Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

"Μία σκόπιμη αθλιότητα..." είπε στον ο Ανδρέας Πάτσης στον Blue Star fm 105,1

Μία σκόπιμη αθλιότητα είναι το θέμα που προέκυψε από την UEFA με την οποία ούτε καν ασχολήθηκε ο Ανδρέας Πάτσης!
Ο πρόεδρός μας, με τηλεφωνική του παρέμβαση στον Blue Star fm 105,1 στην εκπομπή του Άκη Μπούκλα "Σφύριξα κι έληξες", αναφέρθηκε στο όλο θέμα, καθησύχασε τον κόσμο της ομάδας μας, λέγοντας ότι η Νίκη αντιμετώπισε πολύ ποιο σοβαρά θέματα και προβλήματα, όπως και αντιμετωπίζει (εφορία...) και βγήκε νικήτρια!

"Η Νίκη δεν εμπλέκεται πουθενά, θα πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος αυτό... Δώσαμε έναν τίμιο και καθαρό αγώνα και βγήκαμε άξιοι πρωταθλητές.
Στα Ψαχνά υπήρχε μία ομάδα που έπαιζε χωρίς κίνητρο και μία άλλη, η δική μας, που έπαιζε όλη την χρονιά!
Είναι λογικό στο στοίχημα ο κόσμος να ποντάρει στην νίκη της ομάδας μας.
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας.
Γιατί τώρα; Γιατί τώρα αυτό;
Αυτή την ιστορία με την UEFA δεν ασχολήθηκα καν.
Είναι για γέλια στην κυριολεξία. Το παιχνίδι δεν είναι ύποπτο για χειραγώγηση, ύποπτο είναι ότι βγήκε ύποπτο την συγκεκριμένη στιγμή!
Τώρα ότι κάποιοι «επένδυσαν» στον άσσο, όχι στοιχηματικά, και δεν ήρθε, αυτό δεν μπορεί να καθιστά ύποπτο τον αγώνα. Ύποπτα ήταν άλλα πράγματα τα οποία έγιναν...
Γι' αυτό λοιπόν, από την ώρα που έγινε γνωστό το γεγονός αυτό, μου ήταν παντελώς αδιάφορο, με άφησε παγερά αδιάφορο αυτό το πράγμα. Εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν αποτελεί καμία μομφή κατά της ομάδας μας ή κατά προσώπων της ομάδας μας. Ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε ύποπτος χειραγώγησης και τίθεται υπό εξέταση. Μη ξεχνάτε πως είναι ο 15ος αγώνας στη λίστα και οι 13 αφορούν τη Σούπερ Λιγκ. Είναι για γέλια και κάτι να 'χαμε να λέγαμε. Δεν μας προβληματίζει το γεγονός, το περνάμε αδιάφορα.
Το διπλό ήταν απολύτως φυσιολογικό. Άλλο αποτέλεσμα θα ήταν αφύσικο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα παραστούμε κανονικά και οι δύο ομάδες στην Πειθαρχική και όλα καλά.
Τα ύποπτα και επικίνδυνα είναι αλλού και όσοι ακούν, γιατί ξέρω όταν μιλάω ακούν πολλοί, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Ο κ. Στούπας αν θέλει κάποια στιγμή ας πει, γιατί ο κ. Στούπας είναι αξιοπρεπέστατος άνθρωπος και η ομάδα του έκανε μία άριστη πορεία που ούτε εγώ την φανταζόμουνα. Γιατί έγιναν πολλές διεργασίες από άλλους για άλλους λόγους. Κι ο νοών, νοείτω...
Είμαστε πρωταθλητές. Δεν αλλάζει αυτό. Είναι μία παρωνυχίδα σε μία ιστορία ολόκληρη. Το μόνο ύποπτο είναι ότι εστάλη αυτός ο αγώνας την συγκεκριμένη στιγμή. Είμαστε πεντακάθαροι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Επαναλαμβάνω, δεν μας κατηγορεί κανείς για τίποτα. Να εξεταστεί, λέει, γιατί στο διπλό της Νίκης υπήρξε μεγαλύτερος στοιχηματισμός.
Χαίρομαι που θα δικαστεί αυτό, γιατί η Νίκη θα πάρει και την αθωωτική. Εμείς δεν θέλουμε κανένα ψεγάδι, ούτε καν υποψία, ούτε καν ενδεχόμενο.
Όλη η Ελλάδα χειροκρότησε τον έντιμο αγώνα που δώσαμε, ενάντια σε όλους και σε όλα, παίρνοντας το πρωτάθλημα. Όλα αυτά είναι νότες γελοιότητας, οι οποίες καλώς ή κακώς, υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και μακάρι να ήταν και οι μόνες.
Αυτός ο αγώνας επιλέχθηκε, γιατί πολλοί επένδυσαν στον άσσο. Κρατήστε το αυτό, γιατί ξέρω τι λέω. Και δεν εννοώ στοιχηματικά. Αν εμείς χάναμε στον συγκεκριμένο αγώνα θα υπήρχαν ανατροπές στην βαθμολογία.
Υπάρχει ο τρόπος να χτυπήσεις μία ομάδα μέσα στο γήπεδο και να την κερδίσεις. Εμείς είμαστε αυτής της λογικής και αυτό αποδείξαμε και καταδείξαμε σ' όλη την αγωνιστική χρονιά που πέρασε. Κάποιοι άλλοι έχουν μία άλλη μεθοδολογία. Δεν την παρακολουθούμε, δεν μας αφορά.
Η Νίκη είναι πρώτη, η Κασσιόπη είναι δεύτερη και εύχομαι τρίτος που θα ανέβει να είναι ο Ολυμπιακός.
Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε αυτή την περίοδο. Το συγκεκριμένο δεν με απασχολεί".

Ο πρόεδρός μας έκανε λόγο και για την επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ.
"Θα κάνουμε μία Γενική Συνέλευση όπου θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά θέματα. Χρειάζεται σοβαρότητα, χρειάζεται ωριμότητα, γιατί μπαίνουμε σε άλλα χωράφια πλέον.
Είναι άλλου είδους ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε. Είναι άλλο πράγμα η Σούπερ Λιγκ και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Και οι αποφάσεις δεν παίρνονται με βάση το συναίσθημα αλλά με βάση τη ψυχρή λογική για αυτό που πας να αντιμετωπίσεις. Η διαχείριση της κατηγορίας που βρισκόμαστε απαιτεί διαφορετική διαχείριση. Πιο σοβαρή, πιο επαγγελματική, πιο οργανωμένη. Μπαίνουμε σ' ένα πρωτάθλημα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και σοβαροί.
Όπως είπα και σε πρόσφατη συνέντευξη, θα κάνουμε ένα πλάνο τριετίας και όλοι θα δουλέψουμε πάνω σ' αυτό. Δεν μπαίνουμε στη Σούπερ Λιγκ με τη λογική, «άντε τα καταφέραμε, άντε πατήσαμε το χορτάρι, δε βαριέσαι αδελφέ». Εμείς δεν θα αφήσουμε να σβήσουν οι προβολείς από πάνω μας. Εγώ υποσχέθηκα κάτι. Τα 50 πέτρινα χρόνια περάσανε. Έρχονται τα 50 χρόνια λαμπρής πορείας της ομάδας. Εγώ δεν πουλάω καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.
Τώρα ξεκινάμε να χτίζουμε αυτό που θέλουμε και ονειρευόμαστε για τη Νίκη Βόλου".
Όσο για την ανακοίνωση του Αχιλλέα Μπέου;
"Γίνεται πολύς ντόρος σήμερα για πολλά θέματα και βγήκαν και ανακοινώσεις. Για να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα: Εγώ κλήθηκα να απαντήσω σε μια συγκεκριμένη ερώτηση δημοσιογράφου. Η θέση μου και η άποψή μου είναι αυτή και δεν την αλλάζω. Δεν νομιμοποιείται κανένας, ούτε να μου υποδεικνύει τις απαντήσεις, ούτε εγώ έχω καμία διάθεση να συντάσσομαι με τον οποιονδήποτε μόνο και μόνο για να μην του χαλάω τη ζαχαρένια. Έχω μια πορεία, έχω μια διαδρομή, πάνω απ' όλα σέβομαι τον εαυτό μου. Θα έχω άποψη και λόγο, θα τον θέτω όποτε εγώ νομίζω και όπου εγώ πιστεύω πως πρέπει να τοποθετήσω, δεν με απασχολεί αν σε κάποιους δεν αρέσει η άποψή μου. Εγώ αντιπαρατίθεμαι με έργα και με επιχειρήματα και δεν μπαίνω σε μια λογική ύβρεων και προσβολών. Εγώ τέτοιους δρόμους δεν ακολούθησα ποτέ στη ζωή μου, διότι δεν με χαρακτηρίζουν, δεν με εκπροσωπούν και δεν με πρεσβεύουν. Όποιος έχει επιχειρήματα, άποψη και λόγο έρχεται και αντιπαρατίθεται μαζί μου. Όποιος θεωρεί ότι με ύβρεις, προσβολές ότι με μειώνει, τουναντίον θα έλεγα ότι είναι μια νότα για να γελάω στη διάρκεια της ημέρας μου, η οποία είναι και πάρα πολύ δύσκολη".
Ο πρόεδρός μας μίλησε και για το πλάνο τριετίας που έχει για την ομάδα μας, όπως και για τους παίκτες που θα μείνουν ή θα φύγουν.
"Είναι πάρα πολύ νωρίς για όλα. Έχουμε άλλα θέματα μπροστά μας αυτή τη στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Κάνουμε έναν σχεδιασμό ο οποίος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 5 Ιουλίου. Είναι πολύ μικρός ο χρόνος αλλά επίσης είναι και πάρα πολύ μεγάλος για να τον κάνουμε σωστά και να μην κάνουμε λάθη. Τα λάθη από δω και μπρος δεν συγχωρούνται εύκολα. Και επειδή περάσαμε ακόμα ένα μεγάλο σχολείο έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και ωριμότητα. Δεν είμαι παράγοντας του ποδοσφαίρου και δεν γνωρίζω και από ποδόσφαιρο με την έννοια που μπορεί να γνωρίζουν άλλοι παράγοντες που είναι πολλά χρόνια. Γνωρίζω όμως να δημιουργώ μέσα σ' ένα όραμα που έχω, με άποψη, αντίληψη και κρίση, και το αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας με δικαιώνει.
Μην μπούμε στη λογική της σεναριολογίας ποιος φεύγει, ποιος μένει. Είναι παίκτες που θα μείνουν, είναι παίκτες που θα φύγουν, είναι παίκτες που θα δοθούν αλλού, είναι παίκτες που θα έρθουν... ότι πρέπει να γίνει για το καλύτερο της ομάδας, για την πορεία που πρέπει να έχει και θέλουμε να έχει στη Σούπερ Λιγκ να είστε σίγουροι ότι θα γίνει. Το μόνο κριτήριο είναι η ομάδα. Πάνω από την ομάδα δεν υπάρχει κανένας.
Όσο για τον στόχο της ομάδας μας στην μεγάλη κατηγορία...
"Αυτά θα τα ανακοινώσω στη Γενική Συνέλευση, διότι είναι στα πλαίσια του τριετούς πλάνου που έχω. Δεν έχει νόημα να πω ο τάδε μένει, ο τάδε φεύγει, αυτός έρχεται. Ο στόχος είναι ότι από τη στιγμή που άναψαν οι προβολείς θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην σβήσουν. Με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικότητα. Η ομάδα μας δεν μπορεί να είναι ούτε σάκος του μποξ, ούτε να χαροπαλεύει, ούτε να κάθεται την τελευταία στιγμή να κλαίει, να οδύρεται και να λέει «Παναγιά μου μην πέσω» . Δεν έχει σημασία αν θα πέσει ή τι θέση θα καταλάβει πρέπει όμως να μπει σ' ένα πρωτάθλημα με πίστη, πάθος και πείσμα και να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Αυτό είναι ο μπούσουλάς μας αυτή τη στιγμή. Πάνω σ' αυτό το μπούσουλα λοιπόν θα κουμπώσουμε όλα τα υπόλοιπα. Το τεχνικό επιτελείο, τους συνεργάτες, τους ποδοσφαιριστές, όλα. Οτιδήποτε κρίνουμε ότι μπορεί να επιτύχει αυτό το πράγμα να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε. Όλα είναι υπό σκέψη. Δεν μπορείς να παρασυρθείς όταν είσαι σε μια επιχειρηματική διαδικασία. Είναι επιχείρηση αυτό το πράγμα και μπροστά σου έχεις έναν νέο ορίζοντα, που τον ανιχνεύεις αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να πηγαίνεις με τη λογική του τι έχεις να αντιμετωπίσεις. Οι συναισθηματισμοί στο χώρο του επιχειρείν δεν χωράνε. Αυτό το αντιλαμβάνεστε. Δόξα και τιμή σε όλους, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, δεν το συζητάμε. Εγώ είπα και σε ποδοσφαιριστές ότι περάστε από δω μετά από 30 χρόνια με τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας και το όνομά σας θα είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα.
Το χρεώνονται, το πιστώνονται και βεβαίως άξιοι όλοι μηδενός εξαιρουμένου. Τελειώσαμε όμως μ' αυτό. Έκλεισε το κεφάλαιο αυτό. Αλλάζουμε σελίδα και η νέα σελίδα έχει άλλα δεδομένα. Τώρα θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν, όπως κάναμε πέρυσι συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να φτιάξουμε μια ομάδα ποιοτική και ανταγωνιστική που ν' αντέξει μέχρι το τέλος της χρονιάς".
Ο Ανδρέας Πάτσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιλογή του για τον όμιλο που ήθελε, τον Βόρειο δηλαδή.
"Και κάτι ακόμα που δικαιώθηκα ήταν το εξής: εγώ ήθελα να παίζω στον Βόρειο Όμιλο. Ακόμα κι εσείς είχατε μια μικρή αμφιβολία και σας είχα πει πως όταν είσαι μπαρουτοκαπνισμένος και παίζεις μέσα από δύσκολες συνθήκες θα τις αντιμετωπίσεις στο τέλος. Είδατε λοιπόν πως οι δύο ομάδες που ανέβηκαν ήταν και οι δύο από το Βόρειο Όμιλο. Αυτό ήταν κάτι που εγώ το είχα σαν στρατηγική από πέρυσι το οποίο ενδεχομένως κάποιος δεν το καταλάβαινε. Μπορούσε να με θεωρεί βλάκα, αδαή από τα ποδοσφαιρικά και δεν καταλαβαίνω τι μου γίνεται. Το είχα πει και στη Γενική Συνέλευση: θα περάσουμε από τον δύσκολο δρόμο, διότι αυτός θα μας οδηγήσει στην κορυφή. Έβλεπα τον βαθμό δυσκολίας, δεν κοιμηθήκαμε στην διαδρομή. Βάλαμε 8 γκολ ας πούμε σε μια ομάδα και είπαμε 8 εδώ, 8 εκεί 16. Όχι περάσαμε όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Αυτό έκανε και την ομάδα μας πιο ανταγωνιστική και πιο ψυλλιασμένη στον αγωνιστικό χώρο και αυτό φάνηκε. Αυτό είναι θέμα μιας αποκωδικοποίησης και μιας στρατηγικής που την έχεις με το καλημέρα. Σας λέω ότι αμφισβητήθηκε η επιλογή μου για το Βόρειο Όμιλο. Μπορεί να έγινε με κλήρωση, αλλά ήταν δηλωμένη η θέση μου για τον Βόρειο Όμιλο. Αυτό ήταν μια επιλογή στρατηγικής δικής μου που δικαιώθηκε στο τέλος και όπως σας είπα οι ομάδες που ανέβηκαν ήταν του Βορείου Ομίλου. Δεν είναι τυχαίο.
Είναι λοιπόν πολλά τα θέματα που από πρώτη ανάγνωση κάποιοι τα αμφισβητούν ή δεν τα βλέπουν όμως εμείς που διοικούμε αυτή την ομάδα και έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντί της είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε όλες τις γωνιές του τραπεζιού. Και νομίζω ότι οι επιλογές που κάναμε από πέρυσι τον Ιούλιο μέχρι φέτος που βγήκαμε, μας δικαίωσαν παρόλα τα λάθη και τις αστοχίες που τις χρεώνομαι κι εγώ προσωπικά. Δικαιωθήκαμε στο τέλος της ημέρας.

Το όμορφο τώρα ξεκινάει... Όλοι είδαν αυτό τον λαό και είμαι σίγουρος ότι δεν έχει φανεί η πραγματική δυναμική του.
Αυτός ο λαός λοιπόν είναι το ορμητήριο της νέας εποχής που έρχεται για την ομάδα μας.
Ήρθε μάλλον, μας καλοδέχτηκε και μας άνοιξε τις πύλες της.
Εδώ είμαστε και θα το περπατήσουμε σωστά.
Για μένα πέρα από τη δικαίωση είναι και υποχρέωση!
Το να σκαρφαλώσεις στην κορυφή δύσκολα, εύκολα, σκαρφαλώνεις. Η διαχείριση όμως της κορυφής και η ευθύνη απέναντι στο λαό, διότι δεν είσαι μόνος σου εδώ έχεις έναν λαό πίσω που έδειξε μια δυναμική και μια πίστη που είναι συγκλονιστική... πραγματικά πρόκειται για συγκλονιστικές στιγμές. Νομίζω ότι η Νίκη Βόλου θα είναι από τις κορυφαίες ομάδες σε κόσμο την επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ. Είναι και μια υποχρέωση, ένα βαρύ φορτίο, να το διαχειριστούμε να το μεγαλώσουμε και να το γιγαντώσουμε. Το κίνημα των φιλάθλων της Νίκης πρέπει να πολλαπλασιαστεί.
Και αυτό είναι από τα πρώτα πράγματα που πετυχαίνοντας τους στόχους μας θα γίνει πραγματικότητα.
Υπήρχαν στιγμές που αμφισβητήθηκα, έγιναν πολλά.
 Έχω κι ένα κακό, δεν ξεχνάω.
Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου σαν άνθρωπος. Έγιναν πολλά σ' αυτή τη διαδρομή.
Χαίρομαι διότι πρώτα απ' όλα δικαιώθηκα και δεύτερον διότι αυτό που πίστεψα και αγάπησα το δικαίωσα και το έφερα στη θέση του.
Πρέπει όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, επειδή έχουμε μεγάλη ευθύνη, είμαστε ένα μεγάλο κλαμπ ποδοσφαιρικό και η μιζέρια, οι άκοπες κριτικές, οι βλακώδεις τοποθετήσεις και δεν μιλάω για δημοσιογράφους μιλάω γενικότερα, πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλα μας. Θυμάστε τι έλεγαν κάποιοι πέρυσι; Γιατί διέλυσε την ομάδα ο Πάτσης και δεν κράτησε τον κορμό και πού πας χωρίς κορμό και τι είναι αυτοί που έφερες και το ένα και το άλλο και το παραάλλο.
Σήμερα λένε τι θεός είναι. Πρέπει να σοβαρευτούμε.
Αν θέλουμε να είμαστε μεγάλοι, γιατί και κάποιοι μπορεί να θέλουν να είμαστε μικροί, αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε μεγάλοι πρέπει να είμαστε μεγάλοι σε όλα.
Και λάθη θα γίνουν, αλλά τέρμα αυτό που υπήρχε μέχρι τώρα.
Πρέπει το ανάστημα να το σηκώσουμε ψηλά. Σκυμμένα κεφάλια δεν υπάρχουν και αυτή δεν είναι ευθύνη μόνο του προέδρου και της διοίκησης, είναι και του καθένα φιλάθλου της ομάδας μας.
Διότι κύριοι δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, η Νίκη Βόλου είναι στη Σούπερ Λιγκ!!!
Νομίζω δεν το έχετε καταλάβει ακόμα. Νομίζω θα σας πάρει λίγο χρόνο ακόμα.
Αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα να προλάβουμε το χρόνο, το μέλλον τελειώσανε, έσβησαν όλα με τη μία..."
-Προετοιμασία στο εξωτερικό;
«Δεν σ' αρέσουν τα 3-5 Πηγάδια ψήλωσες και θα το λουστώ εγώ τώρα έ;»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου