Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ούτε η Παναγιά θα μπορούσε...

paokvsniki2
Φάση από το παιχνίδι της Τούμπας
Την ήττα με 3-0 γνώρισε η Νίκη στην άδεια από κόσμο Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, σχεδόν με... κατεβασμένα χέρια!
Ούτε η Παναγιά, ούτε και ο Θεός ο ίδιος θα μπορούσε να βοηθήσει την Νίκη, από την στιγμή που η ομάδα παρουσιάζει "νηπιακό" σύνδρομο και δέχεται πανομοιότυπα αστεία γκολ.



Βελτίωση καμία δηλαδή, αντίθετα η ομάδα πέρα από την αμυντική της δυσλειτουργία, απέκτησε κι ένα νέο ελάττωμα, το οποίο το έβγαλε στο φιλικό με την Τορπέντο: Φοβάται να σκοράρει!
Πως αλλιώς να το γράψουμε;
Δεν είναι δυνατόν ο Μουζακίτης να μην μπορεί να φέρει το ματς στα ίσια στο 45΄, όταν ο Λάουξ του έστρωσε ιδανικά την μπάλα και μόνος αντί να σκοράρει, έκανε πάσα στον Γλύκο!!!
Δεν μπορεί ο Σκούρτης να μην μπορεί σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ να μην μπορεί να βάλει γκολ.
Τέτοιες ευκαιρίες, εκτός έδρας και μάλιστα κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν χάνονται...
Οπότε μάλλον κάνουμε λόγο για βήματα προς τα πίσω.
Σαφέστατα το μεγάλο μερίδιο ευθύνης το φέρει ο Ολλανδός τεχνικός για την ήττα της Τούμπας, ο οποίος κατέβασε μία ομάδα ακίνδυνη, φοβισμένη και κυριολεκτικά χαμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Πρώτα απ΄ όλα τι άλλο πρέπει να κάνει ο Σωτηράκος για να δείξει στον προπονητή του ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για να παίξει βασικός στην "κυανόλευκη" 11άδα;
Μόλις στο 23΄ ο νεαρός έγινε αλλαγή, αφού ήταν κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου και αποτελούσε μόνιμη εστία πηγής κινδύνων.
Και να ήταν μόνο αυτός;
Στο α΄ μέρος, για να μην αδικήσουμε κανέναν, όλοι οι παίκτες της Νίκης ήταν κάπου αλλού εκτός από το γήπεδο της Τούμπας!
Κάπου η κατάσταση πήγε να φτιάξει από το 40΄ και μετά, όταν η Νίκη κράτησε λίγο την μπάλα στα πόδια της και μάλιστα στο 45΄ χάθηκε η ευκαιρία του Μουζακίτη, που αν ισοφάριζε ίσως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι στο β΄ μέρος.
Από εκεί και πέρα η Νίκη στο β΄ μέρος παρουσιάστηκε κάπως καλύτερη και δημιούργησε σχετικά αρκετές και καλές ευκαιρίες, όμως η αμυντική της λειτουργία - γενικά ως ομάδα - ήταν και πάλι για... κλάματα!
Τα αμυντικά της χαφ και κυρίως ο Λάουξ μάρκαραν με τα μάτια, οι δύο ακραίοι αμυντικοί δεν έκοβαν ούτε με..."βαλέ", ενώ ο Ίβενς υπέπεσε σε ένα παιδαριώδες λάθος στην φάση του πέναλτι.
Όσο για την επιθετική της λειτουργία, τα είπαμε: Σαν να φοβάται να σκοράρει!                               Στο παιχνίδι μας τώρα, εκεί που ο ΠΑΟΚ στο 22΄ άνοιξε το σκορ. Ο Αθανασιάδης, αφού είχε χάσει ήδη δύο "άχαστα" γκολ, έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από σέντρα του Τζαβέλα και αφού η μπάλα πέρασε πρώτα κάτω από τα πόδια του Μαρινάκη και πλάσαρε ανενόχλητος ανοίγοντας το σκορ.
Ο ΠΑΟΚ κάπου έριξε τους ρυθμούς, ψάχνοντας πάντα το δεύτερο γκολ.
Στο 45΄ η Νίκη πάτησε γα πρώτη φορά με αξιώσεις την περιοχή των γηπεδούχων, ο Λάουξ έστρωσε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον επερχόμενο Μουζακίτη, ο οποίος αντί να σκοράρει, έδωσε κάτι σαν πάσα στον Γλύκο χάνοντας μία σπάνια ευκαιρία.
Το 2-0 έγινε νωρίς - νωρίς, με την έναρξη του β΄ μέρους, όταν ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά σαν να μην υπήρχε εκεί ο Μαχλελής, το κέντρο της άμυνας απουσίαζε και ο Φακούντο Περέιρα πέτυχε εύκολα το 2-0.
Το παιχνίδι αν και ήταν νωρίς, είχε ουσιαστικά τελειώσει...
Ίσως η Νίκη να έφερνε σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους αν μείωνε το σκορ στις σπάνιες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, όμως ο Σκούρτης έμεινε στις "δάφνες" του γκολ που πέτυχε στο "Καραϊσκάκη".
Τελικά στο 80΄ ο Ίβενς υπέπεσε σε ένα ανόητο πέναλτι, έριξε κάτω τον Αθανασιάδη, το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ρόμπερτ Μακ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.



ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Τζαβέλλας (46΄ Κατσικάς), Βίτορ, Σκόνδρας, Ρατς, Τζιόλης (76΄ Μάρτενς), Κάτσε, Σαλπιγγίδης (64΄ Τζανδάρης), Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης
Νίκη Βόλου (Βίλιαν Φλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος (23΄ Μαχλελής), Αργύρης, Ίβενς, Μέτσε, Λάουχ, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης (51΄ Σταμπολζίεφ), Σκούρτης (83΄ Κορέτα)

1 σχόλιο :

  1. Ήμουν υπέρμαχος των δυνατοτήτων της ομάδας και σχετικά ψύχραιμος.Χτες όμως εκνευρίστηκα.Επέμενα και επιμένω πως το χτεσινό ματς ήταν ευκολότερο και πιο διαχειρίσιμο από το ματς με τον ατρόμητο.Αλλά με σκληράδα μηδέν στο κέντρο και ανύπαρκτο αριστερό μπακ τι αμυντική ασφάλεια να έχεις;
    Δύο βήματα μπρος στο καραΐσκάκη,τρία βήματα πίσω με ατρόμητο.Ένα βήμα μπρος με τορπεντο,πέντε βήματα πίσω χτες.
    Εν τω μεταξύ κανένα από τα τρία γκολ δεν ήταν ευκαιρία (όχι ότι δεν είχε κλασικές ευκαιρίες o παοκ),σέντρα της πλάκας πάνω στο μαρινακη το πρώτο γκολ κι αντί να τη βγάλει έστω κόρνερ τη γυρνάει στο πέναλτι.Σέντρα της πλάκας σε χώρο ελεγχόμενο από τρεις αμυντικούς το δεύτερο που ήταν o ορισμός του αστείου γκολ.Καλά το πέναλτι χεστο.
    Όσο για τις ευκαιρίες μουζακιτη σκούρτη (κι o σταμπολζιεφ βρέθηκε δεξιά στην περιοχή σε φάση στρωμένη για γκολ αλλά...) σε κάνουν να αναρωτιέσαι πόσες φορές έχουν βρεθεί σε θέση για γκολ αυτά τα παιδιά στην έως τώρα καριέρα τους.
    Θεωρώ γραφικό να κάνει κάποιος προπονητικές υποδείξεις όταν είναι έξω από την ομάδα αλλά όταν αυτή δεν κάνει βασικά πράματα δίνει το δικαίωμα στον καθένα να λέει την παπαρια του.Εγώ o καθένας λοιπόν θα ήθελα να δω αναστασόπουλο δίπλα στο μετσε αφού o λαουξ δε μπορεί η δε θέλει,κάποιον που να κάνει τα βασικά του μαρκαρισματος στη θέση του αριστερού μπακ ασχέτως καλού ποδιού (παπουτσογιαννοπουλος ίσως) και φυσικά το ροτζεριο αναντικατάστατο όπως και τον τζιωρα.Μέχρι κι o μέτριος αλλά πεισματάρης νικλητσιωτης φάνηκε ως απουσία χτες.
    Τι να πούμε;Υπομονή;Έρχεται τελικός των τελικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή