Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Το στοίχημα του Μπέου και οι φουσκωτοί... σύμβουλοι

Η κάθοδός του Αχιλλέα Μπέου ως υποψηφίου δημάρχου συνοδεύεται από ένα συνεχές υβριστικό παραλήρημα κατά των πολιτικών και συλλήβδην κατά των δημοτικών αρχόντων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας από το 1974 και μετά, ενώ με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο προχωρά σε επιθέσεις κατά των ντόπιων δημοσιογράφων που του ασκούν κριτική.
Σε βάρος του εκκρεμεί δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ ο ίδιος, έπειτα από πολύμηνη προφυλάκιση στις φυλακές Ναυπλίου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Σε περίπτωση που εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα από το δικαστικό συμβούλιο, ο ίδιος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος, ενώ αν έχει εκλεγεί σε οποιοδήποτε αξίωμα θα τεθεί αναγκαστικά σε αργία. Στον Βόλο οι πολιτικοί παράγοντες του δημοκρατικού τόξου θεωρούν ότι η κάθοδός του στις εκλογές για τον δήμο έχει ιδιοτελή κίνητρα, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ασκήσει πιέσεις και θα βοηθηθεί ώστε να «πέσει στα μαλακά» στις σοβαρές δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει. Πώς όμως έφτασε ένας υπόδικος σαν τον Αχ. Μπέο να διεκδικεί να γίνει δήμαρχος σε μια πόλη με ξεχωριστή δημοκρατική παράδοση και πολιτιστική αναφορά;

Ευθύνες
Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες -όπως λένε δημοσιογράφοι του Βόλου- σε πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες που «χάιδεψαν» τον ποδοσφαιρικό παράγοντα από το 2008 και μετά, που βρέθηκε να ελέγχει τον Ολυμπιακό Βόλου και στη συνέχεια έδειξαν ανοχή, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, προσβλέποντας στο πολυπληθές εκλογικό ακροατήριο της δημοφιλούς στην πόλη ομάδας. Και υπήρχαν και πολιτικοί που έτρεχαν πίσω του όταν ο Αχ. Μπέος κατέβαζε 10.000 -15.000 οπαδούς, για να δώσουν τον «υπέρ πάντων αγώνα» να μην υποβιβαστεί η ΠΑΕ.

Και έκλεισαν τα μάτια τους απέναντι στην υβριστική, απαξιωτική και εκβιαστική του συμπεριφορά, όταν έλεγε ότι «ντρέπεται που η μάνα του τον γέννησε σ' αυτή την πόλη» ή όταν ορκιζόταν στον συγχωρεμένο πατέρα του ότι «δεν θα ασχοληθεί ξανά με αυτή την πόλη και θα έπαιρνε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και θα την πήγαινε αλλού».

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες που συνεχίζουν ένα υπόγειο δούναι και λαβείν με τον Μπέο, επιχειρώντας να τον εντάξουν στα δικά τους σχέδια.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Αχ. Μπέος έστησε μια θορυβώδη φιέστα σε αίθουσα στο κέντρο του Βόλου, για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Η όλη εικόνα παρέπεμπε περισσότερο σε γήπεδο, με τον ίδιο να καταφτάνει συνοδευόμενος από... φουσκωτούς με ξυρισμένα κεφάλια της προσωπικής του ασφάλειας, με κάποιους άλλους να κλείνουν τον δρόμο, μπροστά από την αίθουσα.

«Το γεγονός της εμφάνισης του Αχ. Μπέου στην πολιτική μέσω των προσεχών εκλογών δεν θα το αντιμετωπίσουμε από την ποινική πλευρά, γιατί γι' αυτό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές» λέει, από την πλευρά του, ο υποψήφιος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, για να προσθέσει ότι τον αντιμετωπίζουν πολιτικά ως μια υποψηφιότητα που υπηρετεί νεοφιλελεύθερες έως ακροδεξιές επιλογές. Στηλίτευσε ιδιαίτερα την επίθεση που εξαπέλυσε συλλήβδην κατά των δημάρχων που υπηρέτησαν την πόλη μεταπολιτευτικά, αποκαλώντας τους «κοπρόσκυλα».

Αλλά και από την παράταξη που είχε υποστηρίξει η ΝΔ -ένα μέρος των συμβούλων το έχει προσεταιριστεί ο Μπέος- υπήρξαν στελέχη που τον αποδοκιμάζουν. Οι Χαράλαμπος Ζάχος και Γρηγόρης Ιγγλέσης με κοινή τους δήλωση τον χαρακτήρισαν «αλαλάζοντα Μεσσία».

Δεν του αρέσουν τα ψέματα - Θα κάνει τον Βόλο... Μονακό
Τι πρόγραμμα να βγάλω; Καρρά ή Ρέμο;

Μετά την αναγγελία της υποψηφιότητάς του ο Αχιλλέας Μπέος, που καταφέρνει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση από κάποια τοπικά ΜΜΕ, σε κάθε εμφάνισή του με παραληρηματικό και υβριστικό τρόπο επιτίθεται κατά πάντων. Οι αναφορές σε «μαλ... ες» δίνουν και παίρνουν. Ζήτησε μάλιστα να του δοθεί η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να δώσει συνέντευξη Τύπου (14/2/2014), καθισμένος στη θέση... του προέδρου και να επαναλαμβάνει φράσεις του τύπου «μας περνάτε για μαλ...».

Οι χαρακτηρισμοί για τους αντιπάλους του περισσεύουν: «απατεώνες, διεφθαρμένοι, κοπρόσκυλα, τεμπέληδες, αεριτζήδες, οι πολιτικοί του Βόλου είναι για πλάκα» κ.ά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο ψηφοδέλτιό του δεν θα βάλει... επιστήμονες και όταν ρωτήθηκε για το πρόγραμμά του θυμήθηκε το επάγγελμά του ως... επιχειρηματία της νύχτας: «Να κάνω πρόγραμμα και να πω ψέματα. Τι πρόγραμμα να βγάλω; Καρράς, Φουρέιρα ή Ρέμος, Βίσση...». Βέβαια στάθηκε στο πλευρό των ιδιοκτητών των καταστημάτων διασκέδασης «που τους σφραγίζουν τα μαγαζιά για οποιονδήποτε λόγο...», ενώ υποσχέθηκε ότι θα κάνει την πόλη Μονακό και ότι θα ανεβαίνει σε... τρακτέρ για να ανοίγει αγροτικούς δρόμους, για να προσθέσει: «Δεν ξέρω αν μου το επιτρέπει ο νόμος...».

Και επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι επιμένουν να τον αμφισβητούν, τους επιτέθηκε συλλήβδην κατηγορώντας τους ότι... τους θεωρεί υπεύθυνους για το κατάντημα του Βόλου. Οσο για τους όποιους «ενοχλητικούς» ήταν αποκαλυπτικός, λέγοντας ότι «θα ανοίξει τα σύνορα για την έξοδο των δήθεν...».

«Κανείς δεν μπορεί να ασελγεί στην ιστορία, στον πολιτισμό και στη δημοκρατική παράδοση του Βόλου», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο δήμαρχος της πόλης Πάνος Σκοτινιώτης αναφορικά με την υποψηφιότητα και τη δημόσια συμπεριφορά του Αχ. Μπέου, λέγοντας ότι η φρασεολογία του παραπέμπει στη Χρυσή Αυγή, ενώ για όσους είδαν σε πρώτη φάση με θετική διάθεση την παρουσία του στον Ολυμπιακό Βόλου, είπε ότι θα αντιληφθούν σύντομα τι εκφράζει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα και θα κάνουν άλλες επιλογές.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ


ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Ο γυρολόγος πρόεδρος κατέληξε στη φυλακή

ΟΑχιλλέας Μπέος, στην πολυκύμαντη διαδρομή του, δεν απέκτησε μόνον πολλά παιδιά (πέντε τον αριθμό), αλλά και πολλές ομάδες. Ο 55χρονος ποδοσφαιρικός παράγοντας πολλάκις έχει δηλώσει φανατικός οπαδός του Πανιωνίου, τα τελευταία χρόνια, όμως, μετά τον... εξοβελισμό από την «πλατεία», επέστρεψε στα πάτρια εδάφη του Βόλου, απ' όπου και κατάγεται, καταστείς αρχικά μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και στη συνέχεια, από τον Ιούνιο του 2011 και τούδε, δηλώνει, αναγκαστικά, «απλός φίλαθλος της ομάδας».

Επιχείρησε να διεισδύσει στη έτερη μεγάλη ομάδα του Νομού Μαγνησίας, τη Νίκη Βόλου, έχοντας ως πλάνο τη συγχώνευση των δύο σωματείων, εγχείρημα που απέτυχε παταγωδώς. Ο Αχ. Μπέος, βέβαια, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά, έμπλεος ειρωνεία αποκρίθηκε: «Εγώ στον Βόλο μία Νίκη ξέρω. Τη Νίκη την κομμώτρια». Ομως, πλην της Νίκης Βόλου, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναχαϊκή και της ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας.

Το 2004 στον ισχυρό άντρα του Πανιωνίου χρέωσαν, όχι μόνον η ΟΥΕΦΑ, αλλά και οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας, το ύποπτο ματς Πανιωνίου - Ντιναμό Τιφλίδας (5-2). Τότε που ειρωνικά οι φίλαθλοι φώναζαν «αυτό είναι σωστό, δύο στο ημίχρονο και άσος τελικό», εννοώντας, βέβαια, το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου, που έγινε 5-2 τελικό.

Ο Π. Λιμάχερ, που εργαζόταν ως νομικός στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, είχε δηλώσει πως «στο αποτέλεσμα του ημιχρόνου και στο τελικό παίχθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην ασιατική αγορά». Ομως ουδεμία εμπλοκή του Αχιλλέα Μπέου απεδείχθη.

Ακολούθησε η υπόθεση για τα «στημένα», την οποία ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ του Βόλου χαρακτήρισε «πολιτική δίωξη», τον έστειλε τον Ιούνιο του 2011 στις φυλακές του Ναυπλίου, από τις οποίες αποφυλακίστηκε έναν χρόνο μετά, αναμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αποφυλακίστηκε δίνοντας εγγύηση 300.000€, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η οποιαδήποτε ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Παρά το γεγονός ότι έδωσε 300.000€ εγγύηση, φαίνεται πως στην πολυμελή οικογένεια υπάρχουν κι άλλα οικονομικά αποθέματα, καθώς, τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από έρευνα του ΣΔΟΕ σε λογαριασμό μίας από τις τρεις κόρες του διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή ύψους 1 εκατ.

Π. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

πηγή: http://www.ethnos.gr/

1 σχόλιο :

  1. Εννοείται ότι δεν ψηφίζουμε το χοντρό, αλλά όχι να μας το παίζει πολιτισμένος ο Σκοτινιώτης. Τα παιδιά μας ψοφάνε στο κρύο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, ενώ αυτό του Βόλου έχει κανονικά ζέστη. Μάλλον ο βόλος έχει φτηνότερο πετρέλαιο από ότι η Ν. Ιωνία που η τωρινή δημοτική αρχή την έχει γράψει στα παπ...α της και τη θυμάται τώρα που έχει εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή