Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δαγκωτό Πατσιαντά και άνοδο στην Super League είπε ο πρόεδρος!!!

Φωτογραφία: κ. Αντρέας Πατσης
Τις θέσεις της Νίκης Βόλου για τις εκλογές της Κυριακής και όχι μόνο, ξεκαθάρισε ο πρόεδρός μας κ. Ανδρέας Πάτσης στο ραδιόφωνο του Blue Star fm 105,1 στην εκπομπή του Άκη Μπούκλα και της Εύης Αδαμάκη "Σφύριξα κι Έληξες".
Στο στούντιο και ο Κώστας Μάμαλης.
Ο Ανδρέας Πάτσης λοιπόν ξεκαθάρισε ότι η Νίκη Βόλου επιθυμεί την εκλογή του κ. Πατσιαντά στην Δημαρχεία της πόλης, όχι για κανέναν άλλο λόγο, από τον απλό ότι ο Αχιλλέας Μπέος ανήκει στον Ολυμπιακό και είναι λογικό να είναι απέναντι στην Νίκη!
Επίσης τάχθηκε ανοιχτά και στην εκλογή του κ. Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο οποίος είναι κοντά στην ομάδα και στα προβλήματά της...
Όσο για την επικείμενη άνοδο στην Super League, ο πρόεδρός μας συνέστησε λίγη ακόμα υπομονή, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά, πως ο δικός του κύκλος στην Νίκη Βόλου μόλις έχει ανοίξει!!!
Για να δούμε λοιπόν τι δήλωσε ο πρόεδρός μας:
"Οι παίκτες είναι αλήθεια πως έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια, έχουν ζήσει μεγάλες και πρωτόγνωρες στιγμές. 
Είναι μαχητές, υπερμαχητές, υπερήρωες. Μπράβο τους σε όλους! 
Πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα τους... Έχουν ανταποκριθεί και έχουν τιμήσει τη φανέλα και τον Άγγελο. Αλλά να μην θεωρήσουν ότι το θέμα τελείωσε... Οι παίκτες του Φωστήρα έρχονται με μεγάλο ενδιαφέρον για τον αυριανό αγώνα. Έρχονται για να παίξουν τον γύρο του θανάτου. Μην θεωρήσουμε ότι πάμε για έναν πάρτι. Το πάρτι να το κρατήσουμε για το τέλος. Όλοι μαζί θα κάνουμε την υπέρβαση. Θέλω να πω σε όλους ότι διαφωνώ με την υποδοχή! 
Μην προτρέχετε... Δεν θέλω να σας βλέπω ούτε με κατεβασμένα μούτρα, ούτε με υπερενθουσιασμό. Υπομονή, επιμονή για να πετύχουμε τον τελικό σκοπό. Εμείς δεν έχουμε σχέση με το παλιό. Είναι ένας πόλεμος και δεν αντέχουν όλοι. Ο Βελλής πχ δεν άντεξε. Μερικές φορές κάμπτομαι και καταβάλλομαι, αλλά δεν θέλω να αφήσω πεδίο δόξης λαμπρό σε όλους αυτούς που κατηγορώ ότι έχουν φέρει το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω. Αν είσαι μάγκας Πάτση μπες μπροστά και πολέμα. Θα είναι μια άλλη μέρα για όλους μας. Θέλω να κρατάω χαμηλά τους τόνους. Δεν αργεί πολύ. Οκτώ μέρες έμειναν. Εύχομαι να είναι οι τελευταίες μέρες των πέτρινων χρόνων της Νίκης. 
Είναι άλλα τρία 90λεπτα. Δεν έχω δει κανέναν αγώνα της Νίκης μέχρι τώρα από την ένταση και το άγχος! Ρωτάω που είναι η μπάλα... Στα Χανιά είχα κρυφτεί πίσω από ένα μεγάλο πανό και προσπαθούσα να καταλάβω από τις αντιδράσεις της κερκίδας πως πάει το ματς...
Υπάρχουν πολλές υπόγειες διαδρομές. Είχα πει σε μια άλλη συνέντευξη μου ότι ο πρώτος θα είναι γύρος του θανάτου μετά θα πάμε σε διαφόρων επιπέδων συναλλαγών. Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορείς να τις αποδείξεις. Ξέρουμε γιατί εξερράγη όλο το γήπεδο όταν ισοφαρίσαμε εμείς με το έμμεσο φάουλ και ξέρουμε γιατί οι παίκτες έφυγαν δύο ώρες μετά. 
Πρέπει να σας προετοιμάσω όλους για να είμαστε ψυλλιασμένοι. Αλλά δεν φοβόμαστε όμως... 
Άλλο φόβος και άλλο αυτό.  Ας μην ξεχνάτε ότι η Νίκη Βόλου, προς τιμήν των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας είναι πρωταθλήτρια ήδη, γιατί ξεκίνησε με μείον τέσσερις και τώρα είναι στο συν δύο. Έχει κάνει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών και έναν άθλο. Πρέπει να πάμε με την ίδια προσήλωση και στους άλλους αγώνες.
Πολλά γίνονται στο ποδόσφαιρο... Μην ασχολείστε με αυτά. 
Έχουμε κάνει ένα θαύμα, έναν άθλο μοναδικό. Ήμασταν μία ομάδα με πέτρινα χρόνια. Είμαι ένας άνθρωπος με τη μικρότερη θητεία στο ποδόσφαιρο. Περάσαμε από χίλια κύματα και δεχθήκαμε αφόρητες πιέσεις και ακόμα δεχόμαστε. Είμαστε προ των πυλών. Όταν όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες φίλαθλοι, πιστεύουμε το όνειρο και πιστεύουμε στον στόχο μας, χωρίς να ξεφεύγουμε από αυτό και κάνουμε αυτά που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορεί να σε ανακόψει κανείς".
Η κουβέντα έφτασε και στο Σταμάτη Βελλή και η ερώτηση ήταν εύλογη: "Φτάσατε πρόεδρε στο σημείο να φύγετε από την Νίκη και τον χώρο του ποδοσφαίρου;"
"Όχι δεν έφτασα... Είναι θέμα χαρακτήρα! Ο Βελλής έριξε μία μούντζα και έφυγε. 
Εγώ ρίχνω μία μούντζα και μένω. Είμαι πιο μαχητικός, πιο αγωνιστής και από λόγους χαρακτήρα δεν μου αρέσει να το βάζω κάτω. Για να διευκολύνω την κατάσταση ο κύκλος μου στη Νίκη μόλις άνοιξε! 
Γιατί ακούγεται ότι ο Πάτσης θα τη βγάλει τη Νίκη στη Σούπερ Λίγκα και θα φύγει..."
Όσο για τον Αλέκο Βοσνιάδη;
"Ο Βοσνιάδης έχει δείξει στόφα πρωταθλητή, έχει δημιουργήσει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και παίρνει από τον κάθε παίκτη το καλύτερο".
Η Νίκη όμως δεν πήρε άδεια...
"Επειδή προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη σε μια αναρχία, δεν χρειάζεται να μας επισημαίνουν την κατάσταση μας οι αντίπαλοι, εμείς τα λέμε μόνοι μας.  Το θέμα των προσφυγών δεν υπάρχει. Αυτές σήμερα έχουν εξοφληθεί έχουν τελειώσει και δεν έχει τέτοια θέματα η ομάδα. Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε και το θέμα της αδειοδότησης. 
Υπήρχαν κάποιες ελλείψεις στον φάκελο μας. Το γνωρίζαμε, γιατί σε πρώτη φάση δεν προλαβαίναμε να τα έχουμε όλα, θα ασκήσουμε έφεση και στη δεύτερη συνεδρίαση θα την πάρουμε. Υπάρχει ένα θέμα πχ με το Πανθεσσαλικό, που δεν αναγνωρίζεται ως ποδοσφαιρική έδρα… Η ΕΠΟ αποφάσισε να έχει τα πιο αυστηρά κριτήρια και μόνο τρεις ομάδες πήραν άδεια και οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν. Έτσι έγινε και στη Σούπερ Λίγκα, που σε δεύτερη φάση όμως, μόνο ο Πανιώνιος έμεινε εκτός. 
Είναι θέματα ουσιαστικά, που θα λυθούν και δεν ανησυχούμε. Έχουμε περάσει τόσες δυσκολίες, που αυτά τα προβλήματα μας φαίνονται λίγο αστεία...
Εδώ παίζει ο Αιγινιακός! Δεν είναι γήπεδο για Β’ Εθνική αυτό... Το γήπεδο των Χανίων ήταν εκπληκτικό γήπεδο. Υπάρχουν κάτι γήπεδα που τα ευχαριστιέσαι και κάποια άλλα που λες ήρθα να σκοτωθώ.
Όσο για την εφορία, έχουμε μπει σε διαδικασίες: Έχουμε βάλει ένα καλό επιτελείο με φοροτεχνικούς και δικηγόρους. Έχουν γίνει παρατυπίες από την εφορία Βόλου, ήδη κοινοποιήσαμε και εξώδικο! 
Υπάρχει ένα πείσμα να μη θέλουν κάποιοι να πουν ότι έχουν κάνει λάθος. Τα πρόστιμα για εμάς δεν έχουν καμία σχέση με τη φορολογική πραγματικότητα. Κάποιοι όμως φίλοι σας Βολιώτες, θέλουν να μας στείλουν στα διοικητικά δικαστήρια. 
Από κει και πέρα δεν θα αφήσουμε κανέναν ατιμώρητο. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Παρατύπως και παρανόμως εξάντλησαν την αυστηρότητα τους. Η Νίκη Βόλου έχει πληρώσει περαίωση για τέσσερα χρόνια. Όταν σου γίνεται τακτικός έλεγχος και σου βρίσκονται άλλες παραβατικές συμπεριφορές τα πρόστιμα που σου επιβάλλονται είναι σε διαφορετική κλίμακα, από τη στιγμή που έχει πληρωθεί η περαίωση. Η διαφορά μας είναι περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Θα το πάρε μέχρι τέλους για όλους αυτούς που θέλουν να βλάψουν εμένα προσωπικά και τη Νίκη Βόλου". Ο πρόεδρός μας όμως δεν μπορούσε να μην σχολιάσει τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου...
"Δεν μπορώ να μην πω ότι συγκινήθηκα από την κερκίδα των φιλάθλων στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. 
Δεν είναι δυνατόν γι αυτό τον κόσμο, για αυτή την πίστη, για αυτό το παραλήρημα, για αυτή τη μοναδικότητα να μην κάνεις τα πάντα για να τον φέρεις εκεί που πρέπει. Η Σούπερ Λίγκα είναι μόνο το πρώτο μονοπάτι! Ούτε θα ανέβουμε μόνο και μόνο για να ανέβουμε, ούτε για να γίνουμε κομήτες..." είπε με νόημα, ενώ αναφέρθηκε και σε παίκτες - έκπληξη: "Υπάρχουν κάποιοι παίκτες έκπληξη... Οπως ο Τζιώρας, ο Μπιτσάκος και ο Αποστολίδης. Δεν θα πω για τον Ανιέτε, γιατί ο Ανιέτε είναι παιχταράς και το ξέραμε!".
Όσο για τις εκλογές;
"Οι εκλογές στη Μαγνησία έχουν ένα ιδιότυπο χαρακτήρα. 
Από τη μία πλευρά έχουμε έναν υποψήφιο, ο κ. Μπέος, ο οποίος πέτυχε ένα υψηλό ποσοστό, 38%, που σίγουρα αποτελεί προσωπική του επιτυχία. Μπράβο του... 
Δεν μπορεί κανένας να του ακυρώσει αυτή την προσωπική του επιτυχία.
Ο κ. Μπέος όμως και πολλοί υποψήφιοι με την παράταξή του και μάλιστα είχα κάνει και μία δήλωση για τον κ. Μπατζιάκα: Είχα πει λοιπόν για τον κ. Μπατζιάκα πως εκπροσωπεί το μαγνησιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 
Αν δεν υπήρχαν δύο ομάδες που ήταν αντίπαλες μεταξύ τους, θα μπορούσε να πει πως εγώ διασφαλίζω τα συμφέροντα του αθλητισμού στη Μαγνησία και πολιτεύομαι. 
Εδώ όμως, καλώς ή κακώς, υπάρχει μία αντιπαλότητα. Εδώ υπάρχει η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου. 
Όταν λοιπόν εσύ συντάσσεσαι με τη μία πλευρά, γιατί το ψηφοδέλτιο του κ. Μπέου έχει χαρακτηριστικά ποδοσφαιρικά, κακά τα ψέματα, θα πρέπει για λόγους αρχής και τάξης, να παραιτείσαι απ' αυτό που εκπροσωπείς και να πολιτεύεσαι όπου θέλεις. 
Διότι αν δεν το κάνεις, όποια απόφαση και αν πάρεις αύριο το πρωί, θα είναι κάτω από το μικροσκόπιο της αμφισβήτησης. Μπορεί να είναι άδικο αυτό, όμως αυτό θα ισχύει. Όφειλε να παραιτηθεί.
Η απόφαση σύνταξης της ανακοίνωσης της ΕΠΣΘ και δημοσίευσής της, δεν ήταν με ομόφωνη απόφαση της ΕΠΣΘ, γιατί όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Θεοδώρου, ουδέποτε ψήφισε ή συνυπέγραψε για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση κατά του προσώπου μου, τιμώντας την υποστήριξη που του έδειξα στις εκλογές της ΕΠΣΘ. 
Και αυτό είναι προς τιμήν του φυσικά.
Εδώ τώρα έχουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος δεν το έχει κρύψει ποτέ, ήταν πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού, και χρησιμοποιώ πολύ προσεκτικά τις εκφράσεις μου, ξέρω τι λέω και αυτή τη στιγμή είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ως φίλαθλος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει τον Ολυμπιακό σε δύναμη, εδώ στη Μαγνησία, σε αντιπαλότητα προς τη Νίκη Βόλου. 
Δηλαδή θέλει πάρα πολύ να βγει ο Ολυμπιακός και στην πραγματικότητα να μη βγει ποτέ η Νίκη Βόλου! 
Αυτό είναι ένα πράγμα που για μένα δεν μπορεί να περάσει έτσι... 
Ακόμα και οι σύμβουλοι που εκλέγονται ή που θα εκλεγούν, είναι άνθρωποι που κατά καιρούς καταφέρονται κατά της Νίκης Βόλου. Αν έχεις την εξουσία και τη διαχείριση του Δήμου, ένα σημαντικό κομμάτι είναι ο αθλητισμός. Όταν λοιπόν εσύ έχεις εκφράσει την υποστήριξή σου προς ένα σωματείο και οι άλλοι είναι ένα άλλο πράγμα, δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να μη λάβεις υπόψη πως είσαι απέναντι. Δεν μπορεί να είσαι μαζί. 
Δεν μπορεί η Νίκη Βόλου, οι άνθρωποι της Ιωνίας, οι άνθρωποι που υπερασπίζονται αυτή την ιδεολογία, να συντάσσονται μ' έναν άνθρωπο, που καλά κάνει και το δηλώνει Ολυμπιακός, ασχολείται με τον Ολυμπιακό, όλος ο Ολυμπιακός έχει πέσει πάνω σ' αυτόν τον άνθρωπο και το μόνο του μέλημα είναι αν θα ανέβει ο Ολυμπιακός και να απαξιωθεί, διαλυθεί η Νίκη Βόλου.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως αν αύριο, ανεβαίνει η Νίκη Βόλου και δεν ανέβει ο Ολυμπιακός, έχεις πάλι έναν άνθρωπο που είναι απέναντί σου. 
Σε όλα τα θέματα των υποδομών, της λειτουργίας του ποδοσφαίρου, των εγκαταστάσεων, των δημοσίων υπηρεσιών και οτιδήποτε άλλο. 
Είναι ξεκάθαρο για μένα και δεν θέλω να πάρω πολιτική θέση, γιατί εγώ δεν θέλω να πω πως το πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου είναι καλό ή κακό, εγώ βλέπω πως εκ των πραγμάτων υπάρχει μία αντιπαλότητα.
Εγώ αν ήμουν υποψήφιος και ήθελα να δείξω πως είμαι μία ασπίδα προστασίας για όλο το νομό, θα υπεράσπιζα τη Νίκη Βόλου γιατί δεν θα κρυβόμουν πίσω από το δάκτυλό μου πως δεν είμαι Νίκη Βόλου, αλλά θα έδειχνα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, πηγαίνοντας και στο γήπεδο, παρά τα γιουχαΐσματα που θα υπήρχαν, να δείξω πως είμαι εδώ και για εσάς. 
Σας αγκαλιάζω και εσάς... Όχι να αποκλείω οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Νίκη Βόλου και ενισχύω μόνο τον Ολυμπιακό. Και αυτό θα δημιουργήσει και παρενέργειες και στο μέλλον.
Άρα πρέπει να υπάρξει μία σύνεση και μία λογική στο θέμα το πώς θα τοποθετηθεί κανείς με τη ψήφο του. 
Η ψήφος δεν μπορεί να είναι άρνηση, ούτε χαβαλές, ούτε πλάκα. 
Η ψήφος πρέπει να είναι πολιτική, πρέπει να είναι θέση, πρέπει να είναι συνειδητή. Ακούω πολλούς μετά να λένε "δεν το έκοβα το χέρι μου που τον ψήφισα"; Ας το έκοβες το χέρι σου πριν πας αγόρι μου να ψηφίσεις...
Άρα λοιπόν για μένα, και τοποθετούμαι ευθέως και ευθαρσώς, ο κ. Πατσιαντάς πρέπει να τύχει της πλήρης αποδοχής των ανθρώπων που πιστεύουν, είναι ή θέλουν να λένε πως είναι Νίκη Βόλου. Και όχι μόνο διότι ο κ. Πατσιαντάς έχει δηλώσει τη συμπάθειά του, δεν με ενδιαφέρει η συμπάθειά του, εμένα ήρθε και με βρήκε ο κ. Πατσιαντάς. 
Και δηλώνω πως πολιτικά διαφωνώ με τον κ. Πατσιαντά. Μου άρεσε όμως η άποψή του για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για το πώς θα λειτουργήσει ως δήμαρχος, αύριο το πρωί στην πόλη και μου δημιούργησε μία ασφάλεια ότι θα μας αντιμετωπίσει με ισότητα και ισονομία, που για μένα είναι το σημαντικότερο. 
Εγώ δεν θέλω να είμαι καβάλα στον άλλον! 
Εγώ θέλω ότι δικαιούμαι να το λαμβάνω... Ο κ. Πατσιαντάς μου ανέλυσε το πρόγραμμά του και τις σκέψεις του, αν και εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, που του το εύχομαι ολόψυχα και μου δημιούργησε το αίσθημα της ασφάλειας ότι θα μας αντιμετωπίσει ισότιμα. 
Κάτι που σε διαφορετική περίπτωση, νομίζω ότι κάθε ένας εξ ημών δεν το έχει.
Επίσης δεν μπορώ να μη στείλω την υποστήριξή μου την προσωπική, σαν Πάτσης, στον Κώστα τον Αγοραστό και δεν τοποθετούμαι σε πολιτική βάση, ο οποίος στα εγκαίνια των γραφείων μας ήταν παρών και ήταν ένας από τους τρεις ανθρώπους που έκαναν τα αποκαλυπτήρια της ταμπέλας!
Σαν Πάτσης τοποθετούμαι και είναι απόλυτα λογικό, γιατί είμαστε στον ίδιο νομό. 
Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα μου ήταν παντελώς αδιάφορο. Δεν μπορούμε κάποια πράγματα να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.
Αυτό που έκανε ο κ. Μπέος ήταν μεγάλη του επιτυχία. Ο κ. Μπέος έκανε κάποιες συγκεκριμένες επιλογές, ήταν ξεκάθαρος και τον τιμάει αυτό. 
Δείχνει πως "εγώ κύριοι είμαι από αυτή την πλευρά και άμα σας αρέσει", μαγκιά του... Όμως από την άλλη μεριά, έχω κάθε δικαίωμα, σαν άνθρωπος που ζει στο Βόλο, που έχει συμφέροντα στο Βόλου, που ηγούμαι μίας πολύ μεγάλης ομάδας, να τοποθετηθώ και εγώ και να πω τι σημαίνει όλη αυτή η ιστορία. Απλά και ξεκάθαρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου