Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Νωρίς ή μήπως αργά;

Τι λέει το γνωστό τραγουδάκι; "Είναι αργά για δάκρυα..." ή μήπως στην περίπτωσή μας, είναι αρκετά νωρίς;
Δεν ξέρω, στ΄ αλήθεια κι εγώ - όπως και πολύς κόσμος ακόμα - έχω μπερδευτεί.
Οπωσδήποτε από την 2η αγωνιστική δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα, ούτε να προδικάσει το παραμικρό.
Υπάρχει όμως έντονη ανησυχία!
Και αυτό γιατί όχι μόνο η ομάδα μας είναι "πρωτάρα", είναι και υπέρ του δέοντος νεανική...
Ναι, καλά και όμορφα τα νιάτα, όμως δεν θα έλεγα "όχι" σε λίγο ακόμα εμπειρία την οποία χρειάζεται απαραίτητα η Νίκη.
Είναι αυτό που λέγαμε όλοι μας στον στρατό: "Ο νέος είναι ωραίος, μα πάντα ο παλιός είναι αλλιώς...".
Έτσι δεν είναι;

Τέσσερα γκολ έχει δεχθεί η ομάδα μας στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League και αν εξαιρέσω το γκολ του Κασάμι στο "Καραϊσκάκη", όλα τα άλλα, είναι αποτέλεσμα της απειρίας της.
Με αποκορύφωμα το "κρύο" γκολ του Ατρομήτου με το οποίο (δυστυχώς) χάσαμε και το παιχνίδι!
Ναι, είναι γνωστή η "ηλίθια" και πέρα ως πέρα άδικη απόφαση της ΕΠΟ για περιοριστικούς όρους στις μεταγραφές της Νίκης, μιας ομάδας που επέστρεψε ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία και τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα έπεσαν επάνω της να την κατασπαράξουν, κάτι που δεν έγινε σε Πανιώνιο, Κασσιόπη, ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ, που χαριστικά παίζουν στο πρωτάθλημα...
Αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία, οπωσδήποτε "αμαρτωλή".
Τώρα άλλο είναι το θέμα μας: η Νίκη και η παρουσία της στο πρωτάθλημα με τις παρούσες συνθήκες...
Σ΄ αυτή την νεανική ποδοσφαιρική παρέα λοιπόν, λείπει η εμπειρία, λείπει ακόμα και η μία θέση "έμπειρου" που χάσαμε από τα τερτίπια του αγαπημένου Αντόνιο.
Όμως πρέπει να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά, καλώς ή κακώς.
Και μπροστά μας, βλέπω ένα παιδί από την Κ-19 να προσπαθεί να σηκώσει την Νίκη στις πλάτες του, αναφέρομαι φυσικά στον Μέτσε, ό,τι ποιο πολύτιμο έχει αυτή την στιγμή η Νίκη στην διάθεσή της!
Προσωπικά περίμενα η ομάδα να έχει άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες στην δύναμή της, τους ξένους της δηλαδή, άντε και τον Μαρινάκη.
Μέχρι στιγμής όμως, μόνο ο πιτσιρικάς από την Κ-19 φαίνεται ότι έχει την ποιότητα και προσπαθεί να βγάλει τα "κάστανα από την φωτιά", ίσως και λίγο ο Σκούρτης.
Αυτό έχω αποκομίσει από τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος...
Η Νίκη περιμένει πολλά και από την "ξένη" της δύναμη: Από τον Ίβενς, από τον Λάουξ, από τον Μάρτινς.
Μα πάνω απ΄ όλα περιμένει ακόμα περισσότερα από τον προπονητή της, τον Βίλιαν Φλουτ, στον οποίο έχει επενδύσει ο ίδιος ο πρόεδρός μας.
Τον εμπιστεύεται με "κλειστά μάτια", δεν έχει όμως κι άλλη επιλογή με το μοντέλο και το πλάνο που ο ίδιος επέλεξε και πολύ καλά έκανε.
Επένδυσε επάνω στον Ολλανδό, όσο κανείς άλλος πρόεδρος ομάδας Super League σε προπονητή!
Και στην ποδοσφαιρική Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει συχνά...
Ο δρόμος είναι δύσκολος, θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή απ΄ όλους μας, μα περισσότερο από τον ίδιο τον πρόεδρο, που ενδεχομένως να χρειαστεί να κλείσει πολλές φορές τα αυτιά του και να προχωρήσει τον δρόμο που επέλεξε.
Το τριετές πλάνο στα λόγια ακούγεται εύκολο και απλό, στην πράξη είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Επικίνδυνο; Ίσως...
Οι "κακές" γλώσσες ήδη έχουν βγει, τα πρώτα ειρωνικά σχόλια έχουν δει το φως της Δημοσιότητας μετά τις δύο ήττες στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, λες και η Νίκη θα μπορούσε έτσι για... πλάκα να νικήσει μέσα στο "Καραϊσκάκη" τον Ολυμπιακό ή να κάνει πάρτι με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό.
Α... ξέχασα: Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης μέσα στην Τούμπα θα θεωρηθεί παταγώδης αποτυχία!!!
Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο και το διαπιστώνουμε αυτό τώρα, στην πράξη...
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως οπαδοί; Υπομονή, τι άλλο.
Υπομονή και πίστη στον στόχο, είναι πλέον μονόδρομος για όλους μας.
Και την Παρασκευή όλοι γήπεδο, η Νικάρα παίζει με κάτι Ρώσους που απλά έχουν πάρει κάτι πρωταθλήματα και κύπελλα στην χώρα τους... Θα τους φάμε κι αυτούς!!!

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!!!






4 σχόλια :

  1. 1) αν είχαμε τα αποτελέσματα του εργοτελη του πλατανιά του πανθρακικου η της ξάνθης στις δύο πρώτες αγωνιστικές τότε οι όψιμοι οπαδισκοι θα απαιτούσαν να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα.
    2) στο ματς με τον ατρόμητο που είναι μακράν η πιο ομοιογενής ομάδα,οι επιλογές ήταν δύο.Η να περιμένει 90 λεπτά πίσω από τη μπάλα,να τη διώχνει όπως όπως και να κάνει το σταυρό του μήπως λήξει Χ η να παίξει στα ίσα με θετική νοοτροπία και μοιραία να αποτυπωθεί στο χορτάρι η διαφορά των δύο ομάδων.
    3) όποιος γκρινιάζει για την εικόνα της νίκης,του εγγυώμαι ότι ως τώρα υπάρχουν 5 ομάδες με σαφώς χειρότερη εικόνα
    4) σίγουρα ευκαιρίες δεν κάναμε την κυριακή,καμιά σοβαρή ευκαιρία,αλλά η ίδια ομάδα δεν έκανε ακόμη 5 ευκαιρίες πλην του γκολ μέσα στο καραΐσκάκη;λομπα μουζακιτη,τετ α τετ σκούρτη που εφευρέθηκε οφσάιντ,κεφαλιά γιαννιτσανη,κεφαλιά ιβενς, και καναδυο ακόμη.
    5) να μαθαίνουμε να εντοπίζουμε τα προβλήματα κι όχι να κάνουμε γενικούς αφορισμούς.νούμερο ένα πρόβλημα το γεγονός ότι o μετσε παίζει για 8-9 κι o λαουξ για 1-2 αντί να γίνεται το ανάποδο.δηλαδή το αναμενόμενο που ήταν να ανεβεί o μετσε δίπλα στον λαουξ.βλέπουμε ένα γίγαντα μετσε να παίρνει το κέντρο πάνω του κι o λαουξ να είναι ωσει παρών.καμιά μπαλιά της προκοπής,κανένα κουβάλημα μπάλας,ούτε καν προστασία μπάλας με το σώμα κι έκανε δύο πουληματα του θανάτου κι έβγαλε τον ατρόμητο στην κόντρα.Νο 2 πρόβλημα o ατομισμός ορισμένων παικτών που θέλουν να δείξουν για την πάρτη τους και χαλάνε τις φάσεις που οι ίδιοι φτιάχνουν.στο καραΐσκάκη είχαν μια δικαιολογία αφού είχαν τα φώτα πάνω τους κ το παιχνίδι ήταν χαμένο.προχτές όμως ήταν αδικαιολόγητοι.
    Υπομονή και στήριξη.
    ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός ότι η ομάδα είναι αρκετά νέα ηλικιακά με αποτέλεσμα να είναι κ άπειρη..Συμφωνώ ότι λείπει η εμπειρία κ αυτό φαίνεται στο γήπεδο..Τι να κάνουμε όμως? Ας είναι καλά αυτοί που απαγορεύσανε τις μεταγραφές..Από κει κ πέρα είναι ακόμα αρχή η ομάδα θα δέσει..Απλά πρέπει να γίνει σύντομα..Επίσης μας έκατσε κ πολύ δύσκολο πρόγραμμα..Τις πρώτες 5-6 αγωνιστικές πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος..Ολυμπιακός,Ατρόμητος,ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟ..Είναι οι ομάδες που θα είναι στις πρώτες θέσεις..Κ μας έκατσε η ατυχία να τις αντιμετωπίσουμε τις πρώτες αγωνιστικές..Σ αυτά τα παιχνίδια κακά τα ψέματα πάμε για να μην χάσουμε..Από κει κ πέρα μου λείπει πολύ ένας παίχτης σαν τον Ανιέτε, να οργανώνει κ να σηκώνει την ομάδα τις πλάτες του,,Δυστυχώς η Α εθνική είναι τελείως διαφορετική απ όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες..Όταν ανεβαίνεις στην Α βρίσκεις ομάδες έτοιμες που απλά προσθέτουν παίχτες στη δυναμη τους..Άλλες για να ενισχυθούν κ άλλες για να μην αποδυναμωθούν πολύ..Όταν ανεβαίνεις με τελείως καινούριο κορμό κ μάλιστα με νεαρούς παίχτες λόγω απαγόρευσης μεταγραφών τότε είναι φυσικό να αντιμετωπίσεις πρόβλημα τουλάχιστον στην αρχή..Έχει καλά στοιχεία η ομάδα απλά πρέπει να δέσει..Για μένα φέτος πρέπει να καταφέρουμε την παραμονή κ έτσι σιγά σιγά να σταθεροποιηθούμε στην Α..Αύτο εμένα με ικανοποιεί..Βλέπω τη ΝΙΚΑΡΑ σε pre-game κ after match στο NOVA κ δεν το κατανοώ! Κ ας μην τρελαθούμε κ τελείως..Κ να θέλω δεν μπορώ να γκρινιάξω που έχασα από τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε πολλά συμφωνώ, αλλά αυτό "... από τα τερτίπια του αγαπημένου Αντόνιο......" δεν μας πάει. Τα λεφτά του ήθελε ο άνθρωπος!!!
    κατά τα άλλα, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑΡΑ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου ναι, τα "τερτίπια" του αγαπημένου Αντόνιο!
    Θύμα του μάνατζέρ του έπεσε, από την στιγμή που δεν ήξερε τι ζητούσε και που περίμενε πρόταση από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο...
    Τελικά Λέφσκι και Σόφια.
    Πάντα όμως έχει μια θέση στην καρδιά μας, παρά την επιπολαιότητα που έδειξε.
    Και φυσικά, αν η ΠΑΕ Του χρωστά μπορεί να τα πάρει με τον γνωστό τρόπο... Οπότε δεν υπάρχει αυτό που έγραψες, να το ξέρεις αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή