Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Έτοιμη η πρόταση του εισαγγελέα για τα "στημένα" ματς

Κοντεύουν 3,5 χρόνια και οι περισσότεροι νομίζουν ότι η υπόθεση έχει κάπου... ξεχαστεί, ωστόσο η δικαιοσύνη, έστω και με αυτούς τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται, ήρθε η ώρα να πάρει τις αποφάσεις της.
Ο λόγος για την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς που έπληξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2011, με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου να ασκεί τότε 83 ποινικές διώξεις, να πραγματοποιούνται 15 συλλήψεις και να προφυλακίζονται τέσσερα άτομα.
Όπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές στο παρελθόν, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή έχουν φτάσει τους 187, για τους οποίους έχει σχηματιστεί μια ογκωδέστατη δικογραφία, για την οποία χρειάστηκαν τρία περίπου χρόνια ανακριτικής διαδικασίας.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες μας, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Πούλιος έχει ολοκληρώσει τη σύνταξη της πρότασης που θα υποβάλει ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, για το ποιοι από αυτούς τους 187 θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του κατηγορούμενου.
Το Συμβούλιο Εφετών καλείται να λάβει την τελική απόφαση, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι θα απαλλαχθούν επειδή δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία σε βάρος τους.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το βούλευμα θα έχει εκδοθεί οπωσδήποτε πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, αν και με τους ρυθμούς που κινείται η ελληνική δικαιοσύνη, καλό θα 'ναι να κρατάμε πάντα μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά τους χρόνους.
Θυμίζουμε, τέλος, πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη δικαστεί 11 άτομα (πέρυσι τέτοιον καιρό), από τα οποία τα 5 καταδικάστηκαν (Μ. Ψωμιάδης, Κ. Ριαβόγλου, Θ. Μητρόπουλος, Π. Αμανατίδης, Δ. Κωτούλας), 6 αθωώθηκαν (Στ. Ψωμιάδης, Γ. Παπακώστας, Γ. Χριστοβασίλης, Β. Αγγελής, Δ. Δημητρίου, Γ. Χαβενετίδης), ενώ 6 παιχνίδια της Football League κρίθηκε ότι είχαν πράγματι χειραγωγηθεί.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου