Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ιστορικό: Όταν ο Πιερικός προσπάθησε να δωροδοκήσει τη Νίκη Βόλου

Σήμερα στη μηχανή του χρόνου,μιας και αντίπαλοι θα είναι Νίκη Βόλου - Πιερικός πάμε να θυμηθούμε τα γεγονότα του 1979 όταν άνθρωποι του Πιερικού προσπάθησαν να δωροδοκήσουν ποδοσφαιριστή της Νίκης πριν το ματς και τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό στο ερασιτεχνικό!


Το ιστορικό της δωροδοκίας
Η Διοικητικά Ανακριτική Επιτροπή (Δ.Α.Ε.), αποφασίζει στις 5 Απριλίου 1979, ότι υπεύθυνος για την δωροδοκία ποδοσφαιριστού της Νίκης Βόλου είναι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, τον κρίνει ένοχο και τον υποβιβάζει στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Η Εξοντωτική απόφαση ταράζει την ηρεμία της πόλης. ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Οι φίλαθλοι ξεχύνονται στους δρόμους, συγκροτούν ομάδες και γίνεται αμέσως η πρώτη πορεία διαμαρτυρίας προς την Νομαρχία.

Σε σύντομο χρόνο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας η πρώτη μεγάλη σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των φορέων του Νομού.

Αποφασίζει το κλείσιμο των καταστημάτων και Γραφείων και η κίνηση κάθε νόμιμης διαδικασίας για την ανατροπή της απόφασης.

Ο τότε πρόεδρος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ Ηλίας Παντελιάδης δήλωνε: Στην πραγματικότητα μας υποβιβάσανε δύο κατηγορίες, κάτι παραπάνω απ' ότι προβλέπουν οι κανονισμοί. Και είχε δίκαιο. Γιατί εκείνη την χρονιά (1978-79), ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ αναδείχτηκε πρωταθλητής Β' Εθνικής. Έτσι από την Α' Εθνική, βρέθηκε στην Εθνική Ερασιτεχνική.

Τα γεγονότα τρέχουν με ταχύτατο ρυθμό.

Την Παρασκευή 6 Απριλίου 1979 η Πιερία "νεκρώνει".  Όπως μετέδιδαν οι τότε ανταποκριτές της εφημερίδας "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ", Χρήστος Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Σφήκας, το πρωί της 6-4-79 στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης γίνεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και ορίζεται νέο Παμπιερικό στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης την Κυριακή 8 Απριλίου 1979.

Με την ίδια απόφαση ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ διακόπτει τους αγώνες του στο πρωτάθλημα. Ποδοσφαιριστές και ο προπονητής Νίκος Αλέφαντος χωρίς διάθεση για προπόνηση. Τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα για την δικαίωση στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Την Κυριακή 8-4-79 πραγματοποιείται το Παμπιερικό συλλαλητήριο στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης. Επικαφαλής ο Μητροπολίτης Κίτρους Βαρνάβας και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σίμος Χαραλαμπίδης.


Χιλιάδες Πιερείς στην συγκέντρωση. Ο φόβος πλανάται εκτός τον υποβιβασμό υπάρχει ο κίνδυνος να καταστούν "ελεύθεροι" οι ποδοσφαιριστές του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Οδηγούμαστε σε διάλυση.

Βέβαια αργότερα η απόφαση είχε ανασταλεί, ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ συνέχισε ν' αγωνίζεται, αλλά το Συμβούλιο Επικρατείας δεν αθώωσε την ομάδας της Κατερίνης.

Μοιραία στον υποβιβασμό.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε ψήφισμα η Επιτροπή Αγώνα για την σωτηρία του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ζητούσε: "Αφού εκφράζει την αγανάκτηση για τον άδικο υποβιβασμό του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, διατρανώνει τη θέλησή της να αγωνισθεί για τη δικαίωση του Συλλόγου και εξουσιοδοτεί την Συντονιστική Επιτροπή να χειρισθεί εν λευκώ την υπόθεση".

Αγώνας χωρίς αποτέλεσμα.



24 Φεβρουαρίου 1979
ΕΝΩ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ, Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΡΩΔΟΚΙΑΣ.

Συνελήφθησαν και δικάζονται στις 26-2-1979 ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ κ. Ιωάννης Σιδηρόπουλος, ο κ. Ευκαρπίδης και ο πρώης παίκτης Φουλίδης. Οι τρείς κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία ισχυριζόμενοι οτι πήγαν στον Βόλο για να κλείσουν ξενοδοχείο για την ομάδα.

ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Κύκλοι του Δ.Σ. του ΠΙΕΡΙΚΟΥ κι ολόκληρη η Πιερία είναι ανάστατοι με τις ασύστολες διαδόσεις και φήμες για δωροδοκία από πλευράς του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ δεν έχει καμία σχέση.

26 Φεβρουαρίου 1979ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ - Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.
Με ανακοίνωσή τους οι Κατερινιώτες γνωρίζουν ότι ο Σιδηρόπουλος είχε διαγραφεί από τις 13 Φεβρουαρίου.

Το Δ.Σ. του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ανακοίνωσε:
"Το Δ.Σ. και ο επίσημος ΠΙΕΡΙΚΟΣ ουδεμία σχέση έχουν με τα γεγονότα του Βόλου διότι ο συλληφθείς Ι.Σιδηρόπουλος όχι μόνο Γραμματέας του Συλλόγου δεν είναι αλλά από μέρους του ΠΙΕΡΙΚΟΥ διεγράφη για συμπεριφορά αντίθετη προς το συμφέρον της ομάδας στη  συγκεκριμένη στιγμή της αλλαγής προπονητή, διαφώνησε για την πρόσληψη του κ. Αλέφαντου και μετά από ένα επισόδειο στο γήπεδο της Δράμας με τον προπονητή μας υπέβαλε την παραίτησή του και μετά από συνεδρίαση έγινε αποδεκτή στις 15-2-1979 όπου και διεγράφη από μέλος. Υπάρχουν πρακτικά έγγραφα που αποδικνύουν τα παραπάνω, ενώ ανεξάρτητα της κατηγορίας ή όχι ο κύριος αυτός δεν ενήργησε για λογαριασμό του ΠΙΕΡΙΚΟΥ αφου δεν έχει καμία σχέση με τον Σύλλογο.. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ σ' ολόκληρη την ιστορία του διεκδικεί με τίμια και αγωνιστικά μέσα μόνο τη νίκη. Ο φίλαθλος κόσμος της Πιερίας πιστεύει απόλυτα στην σκευωρία εις βάρος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και είναι βέβαιο ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα δικαιώσει τον ΠΙΕΡΙΚΟ χωρίς ν' αμαυρώσει την πάλευκη ιστορία του".

27 Φεβρουαρίου 1979
10 μήνες στον Σιδηρόπουλο και πρόστιμο 50.000 δρχ.
Αθωώθηκαν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι. Οι κατηγορούμενοι μίλησαν για σκευωρία.

27 Μαρτίου 1979
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ. Η Δ.Α.Ε. ΕΠΙΦΥΛΑΧΘΗΚΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.
Η Δ.Α.Ε. επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση επειδή ζήτησε να υποβληθούν υπομνήματα για ν' αποφασίσει αφού μελετήσει πάλι την υπόθεση.

Από πλευράς ΠΙΕΡΙΚΟΥ παραβρέθηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Βούλτσης, Καρμπής, Μελετλίδης. Επίσης ήταν και ο πρόεδρος κ. Παντελιάδης. Πρόεδρος της Δ.Α.Ε. ήταν ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε οτι ο Σύλλογος δεν έχει καμία σχέση, αφού ο κ. Σιδηρόπουλος έχει διαγραφεί. Ο δικηγόρος κ. Γαρμπής ρώτησε τον Παναγιωτόπουλο αν έχει άλλο στοιχείο που να τον πείθει ότι ο Σιδηρόπουλος ενεργούσε για λογαριασμό του Προέδρου και ο παίκτης απάντησε αρνητικά.

Ο δικηγόρος κ. Βούλτσης ρώτησε τον πρόεδρο της Νίκης κ. Γιαλίρη αν ο Παναγιωτόπουλος είχε ερευνηθεί προηγουμένως, δηλαδή πριν το ραντεβού και ο πρόεδρος απάντησε ¨δεν ξέρω". Ο Καρμπής ρώτησε τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου αν ρωτούσαν τον Σιδηρόπουλο οτι ενεργεί για λογαριασμό του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και ο πρόεδρος απάντησε ότι ο Σιδηρόπουλος ενεργούσε ατομικά, μπορεί να τον αναφέραμε στον ΠΙΕΡΙΚΟ.

Ο Μελετλίδης ρώτησε τον πρόεδρο της Νίκης, γιατί σε τρείς καταθέσεις δεν αναφέρεται οτι ο Σιδηρόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και ο πρόεδρος είπε ότι δεν το θεώρησε αναγκαίο.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Α.Ε. διάβασε τις καταθέσεις των Σιδηρόππουλου, Ευκαρπίδη, Φουλίδη, οι οποίο τόνισαν ότι βρέθηκαν στον Βόλο για να κλείσουν ξενοδοχείο.

4 Απριλίου 1979
Η Δ.Α.Ε. δεν πήρε τελικά απόφαση για την υπόθεση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και η απόφαση θα βγεί αύριο Πέμπτη, μετά από συγκέντρωση περισσοτέρων στοιχείων.

5 Απριλίου 1979ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Δεν θα περάσει - δεν πρέπει να περάσει χωρίς συνέπειες το νέο σκάνδαλο που διαπράχθηκε σε βάρος της Βόρειας Ελλάδος με την απόφαση των αρμοδίων αρχών να υποβιβάσουν την ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στην ερασιτεχνική κατηγορία για ΔΗΘΕΝ διαπιστωμένη απόπειρα δωροδοκίας παίκτη αντιπάλου ομάδας. Έως εδώ πια. Στις έντονες αντιδράσεις του λαού της Κατερίνης που πλήττεται γενικότερα από την θανατική κυριολεκτικά αυτή απόφαση, πρέπει να συμμετάσχει ενεργά όλη η Βόρειος Ελλάδα, η οποία και πρέπει ν' αντιδράσει με κάθε μέσον.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ομόφωνα η Δ.Α.Ε. μετά από σύσκεψη μιας ώρας έκρινε ένοχο τον ΠΙΕΡΙΚΟ και τον υποβιβάζει στην Ερασιτεχνική κατηγορία. Η Δ.Α.Ε. υποστήριξε οτι η διαγραφή του Σιδηρόπουλου δεν είναι επίσημη γιατί δεν εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΠΙΕΡΙΚΟΥ !!! και δέχτηκε ότι ο Σιδηρόπουλος ενεργούσε κατ' εντολή μέλους του Συμβουλίου.

5 Απριλίου 1979
Και ξαφνικά όλα έσβησαν για τον ΠΙΕΡΙΚΟ. Όλα έσβησαν για την Κατερίνη, χάθηκε το ποδόσφαιρο της Κατερίνης. Μέσα σ' ένα απόγευμα, μια ιστορία γεμάτη δάφνες και δόξα έσβησε, χάθηκε και το ποδόσφαιρο της Κατερίνης διαλύθηκε. Η Δ.Α.Ε. παίρνοντας την πιο σκληρή απόφαση που θα μπορούσε, διέλυσε κυριολεκτικά τον ΠΙΕΡΙΚΟ και μαράζωσε την Κατερίνη. Η ποδοσφαιρομάνα δεν υπάρχει πια.

Οι φίλαθλοι της Κατερίνης δεν ήθελαν να πιστέψουν την τιμωρία. Στο επιμελητήριο έγινε σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο Δήμαρχος κ. Χαραλαμπίδης, αντιπρόσωποι επιστημονικών σύλλόγων, πρόεδροι του εμπορικού συλλόγου και της ομοσπονδίας επαγγελματιών, εκπρόσωποι εργατικού κέντρου, το ΚΤΕΛ Πιερίας και πολλοί πρόεδροι διαφόρων σωματείων.
Επίσης παρέστη ο Νομάρχης Πιερίας κ. Παπαδημητρίου-Δούκας. Ομόφωνα αποφασίσθηκε το κλείσιμο των καταστημάτων και γραφείων επ' αόριστον.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παντελιάδης Ηλίας (πρόεδρος ΠΙΕΡΙΚΟΥ): "Το κακό που μας κάνανε δεν περιγράφεται. Μια ιστορία τόσων ετών οι κύριοι της Δ.Α.Ε. ούτε την σκέφτηκαν καθόλου. Κατέστρεψαν μια ομάδα που τόσα χρόνια προσέφερε στο Ελληνικο ποδόσφαιρο. Μας διέλυσαν εν ψυχρώ και η ενέργειά τους αυτή έχει πολύ βαθύτερο νόημα, προκειμένου άλλοι να επωφεληθούν απο την διάλυση του ποδοσφαίρου για πάντα στην πόλη μας. Στην πραγματικότητα μας υποβιβάσανε δύο κατηγορίες, περισσότερο απ' ότι προβλέπουν οι νόμοι."

Νίκος Αλέφαντος (προπονητής ΠΙΕΡΙΚΟΥ): "Είναι τέτοια η κατάσταση που δεν μπορώ να πώ τίποτα".

Σίμος Χαραλαμπίδης (Δήμαρχος Κατερίνης): "Θεωρώ τελείως άδικη την απόφαση της Δ.Α.Ε. διότι καταδικάζεται εξοντωτικά ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ένα σωματείο που επι 11 χρόνια κρατήθηκε στην Α' Εθνική, χάρις το υλικό του και τιμά όχι μόνον την πόλη μας αλλά και ολόκληρη την επαρχία.. Ο υποβιβασμός δεν είναι μία κατηγορία, αλλά δύο, γιατί είναι βέβαιο οτι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανέρχεται στην Α' Εθνική κατηγορία."

6 Απριλίου 1979
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ": ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ - ΝΕΚΡΩΣΕ Η ΠΟΛΙΣ. Όλος ο Νομός στο πλευρό της ομάδας. Παρέλυσε κάθε δραστηριότητα. Κλειστά γραφεία και καταστήματα.

13 Απριλίου 1979
Η γνώμη των ποδοσφαιριστών της Θεσσαλονίκης (Πάλλα-Βένου-Γούναρη-Ορφανού-Κασάπη-Τσιλιγκιρίδη-Σεντελίδη) : Να κατοχυρωθούν επαγγελματικά οι παίκτες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ

14 Απριλίου 1979
Στις 12 Ιουνίου η συζήτηση της προσφυγής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο Συμβούλιο Επικρατείας.

20 Απριλίου 1979
Εγκρίθηκε η διαγραφή παραγόντων του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που είχαν σχέση με την δωροδοκία (Σιδηρόπουλος, Ευκαρπίδης, Φουλίδης) μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου.

28 Απριλίου 1979
Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ. ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Δ.Α.Ε. ΚΑΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ.
Ο κόσμος του Νομού της Πιερίας κέρδισε την πρώτη φάση της μάχης για τον ΠΙΕΡΙΚΟ με την απόφαση που πήρε το αρμόδιο τμήμα του Σ.Ε. και ανέστειλε την ισχύ της αποφάσεως της Δ.Α.Ε.

Το τμήμα αναστολών του Σ.Ε. εξέδωσε την υπ' αριθ. 85/28-4-1979 απόφαση που αναστέλει την ποινή μέχρις οριστικής αποφάσεως από το Σ.Ε.  Η ανωτέρω απόφαση θα κοινοποιηθεί στην Ε.Π.Ο. για να προσδιορίσει τους αγώνες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Η απόφαση αυτή έχει μεγάλη σημασία γιατί αν ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ δεν δικαιωθεί, θα έχει ουσιαστικά όφελος αν τερματίσει πρώτος στον όμιλό του. Η απόφαση θα εκδοθεί στις 12 Ιουνίου 1979 και θα εκδοθεί μετά από ένα μήνα, δηλαδή μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου. Και μετά από αυτό αν ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ τερματίσει πρώτος, θα μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδό του στην Β' Εθνική. Ακόμη στην περίπτωση που η προσφυγή του ΠΙΕΡΙΚΟΥ γίνει δεκτή από το Σ.Ε. για τυπικούς λόγους, οπότε και η υπόθεση θα επανέλθει για νέα συζήτηση στην Δ.Α.Ε. και πάλι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ θα είναι ωφελημένος. Ακόμη και αν η Δ.Α.Ε. εκδόσει παρόμοια απόφαση, ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ έχει κερδίσει την άνοδό του στην Α' Εθνική κατηγορία και θα υποβιβασθεί στην Β' Εθνική, διότι βάσει του άρθρου 63, παρ. 3 του νόμου 75/75 η ποινή επιβάλλεται για το διεξαγόμενο πρωτάθλημα ή στο μέλλον να διεξαχθεί (αν έχει λήξει η ποδοσφαιρική περίοδος). Υπάρχει και τρίτη περίπτωση. Δηλαδή αν αναβληθεί η συζήτηση στο Σ.Ε. τότε η νέα συζήτηση θα γίνει τον Οκτώβριο, δηλαδή μετά την έναρξη την νέας ποδοσφαιρικής περιόδου της Α' Εθνικής κατηγορίας, όπου θ' αγωνίζεται ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ. Όλες αυτές οι περιπτώσεις, αν ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ τερματίσει πρώτος στη Β' Εθνική. Δικηγόρος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ είναι ο κ. Ιωάννης Βούλτσης.


3 Μαΐου 1979
Ορίσθηκαν οι αγώνες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ
       Νάουσα - ΠΙΕΡΙΚΟΣ   9-5-1979
       ΠΙΕΡΙΚΟΣ-Αναγέννηση Άρτας   16-5-1979
       ΠΙΕΡΙΚΟΣ-Επανωμή   23-5-1979
Από την Κυριακή ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ θ' αγωνίζεται κανονικά.

3 Μαίου 1979
Μετά την απόφαση της Ε.Π.Ο. η Κατερίνη και πάλι ανάστατη.
Αν ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ δεν δικαιωθεί στο Σ.Ε. τότε θ' ακυρωθούν τ' αποτελέσματα των αγώνων που πρόκειται να δώσει. Έτσι ακόμα κι αν βγεί πρωταθλητής θα υποβιβασθεί στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

12 Ιουνίου 1979
Ο εισηγητής πάρεδρος κ. Δεληγιάννης πρότεινε απόριψη της προσφυγής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Σ' ένα μήνα το Σ.Ε. θ' αποφασίσει.

12 Ιουνίου 1979
Η ΚΑΤΕΡΙΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ πανηγυρίζει την κατάκτηση της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αθ. Βελίκης (αντιπρόεδρος): " Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ υπήρξε από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, έπαιξε τίμια και θέλησε να παραδειγματίσει και τις υπόλοιπες ομάδες να παίξουν με τον ίδιο ζήλο και ήθος. Έδειξε μεγάλη δύναμη, ώστε παρά τις δοκιμασίες που του παρουσιάστηκαν στον δύσκολο δρόμο του φάνηκε άξιος του Ελληνικού ποδοσφαίρου να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Όλα αυτά οφείλονται στυς φιλάθλους της Κατερίνης, που συμπαραστάθηκαν την ομάδα, τον αξιόλογο προπονητή, ο οποίος βοήθησε με τον τρόπο του, την διοίκηση και τους παίκτες οι οποόι βοήθησαν με τον καλύτερο τρόπο να φτασει η ομάδα εδώ που έφτασε. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Σ.Φ.Π. Θεσ/νίκης κ. Ν. Χατζηγώγο που συμπαραστάθηκε στον ΠΙΕΡΙΚΟ. Επίσης ευχαριστώ την κεντρική διεύθυνση αθλητισμού Αθηνών που μας συμπαραστάθηκαν απο την Γ.Γ.Α. μέχρι την Ε.Π.Ο.

Πορτοκαλίδης Παρασκευάς (Γεν. αρχηγός): Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου και δίκαια ακτέκτησε την θέση αυτή που του εξασφαλίζει την άνοδό του στην Α' Εθνική. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές κι ένας μεγάλος προπονητής που μόχθησαν ώστε να δούν την ομάδα μας πρωταθλήτρια".

26 Ιουνίου 1979
ΤΟ ΑΣΕΑΔ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Με ψήφους 3-2 το ΑΣΕΑΔ απέριψε την προσφυγή του ΠΙΕΡΙΚΟΥ κατά της αποφάσεως της Ε.Π.Ο. Οι τρείς που ψήφισαν κατά της προσφυγής είναι οι: πρόεδρος Γιοτσαλίτης και τα μέλη Ρουμπής, Πορτοκαλάς. Μεοψήφισαν ο εισηγητής κ. Μισαηλίδης και το μέλος κ. Γεωργόπουλος.

26 Ιουνίου 1979
ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.
ΤΟ Σ.Ε. ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ 

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου