Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Άρχισαν οι αντιδράσεις...

cfoot2Ανδρέας Πάτσης κι Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκαν για το θέμα με τον αριθμό ομάδων που θα προβιβαστούν στη Σούπερ Λίγκα κι εμφανίστηκαν έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα.

Στο ΣΠΟΡfm 89.5 μίλησε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, σχετικά με το θέμα του αριθμού ομάδων που θα ανέβουν από τη Football League.
«Το θέμα είναι ανύπαρκτο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι για τη φετινή χρονιά το πρωτάθλημα, με απόφαση της Football League και τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, διεξάγεται με συγκεκριμένους όρους, που όλοι γνωρίζουμε. Το να απαντάμε σε κάποιους που ξαφνικά ανακάλυψαν θέμα αριθμού ομάδων που θα προβιβαστούν στη Super League και θα υποβιβαστούν απ' αυτή, είναι σαν να ρίχνουμε νερό στο μύλο που οι ίδιοι έστησαν. Η δική μας προκήρυξη έχει την έγκριση της ΕΠΟ. Δεν είναι δυνατό να ξεκινήσει πρωτάθλημα χωρίς να έχει λυθεί το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα ανέβουν κατηγορία και αυτού που θα πέσουν. Εγώ αρνούμαι να συζητήσω αυτό το θέμα γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει».
Για τη Super League είπε: «Αντί να ασχολούνται στη Super League με το προϊόν τους, το οποίο συνεχώς ευτελίζεται, προσπαθούν να ρουσφετολογήσουν. Βλέπετε και μόνοι σας πως κάποιες ομάδες της Football League έχουν μεγαλύτερη δυναμική απ' αυτές της Super League. Βλέπετε και μόνοι σας πως πολλά γήπεδα της Football League έχουν πολύ περισσότερο κόσμο από αρκετά γήπεδα της Super League. Ίσως αυτό να έχει φοβίσει κάποιους. Ενώ δεν υπάρχει θέμα αφού υπάρχει προκήρυξη προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι από το πουθενά».
Για το «δίκαιο» του κ. Σαρρή: «Δεν μου αρέσει ο όρος "δίκαιο" που χρησιμοποίησε ο κ. Σαρρής. 
Τι πάει να πει δίκαιο και άδικο... Υπάρχει προκήρυξη που εγκρίθηκε από την ΕΠΟ. 
Αν μιλάμε για δίκαιο και άδικο, τότε είναι μεγάλη αδικία να ανέβουν μόνο τρεις ομάδες από τη Football League των 28 ομάδων».
Για τη στάση του κ. Καλογιάννη: «Η Super League πετάει ένα μπαλάκι, δεν είναι έξυπνο να απαντήσουμε σ' ένα θέμα που επαναλαμβάνω για εμάς δεν υπάρχει. 
Σε διαφορετική περίπτωση αν απαντήσουμε είναι σαν αποδεχόμαστε ότι το θέμα είναι υπαρκτό. Καλώς ο Καλογιάννης δεν απαντά. Αν παρόλα αυτά, επειδή ζούμε και στην Ελλάδα, υπάρξει θέμα αριθμού ομάδων, τότε θα βρουν απέναντί τους 28 ομάδες με κοινή στάση και φυσικά όλα θα τιναχτούν στον αέρα. 
Η δυναμική της Football League μάλλον φοβίζει κάποιες ...συμμαχίες, τι να κάνουμε».
Για τη θέση της Νίκης Βόλου: «Η θέση της Νίκης Βόλου είναι ξεκάθαρη. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με συγκεκριμένους όρους και μ' αυτούς του όρους θα πορευτεί. 
Σε οποιαδήποτε απόκλιση θα είμαστε εντελώς κάθετοι και αντίθετοι και θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας ακόμα και σε διεθνή δικαστήρια! 
Πρόκειται για ένα ρεζιλίκι... Αν θέλουμε να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι, ας προχωρήσουν».

Κούγιας: Θα είναι παράβαση κανονισμών!
Κάθετα αντίθετος στην εμμονή της Σούπερ Λίγκας να μην ανέβουν τρεις ομάδες από τη Football League και να υποβιβαστούν δύο εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας με τοποθέτησή του στην εφημερίδα "Πελοπόννησος".
«Είναι δέσμευση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, γι' αυτό άλλωστε εισπράχθηκαν 26 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, να ανέβουν στην τρέχουσα σεζόν 3 ομάδες από τη Β' Εθνική, όπως ήταν και πέρσι δέσμευση να ανέβουν 4. 
Θυμίζω ότι κατόπιν της παρέμβασης του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, έγιναν οι αλλαγές στις εθνικές κατηγορίες και ακολούθως η ΕΠΟ κατήργησε το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Έχει προβλεφθεί από την προηγούμενη περίοδο όλο το νομικό πλαίσιο και το πόσες ακριβώς ομάδες θα ανέβουν και το πόσες θα πέσουν.
Εάν τολμήσει η ΕΠΟ και υιοθετήσει την προσπάθεια της Σούπερ Λίγκας που θέλει να ευνοήσει ομάδες που κινδυνεύουν, όπως ο Λεβαδειακός, η Βέροια και ο Άρης Θεσσαλονίκης, θα πρόκειται για ευθεία παράβαση κανονισμών και όσων έχουν εξαγγελθεί.
Σε αυτήν την περίπτωση, οποιαδήποτε ΠΑΕ της Β' Εθνικής θα έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει κατά αυτής της απόφασης. Επίσης, έχουμε δεσμευθεί σαν Λίγκα Β' Εθνικής ότι την επόμενη κιόλας ημέρα τυχόν τέτοιας απόφασης, την οποία κάποιοι μαγειρεύουν, θα σταματήσουμε αυτομάτως το πρωτάθλημά μας. Εάν, παρόλα αυτά, για οποιοδήποτε λόγο ο Καλογιάννης εισηγηθεί κάτι διαφορετικό από τα συμφωνηθέντα, θα γίνει πρόταση μομφής.
Δεν πιστεύω όμως, παρότι όλα γίνονται πλέον σε αυτήν την χώρα, ότι ειδικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σαρρής, που είχε δεσμευθεί για άνοδο και υποβιβασμό 3 ομάδων, θα αλλάξει αυτήν την τοποθέτησή του. Αυτήν την προκήρυξη την έχουμε υπογράψει όλοι και βάσει αυτής προχώρησε και το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τον ΟΤΕ TV».

πηγή: mikriLiga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου