Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ήττα... κάζο από Εργοτέλη

nikiergotelis3Όχι... αυτή δεν μπορεί να ήταν η Νίκη, δεν μπορεί αυτά τα παλικαράκια με τα "μπλε" να ήταν η Νίκη της Super League!
Οτιδήποτε άλλο ήταν, πέρα από την νεανική Νίκη, η οποία θα "μασούσε σίδερα", την οποία ο αντίπαλος θα "έφτυνε αίμα" για να την κερδίσει, η οποία θα "έτρεχε" ακατάπαυστα επί 90΄ λεπτά, η οποία θα... θα... θα...
Τελικά η Νίκη είναι μία τυπική Ολλανδική ομάδα, ανοιχτή σαν τουλίπα, που παίζει ανοιχτό ποδόσφαιρο και ό,τι της καθίσει!

Ο Ολλανδός τεχνικός, "έφτιαξε" μία ομάδα που θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα, αφού δεν είναι σοβαρή.
Κι επειδή το πρωτάθλημα δεν είναι... "γυμναστικές επιδείξεις", υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Το κακό έγινε και τώρα πρέπει να διορθωθεί. Πως; Εδώ είναι τα δύσκολα...
Αυτή η ομάδα με την εικόνα που παρουσιάζει και με την νοοτροπία των ποδοσφαιριστών της, ένα είναι βέβαιο: Δεν πάει πουθενά!!!
Παίζοντας με έναν αντίπαλο που μόλις λίγα 24ωρα πριν, γνώρισε ταπεινωτική ήττα στο "σπίτι" του από τον Πλατανιά, η Νίκη έπαθε ένα τεράστιο, ένα άνευ προηγουμένου αγωνιστικό κάζο, αναγκάζοντας τον κόσμο της, να ξεσπάσει σε έντονες αποδοκιμασίες.
Και μην πείτε... "τα παιδιά είναι μικρά, θα μάθουν...", όχι. Τα "παιδιά" είναι επαγγελματίες, πληρώνονται γι΄ αυτό που κάνουν ή καλύτερα γι΄ αυτό που θα έπρεπε να κάνουν και όποιο από τα "παιδιά" αυτά δεν μπορεί ή δεν γουστάρει να παίξει για την Νίκη Βόλου, καλύτερα να το πει και να μας αδειάσει την γωνιά... Τόσο απλά.
Να γράψουμε για το παιχνίδι, τι;
Ότι οι παίκτες της Νίκης έχασαν από μία ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει ακόμα και σε "οικογενειακό" δίτερμα; Ε, ναι, έχασαν και μάλιστα πανηγυρικά!
Η Νίκη δεν ξέρει τι θα πει αμυντική λειτουργία, η μπάλα ή χάνεται από λάθη των αντιπάλων της ή φτάνει στον Ταμπάκη ή μπαίνει γκολ ή πηγαίνει άουτ...
Για να την κόψει κάποιος ποδοσφαιριστής της, είναι σπάνιο.
Ο Εργοτέλης πέτυχε τέσσερα (!!!) εύκολα έως αστεία γκολ. Ο Δερμιτζάκης σαφώς και είχε "διαβάσει" την Νίκη, αλλά ούτε κι αυτός δεν περίμενε να βρει απέναντί του, μία τόσο ανόητη ομάδα.
Κανείς δεν ήξερε που και ποιον να μαρκάρει, ο Εργοτέλης έφευγε στην κόντρα και οι παίκτες μας, δεν ήξερα που να πάνε, ποιον να μαρκάρουν, δεν ήξεραν καν να κάνουν ένα πονηρό φάουλ για να ανακόψουν τους αντιπάλους τους.
Έτσι στο 12'  ο Γιουσούφ πέρασε όλο τον κόσμο από την δεξιά πλευρά, έδωσε μισό γκολ στον Μπογκντάνοφ που μόνος και αμαρκάριστος άνοιξε το σκορ. Η άμυνά μας, ακόμα γυρίζει!
Είναι χαρακτηριστική η αμυντική δυσλειτουργία της Νίκης στην συγκεκριμένη φάση, με τους αμυντικούς της να βρίσκονται τουλάχιστον δύο ταχύτητες ποιο κάτω από τους αντιπάλους της.
Η Νίκη πάντως αντέδρασε και στο 19΄ ισοφάρισε με κεφαλιά του Ίβενς, μετά από σέντρα του Μουζακίτη.
Τότε όλα έδειχναν να αλλάζουν, αφού οι "κυανόλευκοι" πήραν θάρρος από το γκολ.
Μέχρι το τέλος του α΄ μέρους δεν είχαμε κάποια άλλη μεγάλη φάση και για τις δύο ομάδες, με την Νίκη να πατά καλύτερα στο γήπεδο αλλά να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Όλοι νόμιζαν ότι στο β΄ μέρος ο Βαντεμπρόεκ θα βοηθούσε την ομάδα, με την είσοδο του Ροτζέιρο και του Τζιώρα, η απουσία των οποίων έκανε "μπαμ" στον αγωνιστικό χώρο, για να μην αναφέρουμε και αυτή του Μέτσε...
Η Νίκη μπήκε στο β΄ μέρος με την ίδια 11άδα και ας είχε παίκτες που κυριολεκτικά δεν είχαν ακουμπήσει την μπάλα (βλέπε Γιαννιτσάνης) ή αποτελούσαν μόνιμα πηγή κινδύνου (βλέπε Μαχλελής).
Με την αρχή του β΄μέρους λοιπόν ξεκίνησε το "θρίλερ" για την Νίκη και τον κόσμο της, όταν ο Γιουσούφ πέρασε σαν "κώνο" τον Μαχλελή, σέντραρε και ο Νόσκοβιτς στην καρδιά της άμυνας, τι κι αν υπήρχε εκεί οι Ίβενς και  Αργύρης, με κεφαλιά πέτυχε το 1-2.
Το γκολ αυτό "γονάτισε" την ομάδα μας, που αντί να συνέλθει δέχθηκε και νέο "σοκ", το τελειωτικό: Στην αμέσως επόμενη επίθεση του Εργοτέλη κι ενώ ο Βαντεμπρόεκ προφανώς δεν είχε την παραμικρή επαφή με το περιβάλλον, έγινε το 1-3.
Κόρνερ ο Τζανακάκης, όλη η άμυνα της Νίκης στα καρέ του Ταμπάκη που δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη "έξοδος", κεφαλιά ο Χαλκιαδάκης και... γκολ!
Έτσι απλά έγινε το 1-3 και τότε ο Βέλγος τεχνικός, πήρε την μεγάλη απόφαση: Να βάλει στο παιχνίδι τους Ροτζέιρο και Τζιώρα...
Μόνο που πλέον όλα είχαν κριθεί.
Τζιώρας (κυρίως) και Ροτζέριο προσπάθησαν να κάνουν κάτι, έγιναν ορισμένες καλές φάσεις μπροστά στα καρέ των Κρητικών με Σκούρτη, Ροτζέιρο και Τζιώρα, όμως το ψυχολογικό "βάρος" του 1-3 έκανε τα πράγματα πάρα πολύ δύσκολα.
Η απειρία αυτής της ομάδας, δεν επιτρέπει σε κανέναν να πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει τέτοιου είδους ματς...
Πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη ομάδα έχει μία "χάρτινη" άμυνα!
Έτσι στο 79' ο Γιουσούφ που θύμιζε λίγο από Ρομπέρτο Κάρλος κόντρα στην ομάδα μας (τυχαίο;) πέρασε και πάλι όλο τον κόσμο, βρέθηκε απέναντι από τον Ταμπάκη που απλά μάζεψε την μπάλα για τέταρτη φορά από τα δίχτυα του.
Αυτά...

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου (Βάντενμπρόεκ): Ταμπάκης, Ίβενς , Αργύρης , Μαχλελής (53’ Τσουκάνης), Μαρινάκης , Λάουξ, Κοτσαρίδης , Γιαννιτσάνης (60’ Ροτζέριο) , Μουζακίτης (60’ Τζιώρας) , Νικλητσιώτης , Σκούρτης.
Εργοτέλης (Δερμιτζάκης):Τσέρνι , Βλαχοδήμος (65’ Κούτρης)  , Αντρέου , Γιοβάνοβιτς , Μπογκντάνοφ (50’ Γκέντζογλου), Κοζορώνης , Γιουσούφ , Λυκογιάννης , Αραούζο, Νόσκοβιτς (81’ Κούρεζ).
Κάρτες: 6’ Γιοβάνοβιτς , 23’ Κοτσαρίδης , 75’ Τσέρνι , 89' Μαρινάκης
Διαιτητές: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοι: Μπαλτάς (Αχαϊας) , Καρατζίκας (Αθηνών)
  
 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου