Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Βέρτζος: «Δεν μπήκαμε για να συμπληρώσουμε απλά την τετράδα...»

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το ντέρμπι του Βόλου, ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό (που θα είναι το τρίτο για φέτος) και όπως είναι λογικό τα βλέμματα όλων στη δεύτερη αγωνιστική των μπαράζ, στρέφονται εκεί. Ο Άγγελος Βέρτζος, που σημείωσε το χρυσό γκολ της Νίκης κόντρα στον Παναιτωλικό την Κυριακή (1-1), μίλησε στο pamesports για το αυριανό παιχνίδι, τόνισε τα σημεία και τους παίκτες του αντιπάλου που θα πρέπει να προσέξουν και έκανε τα δικά του σχόλια τόσο για την τετράδα των πλέι οφ όσο και για την τριάδα της απευθείας ανόδου.
Τέλος, ο έμπειρος αμυντικός έστειλε και το δικό του μήνυμα σε όσους δεν πίστεψαν τη Νίκη Βόλου, λέγοντας πως μπήκαν στα πλει οφ για να τερματίσουν πρώτοι.  
Άγγελε, αύριο ετοιμάζεστε για το τρίτο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τι να περιμένουμε;
«Όπως είπες και εσύ είναι η τρίτη φορά που θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου και θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, Πλέον έχουμε μάθει πολύ καλά τον αντίπαλο, μας ξέρει και ο αντίπαλος πολύ καλά, οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι καλύτερα διαβασμένος. Είναι ένα ματς που ο κόσμος το περιμένει με μεγάλη αγωνία. Το ίδιο και εμείς».

Στο πρωτάθλημα πόσο τελείωσαν τα μεταξύ σας παιχνίδια;
«Όταν ήταν ο Ολυμπιακός γηπεδούχος το ματς τελείωσε 0-0, ενώ όταν ήμασταν εμείς γηπεδούχοι, ήρθαμε ισόπαλοι 1-1. Στο τελευταίο παιχνίδι ήταν που τελειώσαμε την αναμέτρηση με οχτώ παίκτες».

Αν δεν κάνω λάθος, είστε από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν χάσει κανέναν ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα...
«Όντως ισχύει. Αν δει κανείς τα αποτελέσματα που φέραμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα έβλεπε πως δεν έχουμε χάσει κανέναν ντέρμπι. Και λέγοντας ντέρμπι εννοώ παιχνίδι με ομάδα που ήταν είτε ψηλότερα από εμάς στη βαθμολογία είτε κοντά σε εμάς. Πάντα χάναμε βαθμούς από θεωρητικά μικρότερες ομάδες, που τις περνούσαμε στη βαθμολογία με αρκετούς βαθμούς διαφορά».

Θέλω να  μου πεις τι σας έχει επισημάνει ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, για το παιχνίδι αυτό;
«Όπως σου είπα και πριν, πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλά με τον αντίπαλο. Και επειδή τα παιχνίδια στα μπαράζ είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, δεν μπορείς να κάνεις τις αναλύσεις που θα ήθελες. Ξέρουμε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και ξέρουμε και που μπορούν να μας χτυπήσουν. Θέλουμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ και μετά να διαχειριστούμε σωστά το υπέρ μας αποτέλεσμα».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που να θεωρείς ότι θέλει περισσότερη προσοχή;
«Ο Ολίσε θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης κλειδί για τον Ολυμπιακό. Αν παίξει θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντί του. Είναι ο συνδετικός κρίκος της επίθεσης με την άμυνα και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή για να τον περιορίσουμε. Δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε όμως μόνο σε αυτόν τον παίκτη και να αφήσουμε τους άλλους. Χρειάζεται προσοχή σε όλες τις ζώνες».

Βλέποντας την τετράδα των ομάδων που είναι στα πλέι οφ, τι σχόλιο κάνεις;
«Αν θες την άποψή μου και οι τέσσερις ομάδες θα μπορούσαν να είναι απευθείας στη Σούπερ Λίγκα. Έχουν τα φόντα και τη δυνατότητα να σταθούν επάξια στην πρώτη κατηγορία. Αλλά το πρωτάθλημα της Football League τα έφερε έτσι και βρεθήκαμε όλοι στα μπαράζ. Θεωρώ ότι βιώνουμε ένα από τα πιο συγκλονιστικά και δύσκολα πλει οφ των τελευταίων ετών, που θα μας επιφυλάξουν πολλές εκπλήξεις μέχρι το τέλος. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα γεμάτα γήπεδα, που δεν τα συναντάς συχνά στην κατηγορία αυτή».

Περίμενες αυτή την τετράδα στα πλέι οφ ή υπήρχαν άλλες ομάδες που έβλεπες στα μπαράζ;
«Και οι τέσσερις ομάδες θα μπορούσαμε να είμαστε σε μία θέση που οδηγεί απευθείας στα πλέι οφ. Ήλπιζα να τα καταφέρναμε, αλλά όπως σου είπα το πρωτάθλημα τα έφερε αλλιώς. Για εμάς προσωπικά, θα σου πω ότι είχαμε όλα τα φόντα να αποφύγουμε τα μπαράζ και να είμαστε από τώρα στη Σούπερ Λίγκα. Τώρα σε ότι αφορά άλλες ομάδες που θα μπορούσαν να είναι στα πλέι οφ, βάση ονόματος και ιστορίας θα περίμενα τη Λάρισα, τον Πανσερραϊκό ή και τη Δόξα»

Υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που πιστεύεις θα μπορούσε να είναι απευθείας στη Σούπερ Λίγκα;
«Στην αρχή του πρωταθλήματος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Έτσι όπως είχαμε ξεκινήσει, έβλεπα τον Παναιτωλικό, τον Ηρακλή και τη Λάρισα να χτυπούν απευθείας άνοδο. Ωστόσο στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε και είδαμε άλλες ομάδες να πρωταγωνιστούν. Ήταν ο Εργοτέλης, ήταν ο Απόλλων Αθηνών.... Γενικά υπήρχαν πολλές ομάδες που έλεγες ανά πάσα στιγμή ότι μπορούν να βγουν απευθείας στη Σούπερ Λίγκα και υπήρχαν και άλλες που ανά πάσα στιγμή κινδύνευαν με υποβιβασμό»

Τόσο εσείς όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου, έχετε αλλάξει αρκετούς προπονητές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό τελικά σας έχει επηρεάσει θετικά ή όχι;
«Σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν παίκτη να αλλάζει συχνά προπονητή, Όταν όμως δεν μπορείς να αλλάξεις όλο το ρόστερ, ο κλήρος πέφτει στην τεχνική ηγεσία. Ειλικρινά δεν ξέρω αν έκαναν καλό ή κακό όλες αυτές οι αλλαγές. Θέλω να πιστεύω ότι έγιναν για το καλό μας. Πάντως είναι δύσκολο για έναν παίκτη. Η αλλαγή προπονητή, σημαίνει και αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή ρυθμού και τακτικής, αλλαγή πολλών πραγμάτων».

Πιστεύεις πως μπορείτε να τερματίσετε πρώτοι και να επιστρέψετε στη Σούπερ Λίγκα;
«Γι’  αυτό μπήκαμε, για να τερματίσουμε πρώτοι. Δεν μπήκαμε απλά για να συμπληρώσουμε την τετράδα. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι θέμα επιβίωσης. Όσο καλύτερος είσαι και όσο πιο ψηλά τερματίσεις, τόσα περισσότερα εφόδια θα έχεις για την επόμενη σεζόν. Αν φέτος φτάσεις ψηλά και κάνεις καλά παιχνίδια, τότε είναι σα να σώζεις την παρτίδα και για τη νέα περίοδο. Θα δώσουμε τη μάχη μας και στο τέλος ελπίζω να είμαστε εκεί που θέλουμε και μπορούμε να είμαστε».

Το ότι ξεκινήσατε με μηδέν βαθμούς θα παίξει ρόλο ή όχι;
«Σίγουρα δεν έχουμε πλεονέκτημα. Ωστόσο ήδη πήραμε έναν βαθμό κόντρα στον Παναιτωλικό την πρώτη αγωνιστική και βλέπουμε πως όλα είναι ανοιχτά. Όλα μπορούν να συμβούν και ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε μπροστά. Με μία νίκη αποκτάς πλεονέκτημα και με μία ήττα το χάνεις».

πηγή: http://www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου