομάδες». 

Άρα να υποθέσω ότι το ντέρμπι του Σαββάτου θα μπορούσε να είναι και μία γεύση Σούπερ Λίγκας;
«Γιατί όχι; Το Σάββατο ζήσαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, οι φίλαθλοι ευχαριστήθηκαν το ποδόσφαιρο και υπήρχε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός μπορούν να προσφέρουν πολλά ωραία ντέρμπι στη Σούπερ Λίγκα»

πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου