Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

¨Ότι έχω πει το έχω κάνει..." είπε ο Ανδρέας Πάτσης

Για όλους και για όλα μίλησε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Ανδρέας Πάτσης, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, με αφορμή τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα και την επίσημη παρουσίαση του νέου μας προπονητή κ. Παναγιώτη Τζαναβάρα.
Ο Ανδρέας Πάτσης ξεκίνησε κάνοντας μία αναφορά, από τους πανηγυρισμούς για την άνοδο, ως και σήμερα...
"Μία ποδοσφαιρική ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλάζει και προσαρμόζεται... αυτό δεν σημαίνει πως αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός!
Μέχρι τώρα όσους στόχους έχουμε θέσει τους έχουμε πετύχει απόλυτα. 
Και τους πετύχαμε όχι μόνο μέσα από αντίξοες αγωνιστικές συνθήκες αλλά πολύ περισσότερο από διοικητικές. Η άνοδος στη Super League επισπεύδει την οικονομική εξυγίανση της ομάδας που αποτελεί και το μείζον θέμα.
Μετά την άνοδο και τους πανηγυρισμούς της 1ης Ιουνίου, ήρθε ο μεταγραφικός περιορισμός που μας άλλαξε το αρχικό σενάριο. 
Εμείς προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε την αδυναμία σε πλεονέκτημα... Η ζωή είναι ένας πόλεμος. Το να φωνάζεις και να χτυπιέσαι δεν κερδίζεις τίποτα, θα μπορούσαμε κι εμείς να βγούμε στα ...κάγκελα, αλλά τι θα κερδίζαμε;
Δημιουργήσαμε ένα ταλαντούχο και ποιοτικό ρόστερ που είμαι πεπεισμένος πως θα μας δικαιώσει. 
Μία νέα ομάδα σε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και σκληρό, μ' έναν σχεδιασμό που ξεκινάει από τις ακαδημίες και φτάνει στην πρώτη ομάδα".
Εκ των πραγμάτων υπήρχαν λοιπόν δυσκολίες, όμως οι αντιδράσεις του κόσμου μάλλον είναι αδικαιολόγητες...
"Όταν έγινε η κλήρωση, η άποψή μου ήταν πως ήταν ευνοϊκή γιατί μας έδινε την δυνατότητα να βρούμε τα πατήματά μας μέσα από δύσκολους αγώνες. 
Παρά το γεγονός πως οι φίλαθλοι είχαν αποδεχθεί την δυσκολία των πρώτων αγωνιστικών, ξαφνικά μετά τις ήττες ήρθε μία πρωτοφανής καταστροφολογία... 
Αλίμονο αν γυρίσουμε σε εποχές μιζέριας, μόλις από την 5η αγωνιστική! 
Αν μπούμε και εμείς σ' αυτή τη λογική, δεν υπάρχει συνέχεια και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει συνέχεια...
Υπάρχουν ομάδες που έχουν χτιστεί εδώ και χρόνια, με πολύ ποιοτικά ρόστερ και παρόλα αυτά απέχουμε μόλις έναν ...αγώνα! Προς τι αυτός ο κακός χαμός;
Είναι θέμα ανάγνωσης των πραγμάτων. 
Με μία νίκη και μία ισοπαλία δείτε που μπορούμε να βρεθούμε. 
Σκεφτείτε το πρόγραμμα που έχουμε βγάλει, δεν μπορώ να αντιληφθώ, προς τι αυτή η καταστροφολογία και μάλιστα μειώνοντας το ειδικό βάρος της ομάδας μας...
Αυτό μπορεί να γίνεται ή από βλακεία ή από δόλο! 
Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση... Μήπως είναι ένα σχέδιο τρίτων για να χτυπήσουν την ομάδα; 
Αυτές οι ομάδες που έχασαν πχ από τον ΠΑΟΚ στην έδρα τους με 4-0, τι έπρεπε να κάνουν;
Που είναι η προστασία στην ομάδα μας; 
Για ποιο λόγο δημιουργείται αυτή η κρίση και ο πανικός; 
Μήπως αυτός ο πανικός θέλουν να μεταφερθεί στους ποδοσφαιριστές ώστε να μην μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους και το στόχο όλων μας;
Γιατί εγώ πρέπει να ασχολούμαι με τα πέριξ της ομάδας και όχι με την ίδια την ομάδα; 
Αυτό για μένα είναι ακατανόητο", είπε με νόημα ο Ανδρέας Πάτσης, που προέβλεψε με βεβαιότητα ένα λαμπρό μέλλον για την ομάδα μας. 
"Ότι κι αν κάνουν κι ότι και αν λένε, η ομάδα έχει χαράξει την δική της πορεία. 
Από τον Τυληκράτη μέχρι την Super League! 
Μπορεί να περάσει κλυδωνισμούς, όμως ο σχεδιασμός υπάρχει και υλοποιείται καθημερινά. Βέβαια, πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια και βελτιώσεις, όμως αυτό δεν αλλάζει τον αρχικό σχεδιασμό.
Φέτος θα είναι μία καταπληκτική χρονιά και να είστε βέβαιοι πως το τέλος θα είναι λαμπρό! Εμείς ξέρουμε να υλοποιούμε... Ποτέ δεν φοβήθηκα κανέναν. 
Ότι έχω πει το έχω κάνει και χωρίς να είμαι αλαζόνας.
Η ομάδα μας δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. 
Είναι διαφορετικό να προσπαθείς να κυνηγάς ένα άλογο και αλλιώς να είσαι πάνω στο άλογο και απλά να προσπαθείς να μην πέσεις.
Να ξέρουν άπαντες ενδιαφερόμενοι πως εμείς θα πετύχουμε τους στόχους μας είτε το θέλουν είτε όχι!
Για πρώτη φορά η Νίκη δεν έχει κανένα πρόβλημα με το Δημόσιο, όλα είναι τακτοποιημένα και ρυθμισμένα και το θέμα δεν μας προβληματίζει όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Η ομάδα θα είναι για πολύ καιρό στις Super ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο και αν κάποιοι θέλουν να μας βάλουν εμπόδια.
Όταν στο καλημέρα δημιουργείται όλη αυτή η καταστροφολογία και ο μηδενισμός, τότε τι να περιμένουμε για τη συνέχεια; 
Όμως είναι απορίας άξιο, πως αυτό το δημιουργούν κάποιοι δήθεν φίλοι της Νίκης..."
Όσο για την αλλαγή του τεχνικού επιτελείου και την επιστροφή του Παναγιώτη Τζαναβάρα στον "κυανόλευκο" πάγκο, είπε:
"Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δεν απομακρύνθηκε για αγωνιστικούς λόγους! 
Είναι κοινώς αποδεκτό πως η ομάδα και καλό ποδόσφαιρο έπαιζε και την καλύτερη επίθεση είχε και τα λιγότερα γκολ είχε δεχθεί. 
Εκείνη τη χρονική περίοδο αναπτύχθηκε ένα εσωτερικό πρόβλημα στην ομάδα και υπήρξε μία στοχοποίηση προς το πρόσωπο του κ. Τζαναβάρα. 
Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να πάρει μεγάλες διαστάσεις με τις σχέσεις του προπονητή με τους παίκτες. Κάποιοι παίκτες ήρθαν σε ευθεία ρήξη με τον προπονητή και εφόσον εγώ έπρεπε να προστατέψω την ομάδα, αναγκάστηκα να θυσιάσω τον Τζαναβάρα. 
Έπρεπε να βρω μία λύση άμεσα με σκοπό το λιγότερο δυνατό κακό για την ομάδα.
Στην απονομή του πρωταθλητή καλέσαμε όλους όσους βάλανε ένα λιθαράκι σ' αυτό το κατόρθωμα. Παρά το γεγονός πως απομακρύνθηκε άκομψα, το παραδέχομαι, αποδέχθηκε την πρόσκληση και έδωσε το παρών στην απονομή. 
Αυτό δείχνει μεγαλείο ψυχής... Αυτοί ήταν οι λόγοι που εμπιστεύτηκα για δεύτερη φορά την ομάδα στον Παναγιώτη Τζαναβάρα.
Το μοντέλο που προσπάθησε να εφαρμόσει ο Φλουτ δεν πέτυχε. 

Δεν κατάφερε να περάσει στους παίκτες την φιλοσοφία και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Και επειδή κάθε μέρα που περνούσε ήταν εις βάρος της ομάδας, γι' αυτό πήρα άμεσα την απόφαση να διακόψουμε τη συνεργασία.
Για τον Σβεν υπήρξε θέμα με τον τερματοφύλακα που θα χρησιμοποιούσε στη Λεωφόρο. 

Σε συζήτηση μαζί του και λαμβάνοντας υπόψη πως δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί ο Ταμπάκης, για να μην καεί ο ποδοσφαιριστής σε περίπτωση λάθους, μου κατέθεσε την άποψη πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο Ταΐρης, ο οποίος προέρχονταν από μία καλή εμφάνιση στην Ξάνθη. 
Παρά αυτή την συζήτηση που κατέληξε σε συγκεκριμένη απόφαση με την οποία ήμουν απόλυτα σύμφωνος, ο Σβεν είχε δηλώσει βασικό τον Ταμπάκη! 
Ήταν αναμενόμενο να υπάρξει θέμα...
Με τον Έμπεν υπήρξε θέμα συμπεριφοράς και ασέβειας στην ομάδα γι' αυτό κάναμε καταγγελία της σύμβασής του".

Υπήρξε πάντως κι ένα θέμα με μερίδα των οργανωμένων φιλάθλων και ο πρόεδρος δεν έκρυψε το τι είχε συμβεί...
"Είναι αλήθεια πως δεν ζήτησα εισιτήρια με τον Παναθηναϊκό . 
Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως τα προεδρεία των οργανωμένων πολλές φορές θα πρέπει να παίρνουν αποφάσεις που δεν συμπλέουν με το ρεύμα των μελών, αλλά για το καλό της ομάδας.
Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ένα μπλογκ με σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά με προσβλητικά σχόλια... Αυτό το κείμενο το αναπαρήγαγε πρόεδρος οργανωμένων! 
Άλλο η κριτική και άλλο η αναπαραγωγή προσβλητικών σχολίων κατά του προέδρου της ομάδας και της ίδια της ομάδας.
Δεν μπορείς να λες πως στηρίζω μία ομάδα και στο ματς με τον Εργοτέλη να βρίζεις την ίδια την ομάδα σου και ειδικά όταν ανήκεις στον σκληρό πυρήνα των φιλάθλων της Νίκης. Ειδικά σ' ένα περιβάλλον που δεν χρειάζεται να κάνεις τον φροντιστή και τον σιτιστή, γιατί επί των ημερών μου, ποτέ δεν έγινε αυτό...
Όπως σωστά γράφει η ανακοίνωσή τους, κανείς δεν κάνει κουμάντο σπίτι μας... Αυτό ακριβώς λέω και εγώ: κανείς δεν κάνει κουμάντο στο σπίτι μου! 
Ο καθένας τα του οίκου του".
Όσο για την ακύρωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, ο Ανδρέας Πάτσης είπε πως σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία νέας Συνέλευσης , ενώ για τυχόν μεταγραφική ενίσχυση ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για μεταγραφές καθώς δεν έχουμε δει το ταβάνι των ποδοσφαιριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου