Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το κόλπο των "6"


«Τριάδα» πάτησε η Νίκη Βόλου μετά το «καθαρό» 4-1 επί της Αναγέννησης Επανομής κι έχοντας «πιάσει» τον Εργοτέλη στα ψηλά πατώματα, έχει κάθε λόγο για να ελπίζει βάσιμα σε απευθείας άνοδο. Τίποτα δεν φαίνεται να της λείπει.

Η μεγάλη αλλαγή που έχει συντελεστεί τελευταία και κυρίως μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Απόστολο Χαραλαμπίδη, αφορά τη γραμμή κρούσης. Εκεί παρακολουθούμε πλέον ένα τελείως διαφορετικό έργο...


Σε 6 ματς με τον 44χρονο τεχνικό, οι «μπλε» έχουν πετύχει 13 γκολ και σ’ αυτό το διάστημα μετρούν 5 νίκες και μία ισοπαλία. Η ήττα αγνοείται. Ποιο είναι το επιθετικό πλάνο του Χαραλαμπίδη; Είναι το... κόλπο των έξι παικτών. Μια τακτική που επιτρέπει στη Νίκη και να «γεμίζει» την αντίπαλη περιοχή και να την αναστατώνει.

Αμυντικός… φορ!

Σύμφωνοι, ως αμυντικό χαφ αγωνίζεται ο Πορτουλίδης, αλλά οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα μόνο σε σέντερ φορ παραπέμπουν. Η δουλειά του στο γήπεδο αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το πώς στη Νίκη «γεμίζουν» την αντίπαλη περιοχή. Ο 29χρονος έχει σκοράρει και στα τέσσερα τελευταία ματς. Και μόνο κόντρα στην Καλλιθέα είχε βρει δίχτυα από «στημένη» μπάλα. Αυτή την περίοδο είναι μακράν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Νίκης.

Τα στόπερ στη σέντρα

Ενα άλλο γνώρισμα της νέας Νίκης αφορά την άμυνα ψηλά. Τα στόπερ και γενικότερα η αμυντική γραμμή φτάνουν μέχρι τη σέντρα και αυτό συμβαίνει επειδή οι «μπλε» έχουν γρήγορους παίκτες (Βέρτζος, Ψιάνος, Σαμαράς, Καρατζάς, Ριζογιάννης) που μπορούν να αναλάβουν αυτό το ρίσκο και να πρεσάρουν τον αντίπαλο μακριά από την εστία του Βούρα. Και με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στη Νίκη για μεγαλύτερη κατοχή και για δεύτερη ή τρίτη επίθεση.

Το κέρδος με Φλίγκο

Ο 27χρονος είναι η ευχάριστη έκπληξη της ομάδας. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε στις αρχές της σεζόν, όταν κρίθηκε ότι ο Γιάκομπ... δεν τράβαγε και πλέον είναι πρώτος σκόρερ (9 γκολ) της Νίκης! Και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είχε απλά κάποιες συμμετοχές στη Γ' Εθνική με τη Θύελλα Πατρών και στο Περιφερειακό. Να που δείχνει, όμως, πως μπορεί να σταθεί και στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Το ρεσιτάλ του Λαλίν

Ηρθε τον Γενάρη, στάθηκε άτυχος όταν και τραυματίστηκε, αλλά πλέον βρήκε τον ρυθμό του. Πολύ απλά, ο Λαλίν αποδεικνύεται πολύ καλή περίπτωση για τους «μπλε» και άξιζε 100% να τον περιμένουν. Σε 14 εμφανίσεις του, από τις οποίες μόνο στις 8 ήταν βασικός, έχει σκοράρει 2 φορές, ενώ έχει μοιράσει και άλλες 4 ασίστ. Και μην ξεχνάμε πως ο στράικερ από την Ονδούρα έχει «γυρίσει» μόνος του τα ματς με Καλλιθέα και Απόλλωνα. Σούπερ...

Και το ερώτημα: Μπορούν μαζί;

Ενα μεγάλο στοίχημα για τον Χαραλαμπίδη είναι να χωρέσει στην ίδια 11άδα τους Φλίγκο και Λαλίν. Μέχρι προχθές είχαν... ανταμώσει στο γήπεδο μόλις για 122 λεπτά. Κι αυτά, με τον πρώτο στην κορυφή και τον δεύτερο δεξί εξτρέμ. Στο ματς με την Αναγέννηση Επανομής, όμως, αγωνίστηκαν πλάι πλάι στην κορυφή της επίθεσης σε ένα 4-4-2 που «δοκιμάστηκε» για πρώτη φορά.

Κυριάκος ο αθόρυβος

Πρόκειται ίσως για τον πιο «αθόρυβο» παίκτη της Νίκης Βόλου. Στα 34 του δεν χρειάζεται συστάσεις. Εχει παίξει σχεδόν... παντού. Εσωτερικός μέσος στο 4-2-3-1, στα άκρα και πίσω από τον φορ. Εκτελεί τα περισσότερα στημένα κι έχει σαφή εντολή να «διασπά» την αντίπαλη άμυνα με κάθετες. Δεν είναι τυχαίο πως είναι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής παίκτης των «μπλε», καθώς έχει αγωνιστεί 2.664', περισσότερα από κάθε άλλον. Ακόμη και τους... τερματοφύλακες έχει ξεπεράσει.

Το «γκάζι» Παππάς

Στη Νέα Ιωνία βλέπουμε και πάλι τον παλιό, καλό Χάρη Παππά. Ο 30χρονος δείχνει να βρίσκει ξανά τα πατήματά του και αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Πλέον έχει καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα, σκοράρει, δίνει ασίστ κι αναλαμβάνει ξανά στην καριέρα του να κάνει τη διαφορά και να δώσει το κάτι παραπάνω. Αλλωστε, δεν έχει... χάσει σε ταχύτητα, που ήταν και είναι το μεγάλο του προσόν.

www.sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου