Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η άποψη της Αστυνομίας για το ντέρμπι...

Έμβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας
"Ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι πέρασε στο παρελθόν. Και για μία ακόμη φορά τόσο εμείς ως αστυνομικοί, όσο και οι απλοί πολίτες στο νομό μας, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές.
Κινητοποίηση τεράστια, αστυνομικοί από άλλους νομούς προς ενίσχυση για το μεγάλο αυτό συμβάν που για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ασχολείται με τον αθλητισμό που προάγει το σύγχρονο ποδόσφαιρο στην χώρα μας, θα φαντάζονταν ότι πρόκειται να λάβει χώρα μια...
...
μεγαλειώδη κοινωνική διαμαρτυρία ή μια επιχείρηση για να συλληφθούν μεγαλέμποροι ναρκωτικών ουσιών, ληστές, αρχαιοκάπηλοι, απατεώνες εξαπατούν αθώους πολίτες, κλέφτες αυτοκινήτων.
Κι εμείς του απαντούμε: Όχι, καλέ μου άνθρωπε, που δεν είχες την τύχη να γευθείς την αθλητική παιδεία του γηπέδου σε αυτή τη μικρή γωνία της Ευρώπης.
Όλη αυτή η κινητοποίηση, αλλά και τα επεισόδια που επακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν διότι εργαζόμενοι μιας  ιδιωτικής  επιχείρησης, που ονομάζονται ποδοσφαιριστές, συναντήθηκαν για να αγωνιστούν με τους εργαζόμενους μιας άλλης ιδιωτικής επιχείρησης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Απλά και οι δύο αυτές ιδιωτικές επιχειρήσεις τυγχάνει να εδρεύουν στην πόλη μας.
Η συνέχεια γνωστή από χρόνια, με τους αστυνομικούς να καθυβρίζονται αρχικά και κατόπιν να λιθοβολούνται ή σε άλλες περιπτώσεις να καίγονται από εκρηκτικές μολότωφ ή και να πυροβολούνται.
Γιατί καλέ μου άνθρωπε; Γιατί κατά τους απολύτως «υγιείς» αυτούς οπαδούς, των οποίων ο οργανισμός εκείνη τη στιγμή «παλεύει» να αφομοιώσει τα οινοπνευματώδη ποτά ή τις όποιες ουσίες καταναλώνουν για να «απολαύσουν» το θέαμα που προσφέρει η αγαπημένη τους ομάδα, ο αστυνομικός που άφησε για δώδεκα και πλέον ώρες την οικογένειά του, για να λάβει μέτρα στο γήπεδο ΠΡΟΚΑΛΕΙ...
ΠΡΟΚΑΛΕΙ καλέ μου άνθρωπε γιατί ανασαίνει, γιατί φορά τη στολή του, γιατί κοιτάζει αυτόν που χωρίς λόγο βρίζει χυδαία την οικογένειά του, γιατί μιλάει με το συνάδελφό του, γιατί καπνίζει, γιατί ασκεί σωματική έρευνα σε κάποιον «κύριο» που όπως υποστηρίζει η μάνα του τον γέννησε στα θεμέλια του γηπέδου, αλλά «κουβαλάει» βεγγαλικά στο γήπεδο ή απαγορεύει σε κάποιους να μεταφέρουν υλικά για να ανοίξουν τα κεφάλια των συντοπιτών τους, που ΟΜΩΣ φορούν άλλο χρώμα κασκόλ απ' αυτούς.
ΠΡΟΚΑΛΕΙ γιατί όταν αναίτια του επιτίθενται με μάρμαρα, φωτοβολίδες που εκτοξεύονται με όπλο, προφανώς για να τον αφήσουν ανάπηρο, όπως δυστυχώς έχει συμβεί με εκατοντάδες συναδέλφους, αυτός παρότι φορτωμένος με είκοσι κιλά επιπλέον βάρος, τους κυνηγά και πολλές φορές επειδή είναι «χτισμένος» από «σκληρό μέταλλο» τους φτάνει και τους συλλαμβάνει.
Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ γιατί απέτρεψε διακόσιους «ανεγκέφαλους» να σπάσουν με πέτρες οχήματα διερχόμενων, ανυποψίαστων οδηγών στην Περιφερειακή οδό, επειδή το μικρό παιδάκι που καθόταν στο πίσω κάθισμα φορούσε μπλούζα με άλλης χρωματικής αποχρώσεως;
ΜΗΠΩΣ επειδή ο αστυνομικός απέτρεψε τροχαία δυστυχήματα με νεκρούς πολίτες εκείνη τη στιγμή, Η' ΔΙΟΤΙ δεν άφησε άλλους τετρακόσιους έτοιμους να ανοίξουν τα κεφάλια ή ακόμη και να σκοτώσουν, όσους εκείνη τη στιγμή όδευαν προς το Στάδιο αλλά ήταν της αντίπαλης ομάδας;
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.
Ας «ιδρώσει το αυτί» ραδιοφωνικών εκπομπών που με βαρύγδουπες δηλώσεις, εμπρηστικές, «οπλίζουν» τα χέρια δεκαεξάχρονων με πέτρες και σίδερα εναντίον τόσο αστυνομικών αλλά και συμμαθητών και φίλων τους, που όμως ανήκουν οπαδικά στο μισητό γι' αυτούς συμπολίτη.
Επίσης οι σύγχρονοι πνευματικοί καθοδηγητές, καθηγητές και δάσκαλοι των σχολείων της πόλης μας, ας προτρέψουν τη διανομή δωρεάν εισιτηρίων για μια θεατρική παράσταση και όχι να επιτρέπουν σιωπηρά τη διανομή δωρεάν εισιτηρίων για το τοπικό ντέρμπι, που μετατρέπει των αγωνιστικό χώρο, κι όχι μόνο, σε ρωμαϊκή αρένα.
Εμείς ως Αστυνομικοί, καλούμαστε, όπως κάναμε και την Τετάρτη, να διασφαλίσουμε την περιουσία και τη ζωή του αγνού φιλάθλου, ΑΛΛΑ σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν χωρίς λόγο αιτία να τραυματίσει ή να επιτεθεί απρόκλητα σε αστυνομικό μας.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.
Όλα αυτά καλέ μου άνθρωπε από όλους τους αστυνομικούς της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας τους βρωμιάρηδες, πεταμένους, αμόρφωτους, γουρούνια, «μπάτσους»,σκουπίδια, όπως για πολλοστή φορά μας προσφώνησαν τη Τετάρτη, οι οποίοι όμως διαθέτουν πτυχία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γνωρίσουν ξένες γλώσσες, μπήκαν στην αστυνομία με πανελλήνιες εξετάσεις κι είναι πολλοί περήφανοι για αυτά που κατάφεραν και συνεχίσουν να καταφέρνουν.
Αυτοί που μας προσέδωσαν τα ως άνω επίθετα, μακάρι, αν μπορούν να καταφέρουν πολλά από εμάς.
Μια μεγάλη συγνώμη στο ηλικιωμένο ζευγάρι στο Μαυρόλοφο Αλμυρού, που έπεσε θύμα διαρρηκτών, σε όλους τους κατοίκους του Βελεστίνου και όλων των χωριών του Πηλίου, της πόλης του Βόλου γενικά, οι οποίοι στερούνται εξαιτίας των ανωτέρω τις υπηρεσίας μας και είναι λογικό να ζουν υπό καθεστώς ελλιπέστατης αστυνόμευσης και ανασφάλειας.
Πιστεύουμε ότι το ανωτέρω έργο δε θα έχει κι άλλες συνέχειες γιατί έχει καταντήσει κακόγουστο αστείο".

8 σχόλια :

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ... ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ!
    ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ "ΦΙΛΑΘΛΟ" ΜΠΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ" ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΔΥΟ;
    ΓΙΑΤΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφέρονται σε φιλάθλους που προσπαθούν να αφομοιώσουν ουσίες... θα περίμενα να αναφερθούν και σε αυτούς που προωθούν τις ουσίες σε νέα παιδιά και κατα βάση καλύπτονται από δικούς τους συναδέλφους
    Πρόσφατα τα γεγονότα στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ολά αυτά αλλά από άλλα ραδιόφωνα ακούστηκαν τα νηστικοί κτλ. Κανένας νικιώτης δημόσια δεν προέτρεψε για το ντου και ο περισσότερος κόσμος διαλύθηκε στο κλειστό. Για το ότι έγινε στον περιφερειακό δεν έχω άποψη και ούτε πρόκειται να βρω κανένα ελαφρυντικό για όσους τα κάναν αλλά ήταν τόσο επιτακτική ανάγκη να πέσουν δακρυγόνα στο κολυμβητήριο και στο γήπεδο του τένις; Και να μπείτε μέσα στο πάρκο για να απωθήσετε τους ταραξίες και η επίδραση από τα δακρυγόνα να φτάσει μέχρι κατοικημένες περιοχές; Και η Νέα Ιωνία έχει ηληκιωμένα ζευγάρια και το κολυμβητήριο είχε παιδάκια μέσα. Η άψογη οργάνωση σας για την αποφυγή των ταραχών δεν το είχε προβλέψει αυτό;

    Αφου ξέρουμε πως λειτουργούν και οι μεν και οι δεν, μην το παίζετε παναγίτσες για το παραμικρό πετάτε χημικά και η τακτική σας ακόμα και με 17 δημοιρίες και όταν είστε 5 προς 1 είναι να επιτεθείτε. Αυτά σας δίδαξαν στις ανώτατες σχολές; Να πολεμάτε την φωτιά μ φωτιά;

    Τέλος δεν σας καλέσαμε εμείς αλλωνών η απόφαση που πάρθηκε για πρώτη φορά σε ντέρμπυ τα δημιούργησε όλα αυτά. Επίσης στο ραδιόφωνο της νίκης τις επόμενες μέρες καταδικάστηκαν όσοι οργάνωσαν και παρέσυραν και άλλους στα επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο κομμάτι που με αφορά σαν ραδιοφωνικό παραγωγό θα τονίσω ότι ΚΑΝΕΙΣ από τον Bluestar δεν έκανε εμπρηστικές δηλώσεις και δεν όπλισε κανένα χέρι παιδιού, αλλίμονο τα παιδιά μας είναι στην ηλικία των συλληφθέντων. Κανένας από εμάς δεν έριξε το φταίξιμο στην Αστυνομία, ίσα ίσα που την ευχαριστήσαμε δημόσια για όλες τις διευκολύνσεις και την προστασία που μας παρείχαν προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας.
    Η Νίκη ποτέ δεν μοίρασε εισητήρια σε σχολεία αν και αρκετοί από εμάς θα το θέλαμε διότι ο αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα είναι ο σκοπός ύπαρξης αυτού του συλλόγου από το 1924. Η Νίκη και αυτή τη φορά έπεσε θύμα των μεθοδεύσεων του γνωστού φιλάθλου και της κομπανίας του με τα αποτελέσματα που όλοι είδαμε. Αυτό που δεν είδαμε είναι κάποιον αρμόδιο να εγκαλεί τους ηθικούς αυτουργούς της κωμωδίας, παραλίγο να επιβληθεί ι και απαγόρευση κυκλοφορίας έξω από τα σπίτια μας.
    Στη διάθεση όλων σας οι ηχογραφημένες εκπομπές του σταθμού μας που δεν φιλοξενεί -τουλάχιστον αυτήν την εποχή- εκπομπές από οργανωμένους οπαδούς σε αντίθεση με άλλους σταθμούς της περιοχής μας, και άσχετα αν είμαστει οπαδικό ραδιόφωνο.

    ΥΓ1 η ληστεία στο Μαυρόλοφο σαφώς και δεν έγινε την ημέρα του ντέρμπυ.
    ΥΓ2 οι συλλήψεις που έγιναν στα επεισόδια σημαίνει ότι προστατευόμαστε επαρκώς από την αστυνομία ?
    ΥΓ3 εγώ τουλάχιστον θα περίμενα κάτι διαφορετικό από εσάς κι όχι να γράφετε επιστολές υποστήριξης στους εαυτούς σας λχ. να συλλάβετε αυτούς που πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του κ. Μπαξεβάνη ή και αυτούς που πέρσι έβαλαν βόμβες στο Club Θύρα 3 Βόλος στην Κοραή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οντως ενδιαφερουσα λακίζουσα - το δέον- αποψη. Σε τέτοιες γελοιες απόψεις, απλά ερωτήματα πλανωνται. Πώς χειρικροτείτε μεγαλόσχημο μπάτσο που εσπρωχνε πρέζα? Πως καθημερινα βρίσκονται στα δελτία ειδήσεων για ποινικά αδικήματα -κακουργήματα- συναδελφοί σας. Και τέλος, γιατί τους "μεγαλόσχημους" βλ. αφεντικά σας, τους φοράτε χειροπέδες μπροστά, ενω τα ανηλικα ταδένετε πισθαγκονα και τα εξεφτελίζετε? Ειπαμε, εσεις είστε τα νύχια και τα δόντια του βρωμερού σαπιου κατεστημένου αυτής της βρωμερης χώρας. Τουλάχιστον την επόμενη φορά, ας συντάξει επιστολή κάποιος από τα "αφεντικά σας". Ξερετε εσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι και εγώ αναγνώστης του Κυανόλευκου Πάθους και οπαδός της Νίκης Βόλου.Θα ήθελα να απαντήσω στον αστυνομικό ή στους αστυνομικούς που έστειλαν την επιστολή για τους δεκαεξάχρονους.
    1)Τα μέτρα που σχεδιάσατε ήταν αποτυχία.Θα μπορούσατε τις προηγούμενες μέρες να έρθετε σε επαφή με τον κόσμο και να μην συμβεί τίποτα.
    2)Θα μπορούσατε τις προηγούμενες μέρες να είχατε συλλάβει τον ηθικό αυτουργό (Α.Μ.)για τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε εις βάρος ενός προσφυγικού λαού και ο οποίος υποστηρίζει αυτό που έφερε από τη Μικρά Ασία,πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια-ομάδα.
    3)Είναι ο άνθρωπος(Α.Μ.)που έφερε τα ήθη και έθιμα των Αθηνών στο Βόλο (Πανιώνιος).
    4)Όσο για τους αστυνομικούς που είναι πτυχιούχοι δηλ. επιστήμονες, η επιστήμη δεν συνιστά να σκοτώνουμε στο ξύλο αυτούς που αντιδρούν ,να τους πετούν ληγμένα χημικά και να βρίζουν χυδαία.Το μεγαλύτερο ποσοστό σας είναι βολεμένη από βουλευτές.
    5)Είτε αστυνομικοί,είτε απλοί πολίτες έχουμε έναν κοινό εχθρό : αυτούς που κρατάν την εξουσία οι οποίοι μας παίρνουν το ψωμί των παιδιών μας,κόβουν τις συντάξεις των παππούδων κ.τ.λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ:

    https://www.facebook.com/gazzetta.gr/app_136978676498541

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ....ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΑΝ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ??ΤΑ ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΑ??ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΑΙΧΝΗΔΙΑ....ΟΠΟΤΕ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ..ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ....
    Υ.Γ.ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ..ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΕΕ...
    ΝΙΚΑΡΑ ULTRAS 3.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή