Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Παπατόλιας: Ο Μπέος είναι και με τη βούλα «ψευτοθόδωρος»

Ανέβηκε το «θερμόμετρο» στην εκπομπή της TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» το μεσημέρι της Πέμπτης. Καλεσμένος του Σωτήρη Πολύζου ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απ.Παπατόλιας, μετά τη συνέντευξη του κ.Μπέου στην ίδια εκπομπή το απόγευμα της Τετάρτης, όπου ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Βόλου εκφράστηκε κατά του πρώτου και αποκάλυψε στοιχεία της μεταξύ τους συνάντησης το προηγούμενο διάστημα.


Ο κ.Παπατόλιας στη συνέντευξή του ήταν αιχμηρός κατά του πολιτικού του αντιπάλου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ.Μπέου ο οποίος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο. Ο κ.Μπέος ζήτησε να μάθει το επάγγελμα του κ.Παπατόλια, ο οποίος ως γνωστός συνταγματολόγος εργάζεται στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ενώ από τον κ.Μπέο ζητήθηκε το πόθεν έσχες, αν έχει ΑΦΜ και τι εισόδημα δήλωσε στην εφορία, όπως επίσης για το ποιες είναι οι επαγγελματικές του ασχολίες. Τελικά συμφωνήθηκε να γίνει συζήτηση επί όλων των θεμάτων τη Δευτέρα στην ίδια εκπομπή, κυρίως όμως για το μέλλον της πόλης. Ο κ.Παπατόλιας στη συνέντευξή του άφησε σαφείς αιχμές για το τι εκπροσωπεί ο κ.Μπέος, για την ανεπάρκειά του όσον αφορά τα θέματα της πόλης, ενώ για ακόμη μία φορά μίλησε για προσκλητήριο των δημιουργικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας για να απομονωθούν οι δυνάμεις που ετοιμάζονται να επιτεθούν στην πόλη και τον πολιτισμό της. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην εκπομπή ο κ.Παπατόλιας

«Σέβομαι την κάθε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές. Αποτελεί δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να θέτει κανείς υποψηφιότητα, διεκδικώνταςτην ηγεσία ενός δήμου.»
«Θεωρώ θλιβερό και νοσηρό σύμπτωμα για μια περιοχή, όπως ο Βόλος, με τέτοια ιστορία και παράδοση να ασχολείται με το υβρεολόγιο και τους χαρακτηρισμούς του κ. Μπέου.»
«Είναι απαξιωτικό για όλους μας να στρέφεται η τοπική πολιτική ατζέντα γύρω από τα όσα κάθε φορά εκστομίζει ο κ Μπέος, με τη φασίζουσα νοοτροπία και φρασεολογία του.Πριν μιλήσουμε όμως για ύβρεις, πρέπει να μιλήσουμε για πολιτική και για τα θέματα της τοπικής κοινωνίας.»

«Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν αυτή τη στιγμή βρισκόταν μαζί μας εδώ και ο κ. Μπέος, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούμε για τις αξίες που υπηρετούμε, για το ήθος που εκπροσωπούμε, για τις αρχές μας και για τις προτάσεις μας σχετικά με το μέλλον του τόπου. Αν βεβαίως δεν αποφύγει αυτή τη συζήτηση, θα ήταν «χαράς ευαγγέλια» για όλους μας,ώστε να αντιληφθεί επιτέλους η τοπική κοινωνία τι σημαίνουν αυτά τα φαινόμενα του επικίνδυνου λαϊκισμού για τον τόπο μας. Προσκαλώ και προκαλώ ανοιχτά επομένως τον κ. Μπέο να προσέλθει σε μια δημόσια συζήτηση για το μέλλον της πόλης. Προσκαλώ και προκαλώ ανοιχτά τον κ. Μπέο να μην αποφύγει αυτή τη συζήτηση.»

«Ο κ. Μπέος με κάλεσε με δική του πρωτοβουλία για να μου επιδείξει τα ευρήματα μιας μέτρησης που έδειχναν ελαφρύ δικό μου δημοσκοπικό προβάδισμα απέναντί του. Μου πρότεινε να συνεργαστούμε εκλογικά. Αρνήθηκα την πρότασή του, λέγοντάς του ότι οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου οφείλουν να μην εμπλέκονται στην πολιτική.Επεσήμανα ακόμη ότι έχουμε άλλες αξίες, άλλες αφετηρίες και άλλους προσανατολισμούς. Επιστρέφω συνεπώς όλους τους χαρακτηρισμούς στο μεγαλοπαράγοντα. Θρασύτατος και με τη βούλα «ψευτοθόδωρος» είναι ο ίδιος με επεισόδια αναξιοπιστίας που έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη των πολιτών.»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη ένα επικίνδυνο φαινόμενο.Πρότεινα, με δημόσια και ανοιχτή πολιτική πρόσκληση, στις άλλες παρατάξεις, τον κ. Πατσιαντά, τον κ. Μιτζικό, τον κ. Σκοτινιώτη, να διαμορφωθεί ένα συγκροτημένο πολιτικό σχέδιο, ώστε να αποκρούσουμε αντιδημοκρατικές εξελίξεις και να αποκτήσουμε μια κοινή γλώσσα απέναντι σ’ αυτόν τον επικίνδυνολαϊκισμό, που αρχίζει και διαβρώνει και να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Στην αρχή πήραμε τις τάσεις αυτές στην «πλάκα». Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας γι’ αυτό.Σήμερα, όμως, ένας Δήμος όπως ο Βόλος κινδυνεύει να παραδοθεί σε αντιδημοκρατικές δυνάμεις που αντιστρατεύονται το ήθος, την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Τώρα πια οφείλουμε να αντιδράσουμε να επιδείξουμε ότι έχουμε αντιδημοκρατικά αντισώματα. Τώρα είναι η ώρα να «κόψουμε το καλαμπούρι».Αν αυτή τη στιγμή ο Δήμος παρουσιάζει υποχώρηση, δεν θα πρέπει να ψέξουμεμόνοόσους έχουν την ευθύνη γι αυτό, αλλά και να κλείσουμε το δρόμο απέναντι σε εκείνους που απειλούν το μέλλον του τόπου μας και εγγυώνται μόνο καταστροφές.»

«Σεβόμαστε απόλυτα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και της Νίκης. Δεν θα εγκαταλείψουμε όμως την πόλη στο έλεος μεγαλοπαραγόντων.»
«Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει ο συνταγματικός μας πολιτισμός από την υποψηφιότητα του κ. Μπέου, παρά μόνον το μέλλον του Δήμου. Μίλησα για ένα ευρύ προσκλητήριο στις δημιουργικές και ζωντανές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας και για ένα κοινό πολιτικό σχέδιο ώστε να απομονώσουμε δυνάμεις, που ετοιμάζονται να επιτεθούν στην πόλη και τον πολιτισμό της, δυνάμεις που θέλουν να πειραματιστούν σε βάρος μας. Θεωρώ αδιανόητο να εμφανίζονται αυτές οι δυνάμεις ως δήθεν αντισυστημικές και κόντρα στο κατεστημένο. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τέτοιες δυνάμεις ταυτίζονται με τα υποπροϊόντα του κατεστημένου της συναλλαγής, της αδιαφάνειας και της ανομίας που έφεραν τη χώρα στο γκρεμό.»
« Πρέπει να θέσουμε και θέλω να θέσω, κάποια πολύ απλά ερωτήματα στους πολίτες, που διαθέτουν και τη σύνεση και την ωριμότητα για να απαντήσουν. Πρώτα απ’ όλα, δεν αμφισβητεί κανείς ότι ο κ. Μπέος ξέρει να διοικεί μια ομάδα και να φέρνει αποτελέσματα. Θέλουν όμως οι πολίτες ένα δήμαρχο που θα διοικείμε τις μεθόδους του ποδοσφαίρου και τους «κανόνες» της ποδοσφαιρικής ηθικής των μεγαλοπαραγόντων; Κι όλοι ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ένας χώρος αγγελικά πλασμένος, ένας χώρος που βασιλεύει η δημοκρατία, η διαφάνεια, η νομιμότητα και οι καθαροί κανόνες… Ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο και το λυμαίνονται αμφιλεγόμενοι παράγοντες και διοικείται ανορθολογικά…
Δεύτερο θέμα. Ποιος σοβαρός ευρωπαϊκός ή κυβερνητικός εταίρος οποιασδήποτε κυβέρνησης θα καθίσει επί ίσοις όροις στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Μπέο σε συζητήσεις για έργα, δράσεις και χρηματοδοτήσεις; Τι θα πει πχ. ο κ. Μπέος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από τη οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε 40εκ. € για να κατασκευάσουμε Τραμ; Ποιος θα εμπιστευθεί τον κ. Μπέο για να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις στην πόλη;

Τρίτον. Ποιες παρεμβάσεις αλήθεια θέλει να προωθήσει στο Δήμο; Και μην μου πείτε τις μπαρούφες περί Μονακό που δείχνουν το κόμπλεξ και τον φθόνο του επαρχιώτη απέναντι στον κοσμοπολιτισμό και την γκλαμουριά των Ευρωπαίων… Τον ενημερώνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας και θέλουμε ένα Βόλο που να αξίζει να ζουν όλοι οι Ευρωπαίοι!»
«Με είπε ανεπάγγελτο. Τον ενημερώνω ότι είμαι συνταγματολόγος, έχω εργαστεί στο Συνήγορο του Πολίτη και ότι τώρα εργάζομαι στα ευρωπαϊκά προγράμματα και ότι αυτή είναι η μοναδική πηγή δημόσιων επενδύσεων που έχουμε ως Δήμος για την επόμενη πενταετία με το νέο ΕΣΠΑ… Ποιος θα εμπιστευθεί έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι σημαίνειΕΣΠΑ ή ΔΕΥΑΜΒ, που απλώςχαϊδεύειταπεινά ένστικτα των πολιτών σε απόγνωση, αγνοώντας την ιστορία αυτού του τόπου; Ποιος θα τον εμπιστευθεί να κάνει κάτι για την ανεργία; Ποιες προτάσεις έχειγια να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι ο Δήμος έχει 35% ανεργία; Αν ξέρει πως εξασφαλίζονται πόροι από τα λουλούδια στα νυχτερινά μαγαζιά, έχει εικόνα για το πώς μπορεί να λυθεί το κυκλοφοριακό ή να προτείνει κάτι για τη διαχείριση του νερού; Ξέρει τι πρέπει να γίνει στις περιφερειακές ενότητες (Ν. Αγχίαλο, Αγριά, Λεχώνια, Άγιο Λαυρέντη, Μακρυνίτσα, Αισωνία) ώστε να συμμετέχουν δημοκρατικά στις αποφάσεις που τις αφορούν; Ποια πρόταση έχει για το πώς η πόλη αυτή μπορεί να γίνει βιώσιμη και ποιους δημόσιους ή ιδιωτικούς πόρους; Τι πιστεύει για την κρουαζιέρα; Ποια είναι τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι και πώς θα δρομολογηθούν;»

«Η απογοήτευση των πολιτών από την πολιτική στα χρόνια του Μνημονίου και της κοινωνικής καταστροφής, τους στρέφει, σαστισμένους και φοβισμένους, στην αγκαλιά της απολίτικης δημαγωγίας των πολιτικών αεριτζήδων. Κάποιοι έχουν ευθύνες και σε τοπικό επίπεδο γι αυτό.Αυτοί που με την απραξία και την αδράνειά τους συνέβαλαν στο να θεριέψει το φαινόμενο του λαϊκισμού. Τώρα όμως είναι η ώρα της συσπείρωσης των δυνάμεων και της κοινής πολιτικής αντίδρασης κοινωνίας και παρατάξεων. Είναι θλιβερό για όλους μας να ασχολείται η κοινωνία με τις κλωτσοπατινάδες του κ. Μπέου!!!»
«Περιμένω την ανταπόκριση των άλλων παρατάξεων στο προσκλητήριο που απηύθυνε η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση πολιτών. Είναι πια ζήτημα συλλογικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής ευθύνης.»

πηγή: www.magnesianews.gr

6 σχόλια :

  1. Kυανολευκο τα πολιτικα μηπως να τα αφηναμε απ εξω και να λεμε μονο για τα ποδοσφαιρικα?
    Ποιος ο λογος δηλαδη να βαζεις την αποψη του παπατολια?Επειδη τα χωνει στον μπεο?Μηπως ο ιδιος δεν ηταν στην παραταξη του πασοκ?Μηπως δεν ηταν υποψηφιος περιφεριαρχης και τωρα υποψηφιος δημαρχος αυτο δεν λεγεται επαγγελματιας πολιτικος?
    Μηπως τον εχετε δει ποτε στο γηπεδο της ομαδας μας?Μηπως δεν ξερετε οτι ειναι ολυμπιακος?
    Ας αφησουμε λοιπον τους πολιτικους να σφαζονται μονοι τους...Η μια υποψηφιοτητα χειροτερη απο την αλλη ειναι.. για αυτο και αυτος ο τοπος δεν παει μπροστα...γιατι δεν εχει πολιτικους και δημαρχους...γιατι επι 15 χρονια εχουμε εναν ημιτελες και επικυνδυνο περιφερειακο ενω στη λαρισα οχι απλα περιφεριακο εχουν αλλα σχεδιαζουν τον εναν δακτυλιο μετα τον αλλο και παραδιδωνται τα εργα σε χρονο ντετε γιατι εχουμε ενα νοσοκομειο που υπολειτουργει ενω στη λαρισα εχουν 2 νοσοκομεια και τοσα ακομη γιατι...οποτε ας τα αφησουμε αυτα δεν βγαινει ακρη.Λογια εντυπωσεων μεχρι να εκλεγουν.Τους εχουμε μαθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πολιτικά βεβαίως και τα αφήνουμε "έξω". Ακριβώς δημοσιεύσαμε την άποψη Παπατόλια, γιατί τα 'χώνει" στον Μπέο!!!
      Και με το διάβολο θα πάμε για να μην βλέπουμε καν τον Μπέο... Απόλυτα λογικό και φυσιολογικό με όλα αυτά που μας έχει κάνει...
      ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΠΕΟ λοιπόν!!!!

      Διαγραφή
    2. Mαζι σου κυανολευκο για το μαυρο στον Μπεο αλλα μπορεις καλλιστα να βρεις το βιντεο που λεει οτι ντρεπεται που τον γεννησαι η μανα του στο Βολο και αυτο αρκει.
      Δεν χρειαζεται να διαβαζουμε τον καθενα υποψηφιο αντιπαλο του.Ειναι περιττο.Και σου εξηγω το γιατι.Γιατι προκειτε για παιχνιδι εντυπωσεων μεταξυ υποψηφιων!!
      Λεω για τον παπατολια γιατι βαλατε δικες του δηλωσεις,τα ιδια θα ελεγα αν πχ ηταν δηλωσεις του Μητσικου η οποιουδηποτε υποψηφιου.Δηλωσεις εντυπωσεων ειναι για να μαζεψουν ψηφους τωρα που τις χρειαζονται.Ε λοιπον εγω Μπεο δεν προκειτε να ψηφησω φυσικα αλλα και τετοιες δηλωσεις δεν μου λενε τιποτα...
      ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πριν κατι χρονια ηταν οι μεγαλυτεροι πολιτικοι εχθροι κατεστρεψαν τη χωρα και τωρα εχουν γινει συνεταιρακια και μας το παιζουν σωτηρες και εξυγιαντες. Αυτη/οι ειναι η/οι πολιτικη/πολιτικοι !!!

      Διαγραφή
    3. το ίδιο θα κάναμε και για όποιον άλλον υποψήφιο θα κάνει το ίδιο. ο Παπατόλιας είπε κάποιες αλήθειες και έπρεπε να υποθούν και να τις ξέρει ο κόσμος γιατί εκεί στο trt πήγαν να τις κρύψουν κάτω από το συρτάρι. με κανέναν δεν είμαστε και μακριά τα πολιτικά από εμάς. όλοι τα ίδια είναι για εμάς. αλλά οι αλήθειες κατά του μπέου θα λέγονται για να μαθαίνει ο κόσμος τη βρωμιά που παίζεται

      Διαγραφή
  2. Ενοχλημένε 2:54 μήπως είσαι o ίδιος που ενοχλείται όταν ασχολούμαστε με τις βρωμιες του ασκ;εεε;λέω εγώ τώρα.
    Βάλε υποψήφιος εσύ να σε ψηφίσουμε,υπάρχει επίσης κ o ζαρκαδας πως τον λένε που δεν είναι κομματικός παράγων από ότι ξέρω.
    Είναι χρέος ενός νικιωτικου μέσου να αναπαράγει τα λεγόμενα ΟΠΟΙΟΥΔΉΠΟΤΕ υπενθυμίζει τι σαβούρα είναι η φώκια που αποτελεί τον ΑΜΕΣΟ ΕΧΘΡΟ ημών των νικιωτων.Οφείλουμε να στηρίξουμε οτιδήποτε άλλο στις εκλογές και αν πάνε στο δεύτερο γύρο o μπεος με το διάβολο τότε στηρίζουμε διάβολο.Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως από όλους τους υποψηφίους, στο γήπεδο είδα μόνο το Πατσιαντά, στο ματς με το Πιερικό. Μαζί και ο Μεικόπουλος. Και ούτε καν στη σκεπαστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή