Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

«Κίνημα» μπανάνας εναντίον του ρατσισμού και από τους παίκτες της Νίκης Βόλου

Την παγκόσμια προσοχή έχει λάβει η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Ντάνι Άλβες από ανεγκέφαλο οπαδό της Βιγιαρεάλ στη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο «Μαδριγάλ». Ο οπαδός πέταξε μια μπανάνα στον Βραζιλιάνο, την ώρα που ο 30χρονος άσος ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα κόρνερ.

Ο τελευταίος, όμως, δεν πτοήθηκε, αλλά, αντίθετα, σήκωσε την μπανάνα, την ξεφλούδισε και την δάγκωσε, προτού την πετάξει για να εκτελέσει το κόρνερ. Τη στήριξή τους στον έμπειρου φουλ-μπακ εξέφρασαν τόσο η διοίκηση του «κίτρινου υποβρυχίου», που ανακοίνωσε μάλιστα ότι επέβαλε δια βίου αποκλεισμό από τους αγώνες της στον εν λόγω οπαδό, όσο και η ποδοσφαιρική κοινότητα, αλλά και διασημότητες.

Από το βράδυ της Κυριακής δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρτούν φωτογραφίες με μπανάνες στους λογαριασμούς τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον -συμπατριώτη και συμπαίκτη του Άλβες στην Μπαρτσελόνα- Νεϊμάρ, τον Αργεντινό επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, «Κουν» Αγουέρο, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι, ο οποίος κρατάει μια μπανάνα, έχοντας πλάι του τον προπονητή της εθνικής ομάδας της χώρας, Τσέζαρε Πραντέλι.

Φυσικά και δε θα μπορούσανε οι παίκτες της Νίκης Βόλου να μη συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα. Έτσι με μπροστάρη τον Ζαν Ακασού και μερικούς ακόμα συμπαίκτες ανάρτησαν την φωτογραφία που βλέπεται, με σαφές μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό.

2 σχόλια :