Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ρίχνεται στη μάχη της ανόδου η ομάδα πόλο της Νίκης Βόλου

Αρχίζει την Παρασκευή το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας με τους αγώνες του 3ου ομίλου να φιλοξενούνται στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος». Οι ΟΕΑ/ΝΑΒ, Νίκη και ΝΟΒΑ, μαζί με τους Ν.Ε. Λαμίας και Κ.Ο. Καρδίτσας θα διεκδικήσουν τα τρία εισιτήρια της πρόκρισης για την β’ φάση της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι τρεις πρώτες ομάδες των ομίλων 2,3,4,5 και οι δύο πρώτες των ομίλων 1 και 6 (σύνολο 16) προκρίνονται στη β’ φάση της διοργάνωσης, ενώ οι δύο τελευταίες των έξι γκρουπ (σύνολο 12) θα παίξουν στα πλέι άουτ για την παραμονή.
Στη β’ φάση θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, όπου οι δύο πρώτοι (σύνολο 8) θα προκριθούν στην τελική φάση. Εκεί θα υπάρξει εκ νέου διαχωρισμός των ομάδων σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Θα παίξουν όλοι με όλους και θα ακολουθήσουν αγώνες κατάταξης ως εξής: Α1-Β1 (θέσεις 1-2), Α2-Β2 (θέσεις 3-4), Α3-Β3 (θέσεις 5-6), Α4-Β4 (θέσεις 7-8). Στην Α2 ανέρχονται οι πέντε πρώτες ομάδες.
Όσον αφορά τα πλέι άουτ οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι από όπου οι δύο τελευταίες (συνολικά 4) θα πέσουν στη Γ’ Εθνική.
 Νίκη Βόλου

Η Νίκη από πέρυσι είχε ενισχυθεί με έμπειρους πολίστες (Κουρτίδης, Καρκαλιάνης, Ξυφώλης κ.α.) και δεν είναι τυχαίο ότι έκανε περίπατο στη Γ’ Εθνική, κατακτώντας δίκαια τον τίτλο και φυσικά την άνοδο. Όμως και στη Β’ Εθνική θέλει να πρωταγωνιστήσει και αυτό μαρτυρούν οι προσθήκες ενός σπουδαίου φουνταριστού για τα δεδομένα της κατηγορίας, του Κώστα Αντίοχου, καθώς και του περιφερειακού Δημήτρη Μπλάνα. Νέο πρόσωπο είναι και ο αμυντικός Σπύρος Τζαμτζής που παλαιότερα αγωνίστηκε σε ΟΕΑ/ΝΑΒ και ΝΟΒΑ.
Ο Αντίοχος έχει παίξει σε αρκετές ομάδες, αλλά είναι γνωστός στους Βολιώτες από τη θητεία του σε ΝΟΒΑ και Ο.Υ.Κ.Β. Πέρυσι ενίσχυσε τη Ν.Ε. Πατρών. Όσο για τον Μπλάνα ανήκε ούτως ή άλλως στην οικογένεια της Νίκης μια και την οδήγησε στη Β’ Εθνική ως προπονητής. Φέτος, όμως θα την ενισχύσει και ως παίκτης μια και έμεινε ελεύθερος από τον συμπολίτη Ο.Υ.Κ.Β.
Ο ίδιος πιστεύει ότι η ομάδα έχει δυνατότητες τουλάχιστον να περάσει στον επόμενο γύρο: «Ο όμιλός μας είναι ο πιο δύσκολος. Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν τέσσερις ισοδύναμες ομάδες, δηλαδή οι τρεις του Βόλου και η Ν.Ε. Λαμίας που θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Πιστεύω πως είναι άδικο που μία από αυτές θα μείνει εκτός. Εμείς, έχουμε κάποια αγωνιστικά προβλήματα, αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες»
Το μόνο δυσάρεστο για τη Νίκη είναι ότι στην α’ φάση θα στερηθεί των υπηρεσιών τριών παικτών. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Δημήτρη Μπατζιάκα που είναι τραυματίας και τους αμυντικούς Γιάννη Μπλάνα και Στέφανο Ξυφώλη, που θα απουσιάσουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ετοιμοπόλεμοι είναι οι: Αλέξανδρος Μητρούσης, Κώστας Τσαβακατόπουλος (τερματοφύλακες), Σπύρος Τζαμτζής (αμυντικός), Γιώργος Καρκαλιάνης, Παναγιώτης Κουρτίδης, Ιάσων Λέτσιος, Στέφανος Κακάσης, Γιάννης Μάκος, Κώστας Σκοτεινιώτης, Λευτέρης Μαυρατζώτου, Δημήτρης Μπλάνας, Λευτέρης Παρασκευάς, Βασίλης Παρασκευάς, Θανάσης Κίτσιος, Κώστας Καραγκούνης, Δημήτρης Γλούμης (περιφερειακοί), Κώστας Αντίοχος, Ανδρέας Ευαγγελινός (φουνταριστοί).

Η 15άδα σε κάποια από τα παιχνίδια θα περιλαμβάνει και πολίστες από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Το πρόγραμμα της Νίκης Βόλου στον 3ο όμιλο είναι το παρακάτω:

Παρασκευή 21/6 
19.00 Νίκη Βόλου-ΝΟΒΑ
 

Σάββατο 22/6
11.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Νίκη Βόλου
 

Κυριακή 23/6
 11.00 Νίκη Βόλου-ΟΕΑ/ΝΑΒ
18.00 Ν.Ε. Λαμίας-Νίκη Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου