Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Δύο μέτρα και δύο σταθμά...




Το SoccerPlus «γιορτάζοντας» το πέρασμά του στη δεύτερη φάση έφερε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που αφορούν τις αιτήσεις της ΠΑΕ Άρης για υπαγωγή στο «άρθρο 99» και την καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του Άρη προς την ΕΠΟ και τη Super League με την οποία ζητεί την αποβολή της ομάδα της Θεσσαλονίκης από το πρωτάθλημα.
Τα παραπάνω πυροδότησαν συζητήσεις στο διαδίκτυο, αναπαρήχθησαν σε πολλά ΜΜΕ με αναφορά στην πηγή (π.χ. ΜΕGA Channel, gazzetta.gr  κ.α.) και προκάλεσαν επίσημες τοποθετήσεις 



(Σκόρδας, Δετσαρίδης).
To SoccerPlus δημοσιεύει ένα ακόμη έγγραφο που σχετίζεται με την υπόθεση προσφυγών ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια για οφειλές προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.
Πρόκειται για την περίπτωση της Νίκης Βόλου την οποία μνημονεύει η ΑΕΚ στην προσφυγή της.
Διαβάστε το έγγραφο που της έστειλε η ΕΠΟ και την προειδοποιούσε με
αποβολή από το πρωτάθλημα αν δεν ανακαλούσε την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου.
Αθήνα 28/1/2010
Αρ. Πρωτ.: 3678/2010
Προς: ΠΑΕ Νίκη Βόλου
Κοιν.: Ένωση Β'-Γ' Εθνικής, ΝΥ/ΕΠΟ
Θέμα: Προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια

Κύριε πρόεδρε
Το ΔΣ της ΕΠΟ ση συνεδρίασή του της 15/12/2009 συζήτησε το θέμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με βάση τον πτωχευτικό κώδικα για οφειλές της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές και αποφάσισε να σας δώσει χρονικό περιθώριο έως τις 31/12/2009 
Α. Για την αποπληρωμή ή, ρύθμιση των οφειλών σας με βάση τους κανονισμούς ΕΠΟ και
Β. για την ανάκληση εκ μέρους σας της προσφυγής και της συνακόλουθης απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου
Η ανάκληση της προσφυγής σας και η σαφής δήλωσής σας πως δεν θα κάνετε χρήση της απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου δεν έχει κατατεθεί εις έτει στην ΕΠΟ στην οποία καταφθάνουν πληροφορίες πως εξακολουθείτε να κάνετε χρήση ενώπιον των αρχών (ΕΕΑ).
Κατόπιν των ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι εάν έως την Τρίτη 2/2/2010 δεν έχετε επισήμως προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου και δεν έχετε εγγράφως ενημερώσει την ΕΠΟ θα κινηθούν εναντίον της ΠΑΕ Νίκη Βόλου οι διαδικασίες αποβολής από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει με βάση τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΕΠΟ.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος
Σοφοκλής Πιλάβιος
Η θέση της ΕΠΟ
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ σχετικά με τη στάση που κράτησε η ομοσπονδία στην περίπτωση της Νίκης Βόλου και τη στάση που κράτησε στην περίπτωση του Άρη λάβαμε την ακόλουθη απάντηση: Ο συγκεκριμένος χειρισμός ανήκει στην προηγούμενη διοίκηση. Η παρούσα διοίκηση έχει ενημερώσει τις ΠΑΕ για τις θέσεις της και τους έχει πει τι πρέπει να κάνουν. Κάθε θέμα που προκύπτει θα αντιμετωπιστεί με βάση τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς της ομοσπονδίας χωρίς καμία παρέκκλιση.







 


 πηγή: soccerplus
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου