Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ν. Πουρτουλίδης: Νιώθω πολύ τυχερός που επέλεξα τη Νίκη Βόλου

Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα goalpost έδωσε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Νίκος Πουρτουλίδης. Μίλησε για όλους και για όλα, για τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα, για την καριέρα του, για τη Νίκη Βόλου και για τον κόσμο της.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη του ο Νίκος Πουρτουλίδης:

Με προσφυγικές ρίζες η καταγωγή του...
Είμαι γεννημένος στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, η οποία είναι μία κωμόπολη που ιδρύθηκε το 1924 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, όπως και η Νίκη Βόλου.
Η καριέρα αρχίζει από την ΑΕΚ...
Πριν καταλήξω στην ΑΕΚ ήμουν αρχηγός της Μικτής Καβάλας. Είχαμε ολοκληρώσει τους αγώνες έχοντας φτάσει στους "16" κι επειδή οι ομάδες ψάχνουν νέους παίκτες από τα πρωταθλήματα αυτά, είχα κάποιες προτάσεις. Η μία ήταν από τον Ηρακλή και η άλλη από την Καβάλα. Όμως η Καβάλα ήταν τότε σε καθεστώς εκκαθάρισης και δε μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Έτσι ο τότε πρόεδρος κ. Καραγιάννης, ήρθε σε επαφή με τον κ. Ψωμιάδη που ήταν στην ΑΕΚ, μου έκαναν πρόταση και κατέληξα στην ΑΕΚ.
Αν και περίμενα να πάω στη Β' ομάδα, πήγα από την αρχή στην πρώτη. Φυσικά, για μένα ήταν «σχολείο» εκείνη η περίοδος, αφού έκανα προετοιμασία με προπονητή τον Ντούσαν Μπαγεβιτς και με συμπαίκτες τους Νικολαΐδη, Τσιάρτα, Μπορμπόκη, Ατματζίδη, Μαλαδένη, Κατσουράνη, Λάκη, Ζαγοράκη, Κασάπη... όλοι ένας κι ένας. Έμεινα δύο χρόνια σ' εκείνη την ομάδα, όμως παρόλο που ήμουν μικρός, 19χρονών, ήθελα να παίξω.
Καλύτερος παίκτης της κατηγορίας με τη φανέλα του Θρασύβουλου...
Επειδή στο Θρασύβουλο ήταν προπονητής ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, που με γνώριζε, με πήρε στην ομάδα για να βοηθήσω. Πήγαμε πολύ καλά, πήραμε πρωτάθλημα, βγήκα ο καλύτερος παίκτης της κατηγορίας και ανεβήκαμε στη Β' Εθνική. Στην ΑΕΚ τότε υπήρχαν αλλαγές στη διοίκηση, έφυγε κι ο Μπάγιεβιτς, που με συμπαθούσε πολύ και αποφασίστηκε να παραμείνω στο Θρασύβουλο για ακόμη μία χρονιά. Και τη δεύτερη χρονιά πήγαμε πολύ καλά, αφού χάσαμε την άνοδο στην Α' Εθνική, την τελευταία στιγμή από τον Άρη.
Παραλίγο Νίκη Βόλου... και Αστέρας Τρίπολης...
Ανάμεσα στις προτάσεις που είχα εκείνο το καλοκαίρι ήταν να έρθω στη Νίκη Βόλου, δανεικός. Παραλίγο θα υπήρχε η συνεργασία, όμως ήρθε μία πρόταση αγοράς από τον Αστέρα Τρίπολης και πήρα μεταγραφή εκεί. Με τον Αστέρα τότε πήραμε πρωτάθλημα και ανεβήκαμε στην Α' Εθνική καγηγορία. Παρέμεινα στον Αστέρα, ωστόσο στη μεγάλη κατηγορία δεν είχα πολλές συμμετοχές και επειδή είμαι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να παίζει, παρόλο που είχα καλό συμβόλαιο για τρία χρόνια, αποφάσισα να φύγω.
Ηλυσιακός, παραλίγο εξωτερικό, Καλαμάτα, Πιερικός...
Στον Ηλυσιακό ήταν προπονητής ο Λύσανρος Γεωργαμλής και πήγα εκεί για να πάρω πάλι παιχνίδια στα πόδια μου. Το καλοκαίρι βρέθηκα μία ανάσα από ομάδα του εξωτερικού κι όταν η μεταγραφή «χάλασε», έπρεπε να διαλέξω τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, χωρίς πολλές επιλογές. Έτσι κατέληξα στην Καλαμάτα όπου έμεινα δύο χρόνια. Η μία χρονιά ήταν καλή. Την άλλη, αν και προσπάθησα να βρω κάτι καλύτερο δεν τα κατάφερα κι έμεινα ακόμη μία χρονιά όπου αντιμετώπισα πολλά προβλήματα. Η ομάδα πτώχευσε και χάσαμε όλα τα λεφτά μας. Επόμενος σταθμός ήταν ο Πιερικός, όπου πέρυσι είχαμε μία πολύ καλή χρονιά και κυνηγήσαμε το όνειρο της ανόδου μέχρι το τέλους, χωρίς όμως να το πραγματοποιήσουμε.

Ανάμεσα από Καλλονή και Νίκη Βόλου, επέλεξε Νίκη...
Η πρώτη επαφή για λογαριασμό της Νίκης έγινε από τον κ. Αμανατίδη. Όμως θα πρέπει να εξομολογηθώ, πως πριν αποφασίσω για τη μετακίνησή μου στη Νίκη Βόλου, είχα μία καλή πρόταση από την Καλλονή και μάλιστα, ήμουν πολύ κοντά σε συμφωνία. Όμως μιλώντα,ς τόσο με τον κόουτς, όσο και με τον κ. Πάτση, πείστηκα πως υπάρχουν φιλοδοξίες και όνειρα γι' αυτή την ομάδα και οι στόχοι είναι υψηλοί. Έμαθα και από παίκτες της ομάδας για τη δυναμική του κόσμου, για το τι έγινε στην πρώτη προπόνηση και όλα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να υπογράψω στη Νίκη Βόλου. Νιώθω πολύ τυχερός, γιατί πιστεύω πως έκανα πολύ καλή επιλογή που ήρθα στη Νίκη.
Για τον Ανδρέα Πάτση...
Όταν η «κεφαλή» μίας ομάδας έχει φιλοδοξίες, τότε είναι βέβαιο πως για τον σύλλογο έρχονται πολύ καλές μέρες. Πάντα μία επιτυχία ξεκινάει απ' αυτόν που βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Ο Ανδρέας Πάτσης έχει όνειρα και φιλοδοξίες για τη Νίκη Βόλου και όλα, πιστεύω πως θα πραγματοποιηθούν. Το ζούμε καθημερινά. Κάθε μέρα η Νίκη Βόλου αλλάζει επίπεδο.
Για τον κόσμο της Νίκης Βόλου...
Ο κόσμος είναι ζεστός. Η Νίκη είναι προσφυγική ομάδα κι αυτό μου αρέσει πολύ, γιατί κι εγώ πρόσφυγας είμαι. Πόντιος μεν, αλλά ξέρω πως είναι αυτά τα πράγματα. Καταλαβαίνω την αγάπη που έχουν οι φίλαθλοι για την ομάδα. Αυτή την αγάπη την εισπράττουμε παντού. Όπου κι αν πάμε θα υπάρχει δίπλα ένας Νικιώτης που θα μας πει έναν καλό λόγο.
Θεωρώ τον κόσμο της Νίκης Βόλου «κοιμώμενο γίγαντα». Ακολουθούσε την ομάδα, όταν η Νίκη βρίσκονταν σε κατηγορίες που δεν ήταν αντιπροσωπευτικές για έναν σύλλογο με τόσο μεγάλη ιστορία. Σ' όλα αυτά, αν προσθέσουμε πως εδώ και χρόνια ακούει συνεχώς υποσχέσεις που δεν τηρούνται, τότε καταλαβαίνουμε και τη στάση του ορισμένες φορές.
Πήγανε στην Κρήτη! Έπαθα πλάκα. Τρέλα! Κομοτηνή, παντού. Στη Δράμα είχαμε έναν κόσμο που «χαζέψανε» και οι Δραμινοί. Πολύ φανατικοί. Και στη Δράμα, η Δόξα διαθέτει έδρα με κόσμο και φωνή...

Για τον Περικλή Αμανατίδη και τον Στέλιο Μανωλά...
Κατ' αρχήν δεν μου αρέσει να ακυρώνω προσπάθειες. Με τον Περικλή Αμανατίδη δουλεύαμε καλά και πολύ σκληρά θα έλεγα. Από κανέναν δεν θα ακουστεί ότι δεν δουλεύαμε σωστά. Ήμασταν μία ομάδα καινούργια και χρειάζονταν κάποιος χρόνος να «δέσουμε». Ήρθαν όμως μερικά αποτελέσματα στραβά και κρίθηκε πως έπρεπε να γίνει αλλαγή σ' αυτό το πόστο. Κι επειδή ακούστηκε ότι υπήρχε θέμα στα «αποδυτήρια» της ομάδας θα πρέπει να πω, πως τα «αποδυτήρια» τα δημιουργούν οι παίκτες. Ούτε, τότε υπήρχε άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια, ούτε τώρα υπάρχει.
Σίγουρα, η έλευση του Στέλιου Μανωλά βοήθησε στην ανάκαμψη της ομάδας. Μας «ξύπνησε» τον κοιμισμένο εγωισμό μας, θα έλεγα. Ίσως δουλέψαμε και λίγο πιο σωστά, βοήθησαν και τα αποτελέσματα και προχωράμε μπροστά. Η αλλαγή στην τακτική που έχει εφαρμόσει ο κόουτς, όταν βγαίνουμε στην επίθεση, έχει βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα.
Επιτελικό, αμυντικό ή δεξί χαφ...
Έχω χρησιμοποιηθεί και αριστερό χαφ, στο ματς με τον Πιερικό. Θεωρώ πως η θέση μου είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Όμως ο ρόλος μου στην ομάδα αυτή τη στιγμή είναι η σύνδεση της άμυνας με την επίθεση, βοηθώντας παράλληλα στα μαρκαρίσματα, στις ασίστ, ακόμα και στο σκοράρισμα.


Βασικός σε όλα τα παιχνίδια της Νίκης...
Είναι πολύ βασικό να σ' εκτιμάνε οι προπονητές σου και οι συμπαίκτες σου. Είμαι λάτρης της σκληρής δουλειάς και χαίρομαι που το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, τους αφήνει όλους ικανοποιημένους. Επειδή ξέρω τον εαυτό μου, στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα είμαι πολύ καλύτερος.
Πάνω απ' όλα το αποτέλεσμα ή πρώτα το καλό ποδόσφαιρο;
Κύριος στόχος είναι να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο. Παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο είσαι και πιο κοντά στη νίκη. Αν σκέφτεσαι μόνο το αποτέλεσμα το πιθανότερο είναι να αποτύχεις. Παίζοντας σωστά, κερδίζεις σε αυτοπεποίθηση και το σεβασμό των αντιπάλων. Μέσα από τις εμφανίσεις μας στον πρώτο γύρο έχουμε κερδίσει αυτόν το σεβασμό.
Για την μεταγραφική ενίσχυση της Νίκης Βόλου...
Η Νίκη έκανε κινήσεις ουσίας. Ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος προς εμάς τους παίκτες: «εσείς φέρατε την ομάδα ως εδώ, πιστεύω σε σας και είμαι πεπεισμένος πως μπορείτε να οδηγείστε την ομάδα στους στόχους της». Η ομάδα διατήρησε τον κορμό της, ενισχύθηκε εκεί που έκρινε ο προπονητής ότι χρειαζόταν, το καλό κλίμα παρέμεινε το ίδιο καλό και από τη μεταγραφική περίοδο μόνο κέρδος υπήρξε. Η συνέχεια θα το δείξει.
Για την ατμόσφαιρα που έζησε στο τοπικό ντέρμπι...
Αυτά τα παιχνίδια είναι η χαρά του ποδοσφαιριστή. Μακάρι να είχαν όλα τα παιχνίδια αυτή την ατμόσφαιρα και τον παλμό. Τέτοια ματς μπορούν να αποτελέσουν διαφήμιση για την πόλη του Βόλου. Δεν καταφέραμε να το κερδίσουμε, όμως υπάρχει και το παιχνίδι του δεύτερου γύρου, όπου θα έχουμε και περισσότερο κόσμο.
Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο...
Κρίνοντας από την πορεία των ομάδων ως τώρα και από την ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο που μόλις έληξε, πιστεύω πως εκτός της δικής μου ομάδας, ο Εργοτέλης, ο Απόλλων Αθηνών, ο Ηρακλής Ψαχνών, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Λάρισα, η Καλλονή, ο Πανσερραϊκός και ο Παναιτωλικός θα διεκδικήσουν τις προνομιούχες θέσεις ως το τέλος.
Το παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών...
Κατ' αρχήν δεν είναι θέμα τύχης ή έκπληξης, ότι ο Ηρακλής Ψαχνών έχει να ηττηθεί εδώ και 18 αγωνιστικές. Προφανώς, γίνεται καλή δουλειά, υπάρχει χημεία μεταξύ των παικτών και με παιχνίδι με το παιχνίδι κέρδισαν αυτοπεποίθηση. Κι ο Εργοτέλης όμως ήταν στην καλύτερή του φόρμα, όμως στον αγωνιστικό χώρο αποδείξαμε πως ήταν στο «χέρι» μας η υπόθεση νίκη. Τα πάντα εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση. Αν εμείς παίξουμε και εμφανιστούμε όπως πρέπει, το παιχνίδι θα το πάρουμε όπως το πήραμε και στον πρώτο γύρο. Δεν μας αγχώνει το γεγονός πως ο Ηρακλής Ψαχνών είναι αήττητος για 18 παιχνίδια. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας κι αυτό είναι κάτι που μας έχει μεταδώσει στην ψυχολογία μας, ο Στέλιος Μανωλάς. Μας έχει μεταδώσει το «μικρόβιο» του πρωταθλητισμού.
Το μήνυμα προς τον κόσμο...
Μας ακολούθησαν στη Φυλή, παρότι τους απογοητεύσαμε, μας στήριξαν στη Δράμα, πήγαν ακόμη και στο Ηράκλειο. Στα εντός έδρας παιχνίδια έχουν παλμό και μας δίνουν δύναμη. Στο δεύτερο γύρο έχουμε έντεκα παιχνίδια στην έδρα μας, ξεκινώντας απ' αυτό με τον Ηρακλή Ψαχνών. Είναι όλα «ένα κι ένα». Εμείς το πιστεύουμε. Αν ο κόσμος το πιστεύει κι αυτός, είναι η ώρα βγει μπροστά ακόμη πιο δυναμικά. Είναι απίστευτη η βοήθεια που μπορεί να δώσει στη ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, βγαίνοντας από τη φυσούνα αισθάνθηκα ένα μούδιασμα βλέποντας ότι ο κόσμος δεν ήταν πολύς στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού και το συζητούσαμε με τον Βούρα. Όμως στον αγώνα με την Παναχαϊκή βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο ένιωσα πολύ όμορφα που είδα αρκετό κόσμο στις κερκίδες. Περιμένω ακόμα πιο πολύ κόσμο, αφού μέσα από τις εμφανίσεις μας θέλουμε να πιστέψουν στο όνειρο και να συμμετάσχουν ενεργά σ' αυτό.
Έχω δει πως είναι «τρελοί» για την ομάδα. Την αγαπάνε και την πονάνε. Πιστεύω πως θα σταθούν όλο και περισσότεροι δίπλα μας και να είναι βέβαιοι πως εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάμε όλοι μαζί όσο ψηλότερα μπορούμε.
Μακάρι στο τέλος να γράψουμε τη δική μας ιστορία σ' αυτή την ομάδα.
Το συμβόλαιο τελειώνει το καλοκαίρι...
Αν δω πως με θέλουν, με αγαπάνε, είναι ικανοποιημένοι από μένα και 'γω δω πως οι στόχοι παραμένουν πρωταγωνιστικοί, τότε φυσικά και θα έμενα στη Νίκη.
Μου αρέσει πολύ ο πρωταθλητισμός, νιώθω ότι γίνομαι καλύτερος αφού το κίνητρο είναι μεγαλύτερο.

πηγή: www.goalpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου