Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Από νομιμότητα άλλο τίποτα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο λειτουργεί με δύο μέτρα και... πολλά σταθμά!
Στο ΔΣ της super league που έγινε την Τετάρτη (03/09), συζητήθηκε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ.
Στις ΠΑΕ αυτές φυσικά είναι και οι ΟΦΗ, Πανιώνιος, για τις οποίες τέθηκε θέμα αποβολής τους από το πρωτάθλημα...

Όχι λόγο της γνωστής υπόθεσης με τις ενημερότητες, εξ΄ άλλου το θέμα "διευθετήθηκε" με ειδική τροπολογία που πέρασε στην βουλή.
ΟΦΗ και Πανιώνιος έχουν προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια και μάλιστα έχουν εξασφαλίσει και προσωρινή διαταγή, βάση της οποίας "παγώνει" κάθε οφειλή.
Και οι  δύο ΠΑΕ προσπαθούν να μπουν σε κάποιο πτωχευτικό κώδικα, όμως αν έχουν συμπεριλάβει μέσα και τις οφειλές σε παίκτες, προπονητές ή μάνατζερ, δηλαδή ότι έχει να κάνει με ποδόσφαιρο, για τους οποίους υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, τότε υπάρχει παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την κάθε ήδους προσφυγή και προβλέπει αποκλεισμό από τους υπόλοιπους αγώνες με απόφαση της ΕΠΟ ή του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, από την ημέρα της άσκησης της προσφυγής και για όσο θα συνεχιστεί η παράβαση.
Ίδια περίπτωση με αυτή του Άρη δηλαδή πέρσι, όμως κανείς δεν "πείραξε" τους Θεσσαλονικείς, ούτε η ΕΠΟ αλλά ούτε και η λίγκα.
Παναθηναϊκός και Λεβαδειακός έθεσαν θέμα ψηφοφορίας για την αποβολή των δύο αυτών ομάδων από την συνέχεια του πρωταθλήματος, μέχρι που οι δύο αυτές ΠΑΕ αποσύρουν την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια, όπως προβλέπει δηλαδή το άρθρο 35 του ΚΑΠ.
Τελικά και αφού τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτο ΔΣ της λίγκας, κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, στο οποίο και θα συζητηθεί το θέμα και όλες οι ΠΑΕ θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για να το συζητήσουν.
Μια φορά ΟΦΗ και Πανιώνιος είναι σε τρομερά δύσκολη θέση με την ιστορία αυτή, άσχετο αν κάποιες ΠΑΕ επικαλέστηκαν την ρήτρα του συνδρομητικού της Νόβα, που αναφέρει ρητά ότι αν κάποιο ματς δεν οριστεί, τότε το πληρώνουν όλες οι ΠΑΕ και όχι μόνο αυτές που δεν θα αγωνιστούν!
Περισσότερα την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου