Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Α. Πάτσης στο "ΦΩΣ": Πρέπει να την ανεβάσω από φέτος και θα το κάνω

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και στον Θέμη Σινάνογλου, παραχώρησε ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου και μεγαλομέτοχος Α. Πάτσης. Μιλάει για όλους και για όλα, για το πως τον αγκάλιασαν οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου, για τα προβλήματα της ομάδας και για την πορεία της ομάδας επίσης.
Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου:
~ Τι δουλειά έχει ένας Λαρισαίος στο Βόλο;
(γελάει). «Στην ίδια περιφέρεια είμαι. Ήθελα να αποκτήσω τη Λάρισα, δεν ευδοκίμησε για διάφορους λόγους, όμως στο Βόλο με υποδέχτηκαν με ζεστή αγκαλιά, ήταν συγκινητική η συμπεριφορά τους και με οδήγησε να πάρω την ομάδα. Διότι πέρα από το επιχειρηματικό σκεπτικό, υπάρχει και το ανθρώπινο, ο κόσμος της Νίκης με κέρδισε».
~ Δεν αντιμετώπισες καχυποψία;
«Όχι, σε κανένα σημείο, η κοινωνία του Βόλου με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή, βρήκα συμπαραστάτες στην αποστολή μου, είχα καλύτερη αντιμετώπιση απ' ότι στη Λάρισα, είναι αυτό που λένε «ουδείς προφήτης στον τόπο του»! Με αγκάλιασαν με ευγένεια και πάθος. Η πιο συγκινητική στιγμή στη ζωή μου ήταν όταν μπήκα στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» πέρσι και 5.000 κόσμος όρθιοι με αποθέωσαν φωνάζοντας το όνομά μου! Τα έχασα».
~ Με κάτι τέτοια ένας πρόεδρος ομάδας την ψωνίζει λίγο;
«Όχι, σε αγγίζει συναισθηματικά. Σε κάνει να μην το βλέπεις μόνο επιχειρηματικά το θέμα. Στο κάτω- κάτω στη ζωή όταν κάνεις κάτι χωρίς συναίσθημα, δεν πετυχαίνει. Το να αναλάβω λοιπόν αυτήν την ταλαιπωρημένη ομάδα με τόσα χρέη και προβλήματα, ήθελε και συναίσθημα, αν το έβλεπα μόνο επιχειρηματικά δεν θα το έκανα. Έπαιξε μεγάλο ρόλο ο κόσμος της ομάδας. Δεν θα ξεχάσω που στις αρχές ήρθε και με έπιασε ένας 85χρονος έξω από το γήπεδο, με φίλησε και μου είπε «ευχαριστώ που μου ξανάδωσες το όραμα που είχαμε χάσει τόσα χρόνια με την απαξίωση αυτής της ομάδας».
~ Τι προβλήματα είχε η Νίκη Βόλου;
«Πολλοί από αυτούς που τη διοίκησαν με οποιοδήποτε τρόπο, κατασπάραξαν και τις σάρκες της ακόμα! Χρωστούσε ακόμα και στα... πλακάκια του γηπέδου! Τα έσοδα από τον κόσμο χάνονταν σε «μαύρες τρύπες» και συσσωρεύονταν υποχρεώσεις σε όλα τα επίπεδα. Είχε πάνω από 60 προσφυγές, μιλάμε για σχεδόν έξι 11άδες! Αλλά δεν χρώσταγε μόνο σε παίκτες, χρώσταγε και σε προμηθευτές, σε πούλμαν, εστιατόρια, ξενοδοχεία, ό,τι μπορείς να φανταστείς, ερχόντουσαν και μου ζήταγαν από παντού λεφτά, άσε τα χρέη σε ΙΚΑ, δημόσιο, εφορία»!
~ Και τι κάνεις με όλα αυτά;
«Παλεύουμε σε όλα τα επίπεδα. Εν τω μεταξύ η έλευσή μου αντιμετωπίστηκε από πολλούς ως ευκαιρία να βγάλουν τα σπασμένα χρόνων, έπεσαν πάνω μου σαν λύκοι να τα αρπάξουνε! Και έκανα πολύ παραπάνω έξοδα απ' ό,τι υπολόγιζα όταν μπήκα στην ομάδα. Ακολούθησα το δρόμο της καρδιάς και όχι της λογικής κι έπεσα έξω 100%»!
~ Ως ορθολογιστής είχες ξεκινήσει και μου μιλούσες για μπίζνες πλαν και άλλα τέτοια.
«Κατάλαβα ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι αλήτικος... Παίκτες που δεν είχαν κάνει καριέρα πουθενά και τους χρωστούσαν λεφτά από το 2007, μου έλεγαν «δώσε μου τα τώρα, αλλιώς δεν παίζω την Κυριακή», επειδή πατάγανε στην καψούρα να ανεβάσω τη Νίκη αμέσως κατηγορία, πράγμα που το πετύχαμε τελικά».
~ Βαριά κουβέντα το περί «αλητείας» στο χώρο του ποδοσφαίρου.
«Το ξέρεις ότι 6 χρόνια αυτή η ομάδα δεν είχε ισολογισμούς; Και όμως! Ποιες πλάτες είχε πολιτικές τοπικές ή οτιδήποτε άλλο και μπορούσε να κάνει μεταγραφές και να χρεώνεται; Πώς έπαιρνε φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες; Τι τεράστιες ευθύνες είχε η ΕΠΑΕ και οι άλλοι φορείς; Βρίσκεται ένας άνθρωπος λοιπόν και λέει εγώ θα πάρω την ομάδα και προτίθεμαι να πληρώσω. Με το μαλακό όμως να πληρώσω. Ξαφνικά πλακώνουν παίκτες, ΙΚΑ, δημόσιο, προμηθευτές που χρόνια δεν πληρώνονταν και απαιτούν «τα θέλω όλα τώρα»! Ενώ πριν αυτή η ομάδα κανονικά δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται καν. Δεν υπάρχει λογική. Όταν είσαι σοβαρός σε αυτή τη χώρα, σε διώχνουν με τον τρόπο τους, είναι σαν να σου λένε «φύγε αγόρι μου, εδώ το σύστημα είναι για απατεώνες»! Διότι εγώ δεν λαδώνω, ούτε κάνω χάρες και ρουσφέτια»...
~ Έχεις προπονητή τον Στέλιο Μανωλά. Πώς τον βλέπεις; Θα συνεχίσετε ή μπορεί να έχουμε συγκρούσεις; Διότι είστε και οι δύο έντονοι χαρακτήρες.
«Τον Στέλιο Μανωλά τον επέλεξα με συγκεκριμένα κριτήρια. Είναι ένας άνθρωπος με κύρος και αξιοπρέπεια, το όνομά του δεν συνδέθηκε ποτέ με βρομιές, τίμησε την Εθνική ομάδα ως σπουδαίος παίκτης κι έκανε πρωταθλητισμό με την ΑΕΚ, πήρε τίτλους. Είναι νέος στην ηλικία για προπονητής, έχει όρεξη και φιλοδοξίες. Και είναι πολύ καταρτισμένος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα μου πει κανείς «δεν έχει προπονητική εμπειρία». Ναι. Αλλά όλοι χρειάζονται την ευκαιρία τους, όλοι από κάπου ξεκινάνε. Έχει φιλοδοξίες και όρεξη να προσφέρει. Έχει πάθος και πείσμα. Στην ως τώρα διαδρομή του με τη Νίκη Βόλου μάς έχει δικαιώσει. Θα βαδίσουμε μαζί και του χρόνου, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Δεν είμαι της φιλοσοφίας ότι ένα κακό αποτέλεσμα πρέπει να απαξιώνει μια δουλειά, στο κάτω- κάτω παίζουν και οι αντίπαλοι ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που ο προπονητής και άνθρωπος Στέλιος Μανωλάς συνεργάζεται μαζί μας, είναι τιμή μου».
~ Τι βλέπεις, θα ανέβετε από φέτος στη Σούπερ Λίγκα; Είστε 1 βαθμό πίσω από την τρίτη θέση που οδηγεί απ' ευθείας στην άνοδο. Υπάρχουν βέβαια και τα πλέι οφ, αν δεν μπείτε απ' ευθείας στην πρώτη τριάδα.
«Πρέπει να την ανεβάσω από φέτος τη Νίκη και θα την ανεβάσω. Αυτό πιστεύω. Πρέπει να ανέβει ώστε να είναι βιώσιμη. Είναι πολύ δύσκολη πάντως η φετινή Β' Εθνική».
~ Χαμός γίνεται. Ποιους αντιπάλους υπολογίζεις πιο πολύ;
«Ίσως αυτό να είναι το πιο σκληρό και πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ. 10-12 ομάδες διεκδικούν να ανέβουν! Καμία δεν είναι σίγουρη, όλες κάνουν γκέλες, και μπορώ να πω ότι παρά τα προβλήματα υπάρχει και ποιότητα, βλέπεις ωραία ματς. Όλα σχεδόν τα ματς είναι ντέρμπι, αμφίρροπα, με πάθος και μάχες».
~ Το αποκλείεις να ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου;
«Θα είναι μεγάλη μου χαρά! Και λόγω εντοπιότητας και επειδή θα είναι καλό για τη Σούπερ Λίγκα να έχει ομάδες με κόσμο. Ποια είναι τα έσοδα των ομάδων: Χορηγίες, διαρκείας και εισιτήρια. Πρέπει λοιπόν να γίνονται επενδύσεις μόνο σε ομάδες που έχουν κόσμο και μπορούν να φέρουν έσοδα μέσα από τις πηγές αυτές. Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Είναι πολύ κακό να βλέπεις το προϊόν να απαξιώνεται σε άδεια γήπεδα. Πρέπει να επιζητάνε οι φορείς του αθλητισμού να προοδεύουν οι ομάδες που έχουν κόσμο».
~ Ποια η διαφορά του Ολυμπιακού Βόλου από τη Νίκη Βόλου ως σύλλογοι;
«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένα σωματείο με επιτυχίες πίσω του και με πολύ κόσμο στο κέντρο του Βόλου. Η περιφέρεια υποστηρίζει τη Νίκη. Θέλω να πω κάτι για τον Ολυμπιακό Βόλου διότι χρειάζεται ήθος για να αναγνωρίζεις τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός Βόλου κατά την άποψή μου κακώς τιμωρήθηκε τόσο σκληρά! Για επικοινωνιακούς λόγους έπεσε το κράτος πάνω του, ενώ ήταν μία ομάδα κόσμημα που δημιουργούσε οικονομική κινητικότητα στην περιοχή του Βόλου. Ήταν πλήγμα για την τοπική κοινωνία. Και κακά τα ψέματα, ήταν πολύ καλή ομάδα το δημιούργημα που είχε φτιάξει ο Αχιλλέας Μπέος. Σε ό,τι αφορά τη Νίκη, είναι προσφυγική ομάδα, είναι ιδέα, όσοι πρόσφυγες είχαν έρθει στο Βόλο, δύο σημεία αναφοράς είχαν: Το «Παντελής Μαγουλάς» και την Ευαγγελίστρια. Δηλαδή έχει ιδεολογική πλατφόρμα αυτή η ομάδα η οποία μεταδίδεται από γενιά σε γενιά στους φιλάθλους. Η πρώτη ονομασία της μάλιστα ήταν «Προσφυγική»! Μετά έγινε Νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου