Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Λεξικό και... συμάζεμα συνέστησε ο Ανδρέας Πάτσης!!!

Πάτσης: «Το λεξικό Μπαμπινιώτη το στέλνω δωρεάν στο Δημαρχείο» | onsports.gr
Εκπληκτικός, τέλειος, δυναμικός, αποφασιστικός, μοναδικός ο πρόεδρός μας Ανδρέας Πάτσης στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου "Ξενία" της πόλης μας!
 
«Χείμαρρος» ήταν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου ο Ανδρέας Πάτσης. 
Ο πρόεδρός μας, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα αγωνιστικά και το επίτευγμα της ανόδου στη Super League, στην κριτική που δέχτηκε ο ίδιος και η ομάδα, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές για τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ αποκάλυψε πως ο Ανιέτε θα μείνει στην ομάδα!
Στην αρχική του τοποθέτηση επεσήμανε: «Είναι η πρώτη Γενική Συνέλεση που θα αποτελέσει και αποτελεί την αρχή μίας λαμπρής πορείας της ομάδας μας. Θέλουμε τα πέτρινα χρόνια να μείνουν ως μία ανάμνηση και ως ένας οδηγός που μας δείχνει ότι αυτή η ομάδα μέσα από τις πιο δύσκολες συνθήκες, στέκεται όρθια. Και όλα αυτά οφείλονται στο μεγαλειώδη κόσμο της Νίκης Βόλου που ξέρει να υπομένει, να επιμένει και στο τέλος να κερδίζει. Είμαι υπερήφανος που σήμερα στέκομαι ενώπιον των μετόχων της Γ.Σ. της Νίκης Βόλου της Σούπερ Λιγκ. Πριν περίπου ένα χρόνο σε μία άλλη αίθουσα δώσαμε μία υπόσχεση, ότι η κούπα θα είναι δική μας. Σε λίγες μέρες η κούπα του πρωταθλητή θα ανηφορίσει προς το Βόλο ώστε να απονεμηθεί στη Νίκη Βόλου. Είναι μεγαλειώδης γιατί το κατακτήσαμε με πολύ αγώνα.
Περάσαμε πάρα πολλά. Ίσως να πρόκειται για το μεγαλύτερο άθλο του ποδοσφαίρου.
Μία ομάδα που πριν περίπου δύο χρόνια βρίσκονταν προ των πυλών του χάους. Θυμάμαι όταν είχα έρθει εδώ το 2012 η ομάδα βρίσκονταν στην 7η – 8η θέση και υπήρχε η σπίθα και η φλόγα των φιλάθλων της Νίκης Βόλου, αλλά και μία πραγματικότητα που την οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Τέτοια ανατροπή ποδοσφαιρικά φαντάζομαι πως δεν έχει ξαναγίνει.
Θυμηθείτε τα πανηγύρια στη Μαιάνδρου μετά την άνοδο από τη Γ' στη Β'.
Την περσινή πορεία που παρά το γεγονός πως ήταν καλή, δεν φτάσαμε στο νήμα. Και τη φετινή μας πορεία που από όλους μας στην αρχή αμφισβητήθηκε και αυτή η αμφιβολία υπήρχε μέχρι το τέλος. Αποδείξαμε κάτι που είναι αντίθετο στους νόμους του ποδοσφαίρου. Όταν έχεις σχέδιο, όταν έχεις όραμα, όταν πιστεύεις σ' αυτό που κάνεις, δεν έχεις καμία δυσκολία ώστε να φτάσεις τελικά στον στόχο σου.
Όταν πέρυσι αποφάσισα να ξηλώσω και τα δοκάρια, αμφισβητήθηκα από τους περισσότερους. Φτιάξαμε μια νέα ομάδα, η οποία και αυτή στην αρχή της αμφισβητήθηκε. Και για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά, πρέπει να αποτυπώνουμε με ειλικρίνεια το παρελθόν για να μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον μας. Λέγανε: Ποιος θα βάλει τα γκολ της ομάδας; Ποιος είναι ο βασικός κορμός μίας νέας ομάδας και κ.ο.κ. Κι όμως αυτή η ομάδα οργανώθηκε άρτια, είχε πίστη και πάθος, ασφαλίστηκε από κάθε εξωγενή παράγοντα έτσι ώστε να μην μπορεί να επηρεάζεται από τίποτα, έγιναν επιλογές παικτών που είχαν ποιότητα και χαρακτήρα.
Φτάσαμε στα play off. Το πρόβλημα αυτής της ομάδας δεν ήταν στο αγωνιστικό κομμάτι. Το πρόβλημα ήταν οι εξωγενείς παράγοντες που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να ανακόψουν αυτή τη δυναμική πορεία. Κάθε φορά εφεύρισκαν κάτι νέο ώστε να δημιουργήσουν μία γενικότερη αναστάτωση με σκοπό να ανακόψουν την πορεία αυτής της ομάδας. Ξαφνικοί έλεγχοι του ΙΚΑ, πρόστιμα από την Εφορία, δεσμεύσεις λογαριασμών, κοινοποιήσεις εγγράφων.
Το τελευταίο κρούσμα ήταν καταγγελία με κοινοποίηση στη Σούπερ Λιγκ που ανέφερε πως ξεκινά διαδικασία ανακλήσεως της άδειας της ΠΑΕ ώστε να αρχίσει εκκαθάριση. Όλες οι δυνάμεις που μπορούσαν μας χτυπήσουν το έκαναν ανελέητα και πάντα με δόλο. Δεν ήταν τυχαίο που το κοινοποιούσαν στη Σούπερ Λιγκ...
Έφτασαν να αμφισβητήσουν μέχρι και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήσαμε τον Ιανουάριο, βάζοντας έμμισθα παπαγαλάκια να διασπείρουν ψευδής ειδήσεις μέσα στο σώμα της Νίκης Βόλου, το οποίο ήταν ήδη βασανισμένο από τα όσα είχε βιώσει, να δημιουργήσει αναταράξεις με τελικό στόχο το αγωνιστικό κομμάτι.
Είναι μία ομάδα που λειτούργησε "ταλιμπανίστικα". Πέσαμε στη φωτιά γιατί δεν είχαμε και καμία άλλη επιλογή. Μία ομάδα που ήταν αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος με οποιοδήποτε κόστος και οποιοδήποτε τίμημα. Και αυτό δεν έγινε γιατί η Νίκη είναι το αντίπαλο δέος, είναι γιατί η Νίκη έχει μία αναγνώριση. Και αυτό είναι κάτι που είδατε από το πώς μας υποδέχθηκε ο φίλαθλος κόσμος όλης της χώρας. Η πιο έντιμη, η πιο ηθική, η πιο αγωνιστική ομάδα. Τίτλοι τιμής για όλους σας πάνω απ' όλα. Κάποιοι δεν μπορούν να το αποδεχθούν αυτό, γιατί όταν εσύ λένε πως είσαι ο ηθικός, κάποιος είναι ο ανήθικος. Είναι μία ομάδα που ήρθε να ανατρέψει όλο το σκηνικό στο ποδόσφαιρο.
Φέραμε μία μεγάλη επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πριν τα πλέι οφ με σταματάει ένας παράγοντας εδώ του ποδοσφαίρου, ένας φίλαθλος, και μου κάνει μία υπόδειξη. Να φύγω από το ποδόσφαιρο γιατί δεν το γνωρίζω. Του είπα, μην ανησυχείς, τριάντα μέρες μείνανε, όπου να 'ναι φεύγω. Το αποτέλεσμα είναι ότι εγώ είμαι πρωταθλητής...
Φέραμε μία επανάσταση στο ποδόσφαιρο η οποία επικυρώθηκε με 12.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό, που πιστεύω πως είναι μόνο ένα μέρος της δύναμης και της δυναμικής της Νίκης Βόλου. Ο κόσμος καλώς ή κακώς είναι ένας κριτής και κάποιοι δεν θέλουν τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτή η πορεία ολοκληρώθηκε με την τεσσάρα επί του Ηρακλή, που του τη χρωστούσαμε από το περσινό 4-0 και την άνοδό μας στα μεγάλα σαλόνια».
Όσο για την μη αδειοδότηση της ομάδας σημείωσε: «Η Νίκη Βόλου πλέον γυρνάει σελίδα. Είναι αλήθεια πως δεν πήραμε αδειοδότηση από την ΕΠΟ και μπαίνουμε στο νέο πρωτάθλημα με ποινές. Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Τα βάρη του παρελθόντος ήταν ένα άλλοθι για να πούνε πως η Νίκη δεν δικαιούται άδεια συμμετοχής. Το κριτήριο είναι αν μία επιχειρηματική μονάδα κρίνεται βιώσιμη ή όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας υπάλληλος της ΕΠΟ μπορεί να κρίνει αν μία επιχείρηση είναι βιώσιμη ή όχι και καλό θα ήταν να δούμε αυτές που κρίθηκαν πως είναι βιώσιμες, πόσο πιο βιώσιμες είναι από τη Νίκη Βόλου. Οι περιορισμοί για εμάς δεν θεωρούνται περιορισμοί καθώς έτσι και αλλιώς το πλάνο θα ήταν να χτίσουμε μία ομάδα με νέους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές».
Μιλώντας για το νέο πλάνο που υλοποιείται σταδιακά στην ομάδα, υπογράμμισε: «Από αύριο η Νίκη αρχίζει να υλοποιεί ένα πλάνο τριετίας. Έχουμε στόχους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Δεν θα είμαστε το εύκολο θύμα ή ο σάκος του μποξ του πρωταθλήματος. Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι βαθιά νυχτωμένοι και θα αιφνιδιαστούν όπως και φέτος. Το πρώτο που θα κάνουμε είναι στελεχώσουμε το ρόστερ της ομάδας με τα καινούρια δεδομένα.
Η τεχνική ηγεσία θα είναι από το εξωτερικό. Θέλουμε ανθρώπους να μην έχουν σχέση με την κακή ελληνική πραγματικότητα. Θέλουμε ποιοτικές ξένες σχολές που μπορούν να σταθούν σε διεθνής διοργανώσεις, δουλεύουν με διαφορετική φιλοσοφία και επαγγελματισμό και έχουν μάθει να χτίζουν σύνολα ανταγωνιστικά και αξιόπιστα. Αυτή θα είναι η πρώτη μας επιλογή, με τις συμφωνίες να είναι τριετούς διάρκειας. Θα πάμε ισορροπημένα και ταπεινά. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν θα κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα. Το τεχνικό επιτελείο θα έχει κλείσει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.
Θα κρατήσουμε τους παίκτες που μπορούμε από την περσινή ομάδα. Θα προχωρήσουμε σε τρεις επιλογές ξένων παικτών οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά και αυτό θα γίνει από επιτελεία γραφείων του εξωτερικού που ήδη τους έχει ανατεθεί η συγκεκριμένη αποστολή. Θα δώσουμε βάρος στις υποδομές ώστε στο σύντομο μέλλον να μπορούμε να βγάζουμε τις νέες γενιές αθλητών για την ομάδα μας. Η ομάδα μας τη χρονιά που έρχεται σας διαβεβαιώνω πως θα είναι αξιόμαχη και ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για όλους τους αντιπάλους».
Όσο για τις κατηγορίες περί λαϊκισμού, επεσήμανε: «Και επειδή από κάποιους κατηγορήθηκα ως λαϊκιστής, και επειδή όταν δεν ξέρεις μία λέξη καλό είναι να ανοίγεις ένα λεξικό, δεν είναι κακό. Αυτός που λέει του χρόνου θα ανέβω και θα πάρω την κούπα, σε αντιπαράθεση με κάποιον που λέει: ψάξτε να βρείτε τον 2ο, ο λαϊκιστής ποιος είναι από τους δύο. Το λεξικό του Μπαμπινιώτη το στέλνω δωρεάν στο Δημαρχείο. Αυτοί που κάνουν ευφυολογήματα και εξυπνάδες, θα πρέπει πρώτα να μετρήσουν το μπόι τους και να ξέρουν με ποιον τα βάζουν. Οι πλάκες ήταν μέχρι εδώ. Τράβηξε την κόκκινη γραμμή. Όσον αφορά το πρόσωπό μου, κριτική δέχομαι. Προσβολές εκεί που τον παίρνει. Στους υποτακτικούς του, στους λακέδες του, στους έμμισθούς του, σ' αυτούς που τους καρπαζώνει. Τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου όταν τον συναντάνε στο δρόμο να σκύβουν το κεφάλι και τα μάτια χαμηλά. Αυτοί που μας είπαν πως δεν ξέρουμε από ποδόσφαιρο, ας περάσουν από τα μπαράζ πρώτα. Το "ψάξτε να βρείτε το δεύτερο" και το "2,5 παίκτες" κάνουμε και μαθήματα δωρεάν για την επόμενη χρονιά.
Μαγκιές μέχρι εδώ. Εγώ δεν προκάλεσα και δεν προκαλώ κανέναν. Σέβομαι τους πάντες. Όποιος προσβάλλει τον πρόεδρο, τους ανθρώπους και τον λαό της Νίκης θα μας βρει μπροστά του και εμείς δεν λέμε λόγια, κάνουμε πράξεις. Έχουμε αποδείξει πως λειτουργούμε με έργα. Συνιστώ ψυχραιμία. Όποιος έχει πρόβλημα να τρώει γλυκά για να ηρεμεί. Μην ξεκινάει να λέει βλακείες, θα μπερδευτούμε άσχημα. Και όποιος νομίζει ότι από το πολύ πάχος αγκομαχά, να αδυνατίσει. Δεν μπορεί κανείς να βρίσκεται πίσω από έναν θεσμό για να προσβάλλει και να υποτιμά. Συμβουλή: μαζευτείτε μη σας μαζέψω».
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ανιέτε, δήλωσε: «Μένει ο Ανιέτε και υπογράφει τριετές συμβόλαιο. Ο Ανιέτε είναι σημαία του συλλόγου μας, παρόλο που θα πρέπει να λειτουργούμε χωρίς συναίσθημα. Είναι βαθύτατη πεποίθηση όλων μας πως ο Ανιέτε μπορεί να σταθεί ως πρώτος παίκτης στη Σούπερ Λιγκ».
Ερωτηθείς για το αν έχει συμπεριληφθεί σε κάποιο «άρμα», τόνισε: «Ο Πάτσης δεν πάει με κανένα άρμα, πάει με το δικό του άρμα. Έχω τη δική μου τρέλα. Σε θέματα απόψεων και θέσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η άποψή μου με του Δημήτρη Μελισσανίδη υπάρχει ταύτιση. Η είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη στο ποδόσφαιρο φαίνεται πως δημιουργεί μία νέα ημέρα για το ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Αλαφούζο αλλά και τον Σαββίδη, σε μικρότερο βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου