Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Έχασε αλλά... κέρδισε η Νίκη!

Η 11άδα της Νίκης στο "Καραϊσκάκη"
Η πρεμιέρα στο "Καραϊσκάκη" ανήκει ήδη στο παρελθόν, όπως και το πρώτο παιχνίδι της ομάδας μας στην Super League μετά από σχεδόν πέντε στείρες και άγονες δεκαετίες.
Η Νίκη πέτυχε αυτό που φαντάζει απίθανο, αυτό που φυσιολογικά δεν το λέει κανείς λογικό: Κατάφερε λοιπόν να κερδίσει... χάνοντας!

Η ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό, ήταν "γλυκιά" για την ομάδα μας, η οποία πραγματικά κοίταξε το "θηρίο" στα μάτια.
Δεν τρόμαξε, δεν φοβήθηκε, δεν δείλιασε, ακόμα και όταν το παιχνίδι δεν της πήγαινε καλά και δίχως να το καταλάβει βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία (!!!) τέρματα διαφορά, περίπου στο πρώτο μισάωρο της επιστροφής της, στα μεγάλα "σαλόνια" του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η Νίκη προσπάθησε φιλότιμα, ήθελε να δείξει ότι δεν πήγε να γίνει περίγελος στο "Καραϊσκάκη", ήθελε να δείξει ότι κάτι αξίζει κι αυτή, ήθελε να δείξει ότι δεν επέστρεψε για να φύγει, ότι δεν θα είναι περαστική από την κατηγορία...
Αυτά ήθελε να δείξει η ομάδα μας και αυτά ακριβώς έδειξε.
Όλοι όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο, κατάλαβαν ότι τα τρία τέρματα που δέχθηκε η ομάδα μας, ήταν θέμα της δικής της απειρίας, παρά της ικανότητας του αντιπάλου της, η οποία αναμφισβήτητα υπάρχει και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό.
Απλά ο Ολυμπιακός αφού άνοιξε το σκορ με τον κορυφαίο  παίκτη του, τον Κασάμι, ευτύχησε να πετύχει άλλα δύο γκολ που υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Νίκη δεν θα τα δεχόταν.
Μάλιστα οι "κυανόλευκοι" στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι αφού λίγο μετά το 1-0, έφθασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως ο Μουζακίτης που προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Ρομπέρτο, στάθηκε τρομερά άτυχος.
Στο 28΄ ο Διαμαντάκος πήρε το "ριμπάουντ" από την επέμβαση του Ταμπάκη για να γράψει το 2-0 και στο 32΄ ο Αφελάι πέτυχε το 3-0, σε μία νέα αδράνεια της Νικιώτικης άμυνας.
Η Νίκη δεν παρέδωσε τα όπλα, πάλεψε...
Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους έδειξε σε όλους ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει!
Έτσι με το "καλημέρα" στο β΄ μέρος, ο Νικλιτσιώτης πέρασε όλο τον κόσμο από την δεξιά πλευρά, έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Γιαννιτσάνη που με εξ΄ επαφής κεφαλιά, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρομπέρτο, που έκανε την επέμβαση του αγώνα.
Η Νίκη που πίεζε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, πέτυχε το γκολ που τόσο ζητούσε και ήθελαν οι παίκτες της.
Ήταν ο Γιαννιτσάνης που έβγαλε ωραία μπαλιά στον Σκούρτη, αυτός πέρασε σαν σταματημένο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, έκανε... χαζό και τον πολύ Αμπιντάλ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.
 Η ομάδα μας είχε κι άλλες καλές στιγμές για να πετύχει κι άλλα γκολ, με αποκορύφωμα στην φάση του 90΄ όταν σε εκτέλεση φάουλ, ο Ίβενς με κεφαλιά λίγο έλειψε να μειώσει ακόμα περισσότερο το σκορ και να αναγκάσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, να εντείνουν ακόμα περισσότερο τις αποδοκιμασίες τους για την ομάδα τους...
Η Νίκη λοιπόν κέρδισε.
Κέρδισε τις εντυπώσεις, κέρδισε πολλές εμπειρίες, κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου της, μα πάνω απ΄ όλα κέρδισε τον σεβασμό από φίλους και "εχθρούς"!
Το "ταξίδι" άρχισε λοιπόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, παρά την αναμενόμενη έτσι κι αλλιώς ήττα.
Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, έχει ταλέντο, έχει αξία...
Υπομονή και χρόνο θέλει!

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46' Παπαδόπουλος), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι (60' Γκαζαριάν), Ντομίνγκες, Διαμαντάκος (70' Μπενίτες).
Νίκη Βόλου (Βλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης (46' Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκουρτάι.

Γκολ: 11' Κασάμι, 28' Διαμαντάκος, 32' Αφελάι / 57' Σκουρτάι
Κάρτες: 80' Ντομίνγκες, 85' Παπαδόπουλος / 28' Σκουρτάι, 33' Γιαννιτσάνης, 85' Νικλητσιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου