Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Χαραλαμπίδης: «Νίκη Βόλου και...Μπάγερν»

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε και το πρωτάθλημα της Football League βρίσκεται σε παύση λόγω των Άγιων ημερών του Πάσχα με τη Νίκη Βόλου να παίρνει σημαντικές ανάσες πριν τα τέσσερα παιχνίδια που της απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια με τις τρεις πρώτες ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο της απ’ ευθείας ανόδου.
Οι κυανόλευκοι βρίσκονται σήμερα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας μαζί με Παναιτωλικό, ΑΕΛ Καλλονή και Ολυμπιακό Βόλου από 60 βαθμούς με τον μεγάλο στόχο της ανόδου στη Super League να παραμένει ζωντανός για την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη ο οποίος μιλά στον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το πριν, το τώρα αλλά και το μετά της ομάδας της Μαγνησίας αλλά και για τον μεγάλο τελικό του Champions League ποντάροντας στην Μπάγερν Μονάχου.
O 43χρονος Μακεδόνας τεχνικός περνά αυτές τις μέρες μαζί με την οικογένεια του στην Θεσσαλονίκη έχοντας ανανεώσει το ραντεβού με τους ποδοσφαιριστές του για την Τρίτη του Πάσχα προκειμένου να πέσουν και πάλι με τα μούτρα στη δουλειά έτσι ώστε να επιτευχθεί το 4 στα 4 στις αναμετρήσεις με Παναχαϊκή (εκτός), Θρασύβουλο, Δόξα Δράμας και Εργοτέλη εντός έδρας.
Πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος απομένουν ακόμη τέσσερις αγώνες για την ομάδα σας, μπορεί να πετύχει τις τέσσερις νίκες;
«Είναι τέσσερα παιχνίδια πάρα πολύ δύσκολα και κανένα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολο. Είμαστε στο κόλπο της ανόδου συνολικά οκτώ ομάδες και θέλει πολύ δουλειά για να γίνει το 4 στα 4. Σίγουρα το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό γιατί έχουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας και τρία εντός αλλά όπως ξέρουμε κανένα δεν είναι εύκολο και θέλει την ανάλογη προσοχή. Τα κοιτάμε ένα-ένα και αρχής γενομένης από το ματς με την Παναχαϊκή πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε το απόλυτο και να φθάσουμε στους 72 βαθμούς. Αισιοδοξώ πως θα είμαστε στην τριάδα της ανόδου αλλά βέβαια δεν είναι τίποτα σίγουρο όμως εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».
Ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο;
«Ο κόσμος έχει δείξει πως είναι κοντά στην ομάδα και έχει αρρώστια για αυτήν. Το ζω καθημερινά, βλέπω καθημερινά στο πρόσωπο του πόσο θέλει αυτή την άνοδο και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο και ειδικά στα τελευταία παιχνίδια τον χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο κοντά μας. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε πάρα πολύ και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές να πετύχουμε την άνοδο γιατί  ξέρουμε πόσο πολύ το θέλει και θα κάνουμε το παν».
Στα δέκα παιχνίδια που έχετε δώσει θα μπορούσε να έχετε παραπάνω βαθμούς;
«Αυτό που με πλήγωσε πιο πολύ απ όλα είναι οι δύο χαμένοι βαθμοί στα Γιαννιτσά. Στη Λάρισα ισοφαριστήκαμε στο 90’ αλλά το 1-1 το θεωρώ επιτυχημένο. Στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό πήραμε ένα σημαντικό βαθμό, αν αναλογιστούμε ότι πήγαμε με μισή ομάδα και στο τέλος μείναμε και με εννέα παίκτες. Πιστεύω όμως ότι αυτός ο βαθμός μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι και να μας δώσει και την άνοδο. Αλλά αυτοί οι δύο χαμένοι βαθμοί με τα Γιαννιτσά με στεναχώρησαν…».
Τι προσπαθήσατε να αλλάξετε στην ομάδα από την πρώτη μέρα του ερχομού σας;
«Ηρθα σε μια περίοδο που οι ποδοσφαιριστές είχαν ήδη πολλά παιχνίδια αλλά παρακολουθούσα το πως παίζει και ήξερα τους παίκτες. Ήρθα σε μία περίοδο που η ομάδα είχε μια κάμψη. Προσπάθησα να ανεβάσω την ψυχολογία και μετά προσπάθησα να βάλω δύο-τρία κομμάτια που αφορούν την τακτική. Ήξερα πως οι ποδοσφαιριστές είχαν πολλά παιχνίδια και είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη κούραση και έτσι έπρεπε να φρεσκάρω τους παίκτες. Μέχρι στιγμής αυτά βγήκανε και κάναμε το ντεμαράζ για να διεκδικήσουμε και πάλι την άνοδο».
Είχατε δει την ομάδα και από κοντά πριν αναλάβετε τι νομίζεται ότι έλειπε πριν;
«Έλειπε η αποφασιστικότητα. Οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να πιστεύουν περισσότερος στις δυνάμεις τους και στην ομάδα. Έτσι μόνο θα μπορούσαν και πάλι να αγωνιστούν και να τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι και σήμερα να κυνηγάμε την άνοδο».
Μπορεί η ομάδα να εμφανιστεί ακόμη πιο δυνατή μετά τις διακοπές του Πάσχα;
«Σίγουρα. Μπορούμε να εμφανιστούμε ακόμη πιο δυνατοί μετά τις διακοπές γιατί η ομάδα είχε ανάγκη την ξεκούραση. Αν λάβουμε στα υπ’ όψιν ότι δεν είχαμε καθόλου ρεπό από την μέρα που ήρθα αφού δεν μας το επέτρεπε το πρόγραμμα τότε η διακοπή μπορεί να χαρακτηριστεί ευεργετική. Χρειάζονταν σίγουρα αφού είχαμε και προβλήματα τραυματισμών όπως του Βούρα ή του Σαμαρά συν κάποιους άλλους μικροτραυματισμούς του Κυριάκου και άλλων παιδιών. Βάσει κάποιων αιματολογικών εξετάσεων που κάναμε η ομάδα φάνηκε κουρασμένη και έτσι έπρεπε να γεμίσουν τώρα τις μπαταρίες τους προκειμένου να μπούμε ακόμη πιο δυνατά στην τελική ευθεία».
Στα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό η Νίκη αγωνίστηκε με παίκτες λιγότερο και άντεξε αυτό που αποδίδεται; 
«Η ομάδα άντεξε διότι απέδειξε ότι έχει μέταλλο, ψυχή και εγωισμό. Τόσο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου όσο και στον αγώνα με τον Παναιτωλικό λίγες μέρες αργότερα η ομάδα έδειξε πόσο δυνατή είναι και πιστεύω ότι γι’ αυτό το λόγο  αξίζει την άνοδο».
Είστε έτοιμος για 14 παιχνίδια αήττητος;
«Σίγουρα είμαι. Τα δέκα παιχνίδια που μετρά δίχως ήττα η ομάδα μέχρι στιγμής είναι ένα σημαντικό ρεκόρ αφού όπως διάβασα έχει να γίνει κάτι ανάλογο από το 2002.Θέλουμε φυσικά να διευρύνουμε αυτό το σερί και να φθάσουμε στο τέλος στην πηγή και να πιούμε νερό».
Το θέμα των play off υπάρχει καθόλου σαν σκέψη;
«Σαφέστατα και υπάρχει στο μυαλό μας και η περίπτωση των play off αλλά αυτό που έχουμε ως πρωταρχικό στόχο είναι η άνοδος μέσα από την πρώτη τριάδα. Αλλά και στα play off αν οδηγηθούμε τελικά και πάλι θα έχουμε ως στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης που επίσης οδηγεί στην Super League».
Εάν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, ποιο είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει δώσει η ομάδα αυτές τις 10 αγωνιστικές; Ποιο θα σας έμεινε αξέχαστο;
«Όσο και να φανεί παράξενο αυτό είναι το παιχνίδι με τα Γιαννιτσά μιας και ήξερα από πριν την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου αλλά και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών μου. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο αφήσαμε δύο βαθμούς αλλά θέλω να πιστεύω πως στο τέλος δεν θα μας στοιχίσει».
Τι διαφορές υπάρχουν με τις δύο προηγούμενες θητείες σας στην ομάδα της Νίκης;
«Μιλάμε για τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Η σημερινή δεν έχει καμία σχέση και με τις περασμένες δύο διοικήσεις. Πλέον υπάρχουν άτομα με τα οποία μπορείς να συνεργαστείς και να μιλήσεις για όλα όσα μας απασχολούν. Ο πρόεδρος είναι πολύ κοντά στην ομάδα και προσπαθεί να την κάνει ακόμη πιο μεγάλη όποιο και να είναι το κόστος».
Πλέον εν καιρώ κρίσης δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε Ελληνες ποδοσφαιριστές και προπονητές είναι κάτι που έπρεπε να γίνει νωρίτερα;
«Στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρόνια οι ομάδες αναγκάστηκαν να ρίξουν τους προϋπολογισμούς της κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δούμε νέους ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές. Σίγουρα έπρεπε να έχουν δοθεί ευκαιρίες νωρίτερα μιας και οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι αξίζουν και η νέα γενιά είναι πολύ καλή και σε επίπεδο προπονητικής είναι πάρα πολύ καλή».
Ποιους ξεχωρίζετε από Έλληνες προπονητές;
«Από την χρονιά που πέρασε στη Super League δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την παρουσία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο του Πανιωνίου. Επίσης πολύ σημαντική ήταν και η δουλειά του Γιάννη Χριστόπουλου στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα με την οποία κατέφερε να αφήσει εκτός play-off και Ευρώπης ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός εάν δεν υπάρξει αργότερα πρόβλημα με την αδειοδότηση».
Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ θα αγωνιστούν στον τελικό του Champions League σε ποια ομάδα θα θέλατε να βρίσκεστε στον πάγκο;
«Δίχως δεύτερη σκέψη, στη Μπάγερν. Αυτή την ομάδα την συμπαθούσα από όταν ήμουν παιδί και ίσως να έχω επηρεαστεί και από τον θείο μου που ζούσε στη Γερμανία. Πιστεύω παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή παίζει και το πιο ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο και το απέδειξε και στα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα ενώ νωρίτερα είχε αποκλείσει επίσης με δύο νίκες και την Γιουβέντους».

πηγή: www.taxydromos.gr

1 σχόλιο :